Ik raak de draad kwijt..

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Kim_S
5-sterren
Berichten: 10698
Lid geworden op: Wo 24 Aug 2011, 21:39

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Kim_S » Ma 24 Jul 2017, 10:42

Lizzy schreef:Maar als een fokker nou een hele expliciete mening heeft, over dit soort dingen en die staat haaks op wat jij vindt: waarom koop je er dan een hond? Waarom koop je niet een hond bij een fokker die dichter bij je staat, qua ideeën over wat gezond is?

Het kan zijn dat het een relatief klein ras is, en er dus niet zo veel mogelijkheden zijn om naar een andere fokker te gaan. In ons eigen geval wilden we een Wetterhoun pup uit Duitsland ivm het niet willen enten voor rabiës op jonge leeftijd. In Duitsland is maar 1 fokker van Wetterhounen... Gelukkig voert zij vers, en hebben we zeer goed contact met elkaar, maar als dat niet zo was geweest dan hadden we weinig keus gehad... Of natuurlijk rabiës enten op jonge leeftijd, of een Labrador bij de buren kopen. Maar ja, je kiest zorgvuldig een ras dat bij je past natuurlijk. Dus dat is niet altijd een kwestie van even naar een andere fokker gaan voor een pup.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62334
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Lizzy » Ma 24 Jul 2017, 12:36

Kim_S schreef:Het kan zijn dat het een relatief klein ras is, en er dus niet zo veel mogelijkheden zijn om naar een andere fokker te gaan. In ons eigen geval wilden we een Wetterhoun pup uit Duitsland ivm het niet willen enten voor rabiës op jonge leeftijd. In Duitsland is maar 1 fokker van Wetterhounen... Gelukkig voert zij vers, en hebben we zeer goed contact met elkaar, maar als dat niet zo was geweest dan hadden we weinig keus gehad... Of natuurlijk rabiës enten op jonge leeftijd, of een Labrador bij de buren kopen. Maar ja, je kiest zorgvuldig een ras dat bij je past natuurlijk. Dus dat is niet altijd een kwestie van even naar een andere fokker gaan voor een pup.


Een pup moet je ook niet zo maar even aanschaffen. Dus nee, dan moet je misschien wat verder weg inderdaad. Of je moet misschien wat langer wachten op een pup. Of andere concessies doen. Je bijv. conformeren naar wat de fokker 'eist'. Of (nog beter) gewoon eerlijk het gesprek aan gaan en zeggen "ik wil hier een pup maar ik voer BARF dus zeg het maar". Ik heb hier ook een pupkoper gehad en die zei "ik wil een pup van jullie/Bisq maar ik ga brokken voeren. Zeg het maar". Da's in ieder geval eerlijk.
Gebruikersavatar
Kim_S
5-sterren
Berichten: 10698
Lid geworden op: Wo 24 Aug 2011, 21:39

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Kim_S » Ma 24 Jul 2017, 13:42

Zeker waar! Als de keus er is dan vind ik dat je als pupkoper zeker wel gedegen onderzoek moet doen. En daarvoor ook de tijd moet nemen. Een goede band met de fokker is heel waardevol. En discussie kunnen voeren moet daarin zeker ook mogelijk zijn.

Ik kan alleen voor mezelf spreken, en bij mij woog de rabiës enting én daardoor het pas met 15 weken kunnen ophalen van de pup zwaarder dan het eventueel voeren van brok in de eerste weken. Wij hadden het geluk dat onze "enige" keus ook echt een goede keus bleek te zijn, en de pups vers gevoerd kregen vanaf de vierde week.

Bij een eventuele volgende Wetterhoun pup moeten we waarschijnlijk wel uitwijken naar Nederland, omdat onze fokker de komende jaren (zeker 5) geen nest meer gepland heeft. En als we dan toch rabiës moeten enten, en we meer keus hebben in fokkers, richten we ons weer meer op andere zaken die belangrijk zijn (contact met de fokker, vers voeren, uitgebreide socialisatie, bloedlijnen etc.).
Carlo_040
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Di 17 Jan 2017, 11:20

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Carlo_040 » Ma 24 Jul 2017, 14:00

Tjhaa de fokker is niet de flauwste, hun geven naast de brokken zelf ook 4 keer in de week een worst kvv van barfmenu en ik heb het ook aangegeven in het begin dat ik alleen kvv wilde voeren en dat vonden hun na lange discussie prima tot op zekere hoogte. Ze wilde wel dat ik vit b complex en vit C zou blijven geven omdat dat in hun ogen essentieel is voor de groei. Heb ik uitgelegd dat ik mijn huiswerk heb gedaan en een goede samenstelling vlees voer dat allemaal al bevat, prima toen. Maar toen ze hem zo zagen wilde ze hem gelijk op brokken omdat anders de organen niet goed zouden ontwikkelen wat bij brok wel het geval zou zijn (volgens hun leverancier)....

Maar goed zij wil dus graag zien dat ik tot 18 maanden de brokken minimaal 1 maaltijd blijf voeren met vit C.
Maar ik begin dus iedereen om mij heen te geloven dat ik te eigenwijs ben en moet luisteren naar andere mensen die ervaring hebben met honden en voeding, dat brokken misschien toch niet zo verkeerd zouden zijn. Terwijl ik weet wat voor een rommel het is. Maar met die jeuk en weet ik hoeveel factoren er invloed kunnen hebben buiten de voeding om wordt het allemaal een lastige situatie.

Ik word langzamerhand gek van alle factoren. Nu dacht ik ineens na het lezen over teken en vlooienmiddel als mogelijke oorzaak terug aan dat ik hem eigenlijk nog zo een pipetje moest geven voor hij naar fokker ging want toen was het precies een maand geleden en dat was ik dus vergeten. Ze hebben hem daar gewassen (waardoor dat spul van zijn huid af wordt gehaald) en toen had hij al direct bijna geen jeuk meer, hij knapte ook zichtbaar op na de wasbeurt zeiden ze. Thuis na enkele dagen hem weer pipetjes gegeven waardoor de jeuk mogelijk weer is teruggekomen buiten voer verandering om. En als ik goed terugdenk heb ik een hele tijd geen vlooienmiddel gegeven in het begin omdat ik dat pas wilde doen als er werkelijk iets zat het is immers puur gif, maar op aanraden van andere dus weer standaard mee ben begonnen. Dus misschien zit het probleem wel in de pipetjes denk ik nu...
Lizzy
Moderator
Berichten: 62334
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Lizzy » Ma 24 Jul 2017, 17:36

Ik weet niet wat voor pipet je hebt gebruikt maar het zou zo maar kunnen. Je hond zal de eerste en ook zeker niet de laatste zijn. En jeuk/huidproblemen: dat is gewoon knudde.... Je ziet dit in toenemende mate bij honden (en bij mensen) en we weten er zo weinig van en de behandeling ervan is zooo verdomd lastig :-X

Dus nou, als hij nu weer erg veel jeuk heeft zou ik hem weer lekker in bad doen en met een goede hondenshampoo wassen.
Gebruikersavatar
sabrina.collette
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Vr 28 Jul 2017, 19:07

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor sabrina.collette » Wo 02 Aug 2017, 15:53

Carlo_040 schreef:Mijn akita puppy vaninmiddels 11 maanden heb ik vrijwel direct vanaf de fokker overgezet op volledig KVV (Barfmenu, Kivo, Darf en Raw4dogs) en ben een kleine 4 maanden geleden begonnen met 2 a 3 eieren per week, 10% groenten en 3 scheutjes Grizzly Zalmolie per dag.
Nu had hij de laatste tijd al wat jeuk met hotspots tot gevolgen, at hij slecht en zat in zijn ruiperiode, ik was dus van plan om een eliminatiedieet te starten nadat wij terug kwamen van vakantie.
Nu is hij tijdens onze vakantie terug gegaan naar de fokker die hem graag wilde opvangen. Toen we terug kwamen was er een hoop mis.. Toen hij aankwam was hij veel te mager, enorm rode geïrriteerde huid die veeel te vettig was en die hij steeds kapot krabde, vuile oren en piemeltje. Dus ze hebben hem daar direct goed gewassen en goed voor gezorgd incl een lijst voor ons opgeschreven met maatregelen.
Nu is mijn probleem dat ze hem terug hebben gezet op puppy brokken, maar aan de andere kant deed hij het daar beter op (gezien hij dag en nacht verschil had met de jeuk) ik zag hem eigenlijk nog maar sporadisch krabben, volgensmij wat normaal is.
Nu probeer ik hem terug te krijgen op kvv en ik ben aan het zoeken waar de jeuk vandaag komt.. Maar tot nu toe heb ik het probleem dat het met alleen die brokken jeukloos verloopt en zodra ik een avond kvv geef dat hij dezelfde avond en de volgende dag begint met krabben met uiteraard diarree als leuke bijkomstigheid.

Hoort die jeuk bij KVV? Is het maar even? Is hij dan allergisch voor de inhoud? Moet ik het anders aanpakken?
Help :o !wij ook een lhasa apso, atopie en voedselallergie, de twee gaan samen..
hebben bloed laten testen.. alle soorten grassen en kruiden was onze kleine allergisch aan. alsook kip tarwe en koemelk die een holistiche dierenarts heeft vastgesteld.
Allergieen komen van een verstoord/kapot darmflora.. je immuunsysteem valt of staat daarmee.
Het belangrijkste wat je kan doen is het immuun opbouwen en dat gaat heel langzaam.
Onze hond heeft even op apoquel gestaan toen alternatieven geen solaas boden.. en wouden hem vooral ontlasten nu met het graspollen seizoen. maar na twee maand zijn zijn bloedwaarden enorm slecht geworden door die brol. witte bloedcellen veel te laag waardoor heel erg sloom oa.Moesten meteen stoppen en nu zes weken vitaminenkuur geven. omdat de jeuk terug volop aanwezig is ben ik mits advies van onze winkel waar we het versvoer gaan halen ( die volgen enorm veel opleidingen voor al die dingen) , puur derme(jeuk) en puur pollen aan het geven.. hopelijk mag dat verlichting brengen want ze willen em na zes weken dan op atopica zetten! En dat willen we vermijden :( evenzeer brol gelijk apoquel!
het is een heeel lang proces om het immuun ( darmstelsel) terug te versterken, het gaat ons zeker een jaar kosten en zijn al 7 maand bezig..
onze hond zijn darmstelstel is kapot gegaan door giardia die nooit ontdekt/gediagnosteerd werd door een reguliere dierenarts!
als men hond echt atopica zal nodig hebben in de toekomst krijgt hij dit uiteraard, maar ik ga dan hand in hand met alternatieve medicatie ook. Ook geven we standaard probiotica van Puur en nog een ander soort probiotica ter afwisseling..
we hopen dat hij volgend jaar beter zal zijn dus..
hij staat al als pup op vers, carnivoer, carnibest kalkoen en eend, en ervoor raw4dogs, maar deze laatste is te gemalen en dat heeft onze niet graag =:-)

Je weet eigenlijk pas meer door ontlastingsonderzoeken, bloedonderzoeken...
en zet je hond volledig op vers met 1 diersoort wat hij nog niet gehad heeft :-)
pak het immuun aan en de darmen, geef veel en vaak probiotica en zeker na antibiotakuren..

wij hebben twee jaar liggen zoeken naar hoe en wat, overal liggen opzoeken, veel mensen gevraagd om advies, eliminatie van voer, gewone da geweest holistische da geweest, etc etc...totdat het te erg was en bloedtesten zijn gaan afnemen en ontlastingonderzoek hebben laten uitvoeren..

kost ons allemaal veel geld maar wij hebben het ervoor over...

proberen het beestje maar te helpen nu en de onderliggende oorzaken aan te pakken van de allergieën..
Carlo_040
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Di 17 Jan 2017, 11:20

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Carlo_040 » Do 03 Aug 2017, 21:29

sabrina.collette schreef:wij ook een lhasa apso, atopie en voedselallergie, de twee gaan samen..
hebben bloed laten testen.. alle soorten grassen en kruiden was onze kleine allergisch aan. alsook kip tarwe en koemelk die een holistiche dierenarts heeft vastgesteld.
Allergieen komen van een verstoord/kapot darmflora.. je immuunsysteem valt of staat daarmee.
Het belangrijkste wat je kan doen is het immuun opbouwen en dat gaat heel langzaam.
Onze hond heeft even op apoquel gestaan toen alternatieven geen solaas boden.. en wouden hem vooral ontlasten nu met het graspollen seizoen. maar na twee maand zijn zijn bloedwaarden enorm slecht geworden door die brol. witte bloedcellen veel te laag waardoor heel erg sloom oa.Moesten meteen stoppen en nu zes weken vitaminenkuur geven. omdat de jeuk terug volop aanwezig is ben ik mits advies van onze winkel waar we het versvoer gaan halen ( die volgen enorm veel opleidingen voor al die dingen) , puur derme(jeuk) en puur pollen aan het geven.. hopelijk mag dat verlichting brengen want ze willen em na zes weken dan op atopica zetten! En dat willen we vermijden :( evenzeer brol gelijk apoquel!
het is een heeel lang proces om het immuun ( darmstelsel) terug te versterken, het gaat ons zeker een jaar kosten en zijn al 7 maand bezig..
onze hond zijn darmstelstel is kapot gegaan door giardia die nooit ontdekt/gediagnosteerd werd door een reguliere dierenarts!
als men hond echt atopica zal nodig hebben in de toekomst krijgt hij dit uiteraard, maar ik ga dan hand in hand met alternatieve medicatie ook. Ook geven we standaard probiotica van Puur en nog een ander soort probiotica ter afwisseling..
we hopen dat hij volgend jaar beter zal zijn dus..
hij staat al als pup op vers, carnivoer, carnibest kalkoen en eend, en ervoor raw4dogs, maar deze laatste is te gemalen en dat heeft onze niet graag =:-)

Je weet eigenlijk pas meer door ontlastingsonderzoeken, bloedonderzoeken...
en zet je hond volledig op vers met 1 diersoort wat hij nog niet gehad heeft :-)
pak het immuun aan en de darmen, geef veel en vaak probiotica en zeker na antibiotakuren..

wij hebben twee jaar liggen zoeken naar hoe en wat, overal liggen opzoeken, veel mensen gevraagd om advies, eliminatie van voer, gewone da geweest holistische da geweest, etc etc...totdat het te erg was en bloedtesten zijn gaan afnemen en ontlastingonderzoek hebben laten uitvoeren..

kost ons allemaal veel geld maar wij hebben het ervoor over...

proberen het beestje maar te helpen nu en de onderliggende oorzaken aan te pakken van de allergieën..


Bedankt voor je verhaal!

Hij krijgt nu sochtends brokken en savonds vers vlees en ik wissel het goed af net als eerst, maar de jeuk is volgensmij al minder aan het worden na een paar regenbuien enzo. Ik denk dus steeds meer dat het aan de Advantix ligt. Over een week moet hij bijna uitgewerkt zijn dus dan zullen we er achter komen.

Anti biotica heeft hij nog niet nodig gehad en dat is ook een van de laatste middelen die hij krijgt. Hij krijgt hier ook bijna dagelijks de restjes van onze bio griekse stijl yoghurt, een hoop goede bacterien, dat zit volgensmij wel goed.

Maar dat testen waar hij allergisch voor is vind ik sowieso een strak idee, waar heb je dat gedaan of waar kan je dat doen?
Gebruikersavatar
sabrina.collette
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Vr 28 Jul 2017, 19:07

Re: Ik raak de draad kwijt..and

Berichtdoor sabrina.collette » Do 03 Aug 2017, 21:57

Carlo_040 schreef:Bedankt voor je verhaal!

Hij krijgt nu sochtends brokken en savonds vers vlees en ik wissel het goed af net als eerst, maar de jeuk is volgensmij al minder aan het worden na een paar regenbuien enzo. Ik denk dus steeds meer dat het aan de Advantix ligt. Over een week moet hij bijna uitgewerkt zijn dus dan zullen we er achter komen.

Anti biotica heeft hij nog niet nodig gehad en dat is ook een van de laatste middelen die hij krijgt. Hij krijgt hier ook bijna dagelijks de restjes van onze bio griekse stijl yoghurt, een hoop goede bacterien, dat zit volgensmij wel goed.

Maar dat testen waar hij allergisch voor is vind ik sowieso een strak idee, waar heb je dat gedaan of waar kan je dat doen?
Hei ! ;-)
Gewoon bij de dierenarts bloed laten testen. Kostte wel wat maar dat was het waard. Bij de homeopatische dierenarts hebben ze met staaltjes soorten dierlijke eiwitten getest op voedikg via een "zwabbertje " en het staaltje soort diereiwit dus :-). Daaruit kwam kip tarwe en koemelk als allergie. Enorm veel honden hebben sowieso al een reactie op die voedingsmiddelen. En heel vaak gaat dit dus gepaard met atopie.
Probiotica zou ik van PUUR geven. Griekse yoghurt is voor honden op dat vlak onvoldoende :/ .. advantix is grote troep ja. Sorry dat ik het zeg. Ik geef natuurlijke druppels tegen teken en vlooien. "Stop animal ..". Weet even de juiste naam niet meer:-). Teken en vlooien blijven best goed weg! Ik spuit em voor het wandelen ook extra in met een spray op basis van bassilicum en lavendel. Helpt ook ! Brokken zou ik zeker kiezen voor 1 enkele diersoort en zonder granen zoals Total tast of the wild, acana, orijen.. en vers voeren. Dit zorgt voor een goede darmflora en dus wordt het immuun versterkt. Zo zou de allergie moeten verdwijnen uiteindelijk. We geven nu ook PUUR JEUK EN POLLEN. Sowieso ook probiotica. Is een lange weg om het te herstellen allemaal. Zijn al 7 maand bezig. Onze hond is 2,5 jaar. Heeft even op apoquel gestaan maar zijn bloedwaarden werden enorm slecht ervan en plaste binnen :-(. Rotzooi ! We doen zoveel mogelijk via de natuurlijke weg nu.

Succes !!
Gebruikersavatar
Kim_S
5-sterren
Berichten: 10698
Lid geworden op: Wo 24 Aug 2011, 21:39

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Kim_S » Do 03 Aug 2017, 22:12

Ik kan me vergissen, maar volgens mij is zo'n bloedtest alles behalve betrouwbaar.
Volgens mij weet Lizzy daar meer over.
Gebruikersavatar
sabrina.collette
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Vr 28 Jul 2017, 19:07

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor sabrina.collette » Do 03 Aug 2017, 22:25

Kim_S schreef:Ik kan me vergissen, maar volgens mij is zo'n bloedtest alles behalve betrouwbaar.
Volgens mij weet Lizzy daar meer over.Ja dachten wij ook eerst maar aan zijn symptomen te zien klopt t volledig ...
Ook zijn ze tegenwoordig heel betrouwbaar. Ook de homeopatische da heeft het bevestigd. :-)[/size]
Gebruikersavatar
sabrina.collette
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Vr 28 Jul 2017, 19:07

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor sabrina.collette » Do 03 Aug 2017, 22:26

Kim_S schreef:Ik kan me vergissen, maar volgens mij is zo'n bloedtest alles behalve betrouwbaar.
Volgens mij weet Lizzy daar meer over.Alsook hadden we ervoor alles al uitgesloten. We hebben de test pas laten doen toen we al twee jaar vanalles aan het uitsluiten waren :-(
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Ik raak de draad kwijt..

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten