Pagina 1 van 1

diarree door KVV

Geplaatst: Vr 08 Jul 2005, 15:04
door Red_Hunter
Had ik een kennis zover dat ze aan de kvv ging nadat haar hond zoveel vachtproblemen had, is ze weer terug op de brok (door de DA) omdat haar hond diarree had met bloed erin. :'(

In het begin was ze dol enthousiast, de vacht ging goed en de hond werd zo-ie-zo veel levendiger.
Nu kreeg haar hond diarree en later ook nog met bloed en zegt ze dus dat dat aan het vlees ligt (hij krijgt al een paar maanden vlees).
Haar dierenarts (ook de mijne) zij tegen haar dat ze dat spul ook niet moest geven en gaf haar jaja brokken (konijn en rijst). :-X

Ik was net vorige week nog bij die DA geweest en toen kreeg ik een complimentje hoe goed hij er wel niet uitzag. Ik heb het verder niet over de voeding gehad. 8)

Ze zegt dat de diarree nu weg is sinds ze de brokken gebruikt.
Ik kan niet geloven dat het aan het vlees ligt, maar ik begrijp wel dat zij nu niet meer wil.
Het is een hondje die alles van de grond snaait en ik denk eerder dat daar iets gebeurd is en dat de diarree eerder gestopt is door de prik die ze vast gehad heeft dan door de brokken. >:(

Wat is jullie mening hierover en hoe krijg ik ze weer over de streep?

Re:diarree door KVV

Geplaatst: Vr 08 Jul 2005, 15:34
door Lizzy
De kans dat de hond een virusje had waardoor hij diarree met bloed had of dat de hond net gevaccineerd was en daardoor diarree met bloed had is vele malen groter en denkbaarder als dat het door kvv komt. Die kans acht ik zo goed als nihil, zeker aangezien de hond het daar langere tijd goed op gedaan heeft.

Maar ja, als mensen niet willen: willen ze niet. Als mensen liever naar hun DA luisteren, liever (om welke reden dan ook) brokjes voeren: dan voeren ze brokjes en dan denk ik niet eens dat je moet proberen om ze over de streep te trekken.

Mensen die op deze manier afhaken zaten meestal gewoon op een excuus te wachten om weer 'lekker makkelijk' op brokjes over te gaan. Dat excuus hebben ze van de DA gekregen. Ik zou zeggen : laat ze.

Re:diarree door KVV

Geplaatst: Vr 08 Jul 2005, 16:27
door pollekind
Ja want als je iedereen die niet KVV wil voeren moet gaan overhalen dan heb je een dagtaak.Ik ben zelf ook stronteigenwijs en als ik zou denken dan mijn cavaliertjes en Husky ziek zouden raken van KVV dan stop ik ook per direct en dan laat ik me ook niet overhalen.Maar ik denk ook dat dit hondje een virus heeft opgelopen en ik ben er juist van overtuigd dat KVV diarree stopt(bij mijn doggy's wel!).

Re:diarree door KVV

Geplaatst: Vr 08 Jul 2005, 16:31
door Red_Hunter
[quote="Lizzy"]

Mensen die op deze manier afhaken zaten meestal gewoon op een excuus te wachten om weer 'lekker makkelijk' op brokjes over te gaan. Dat excuus hebben ze van de DA gekregen. Ik zou zeggen : laat ze.
[/quote]

Dit gaat voor haar niet helemaal op, omdat ze al zelf was gaan samenstellen omdat ze dacht dat dat beter was dan brokken, maar ze gaf gekookte groente en volgens mij gekookt vlees en rijst, vandaar dat ik haar kvv heb aangeraden omdat ik vond dat dit ook niet goed was en bang was dat de hond tekort zou komen op die manier . Ze was er juist blij mee toen. :-\

Re:diarree door KVV

Geplaatst: Vr 08 Jul 2005, 16:58
door Ster
Misschien is ze gewoon een btje geschrokken dat haar hond ziek werd. En als een dierenarts daar dan kvv de schuld van geeft, tja ... Ik zou het even tijd geven. Laat haar eens iets lezen over brokken, en over vers, geef je eigen mening, vertel hoe goed het met jouw hond gaat, en leg uit waarom de meeste DA's vers afraden, en laat het verder aan haar. Wie weet durft ze het over een tijd weer aan. Zo niet, dan zal ze idd wel niet willen om wat voor reden dan ook.

Re:diarree door KVV

Geplaatst: Zo 10 Jul 2005, 09:13
door diana
ik denk dat dat een moeilijke zaak is
want in haar ogen heeft de d.a natuurlijk gelijk.
ze realiseerd zich niet dat zeer waarschijnlijk op die superbrokkies haar hond ook dat virus opgelopen had
misschien zelfs wel eerder .
ik heb nl toen ik net kvv ging voeren ook best getweifeld omdat lady allerlij ontgiftingsverschijnselen had , maar de mensen [ destijds op doggy] want toen was b plaats er nog niet
hebben me geholpen vol te houden .
god zij dank :-*