Pagina 1 van 1

Odh pup opgroeien Carnibest, tips gevraagd

Geplaatst: ma 19 jan 2015, 21:42
door Tessa0610
Onze ODH pup van nu 15 wkn. stond bij de fokker op brok (RC large dog junior). Sinds we hem hebben direct  (in weekje tijd overgegaan)op Carnibest over gegaan.(pup variant bruine rollen).
Sinds dien goede ontlasting,(was in het begin dun)pup was erg winderig. Carnibest gaat prima dus, zit alleen met wat vragen.
Hij is nu 14 kg, naar mijn inzien en van de DA mag er een kilo bij. Groeit netjes een kilo per week,maar mag 1 kg bij om iets voller te worden.
Hij krijgt 4 porties van 210 gr =  840 gr per dag ( 14 x 60 gr ).
Elke ochtend een halve schapenvet bonbon van biofood. Plus zalmolie dagelijks. Af en toe ( 1 x per week een stukje zalmfilet.(uit diepvries supermarkt)
Nu is mijn vraag of jullie tips hebben om die ene kilo er aan te krijgen.mag ik de hoeveelheid carnibest verhogen maar bv 70 of 80 gr per kilo? Of is er een betere manier? Ps wil absoluut geen brok geven. Mijn DA wil me natuurlijk br
Brokken verkopen, is tegen KVV..zoals de meeste dierenartsen..
Hoor dat lotgering vetter is,maar hoor daar slechte dingen over ivm hyghiene.

Re: Odh pup opgroeien Carnibest, tips gevraagd

Geplaatst: ma 19 jan 2015, 21:47
door Tessa0610
En ik vraag me ook af of ik meer moet varieren in diersoort. Ben nog niet zo bekend met KVV.
Pup heeft paar dgn Carnibest voor volw. hond gehad (blauwe rol) winkel had niet anders. Maar kreeg hier dunnere ontlasting van. Is alleen 1 soort genoeg?of moet ik varieren in merk etc?

Re: Odh pup opgroeien Carnibest, tips gevraagd

Geplaatst: di 20 jan 2015, 09:29
door Kaela
Voeren doe je op het oog, dus als je hond te dun is, mag je de hoeveelheid wat verhogen. Doe dat in kleine stapjes. Hou er ook rekening mee dat je pup groeit en je dus automatisch al elke week (ongeveer) de hoeveelheid wat aan moet passen. Zie je dat je pup aanzet, kun je de hoeveelheid even gelijk houden of verminderen. Denk er wel aan dat een pup zeker niet schraal hoeft te zijn, maar absoluut ook niet te dik. Blijf dus goed kijken naar wat goed is.

Je mag rustig varieren van smaken binnen een merk en verschillende merken. Hier wordt altijd geadviseerd om meerdere merken te voeren, zeker bij een opgroeiende pup. Het beste kies je voor merken met bot als calciumbron, zonder premix en ik zie ook graag een paar soorten met 1 diersoort per rol. Je zou dus bijvoorbeeld eens haaksbarf, tinlobarfmenu, all animall of carnivoer kunnen geven ter afwisseling. Lotgering staat bekend als vet inderdaad. Daar is op zich niets mis mee, vet is ook nodig in je menu. Maar te is nooit goed en hoewel de meningen verschillen, vind ik lotgering wel erg vet. Je kan het prima af en toe als afwisseling geven, bijvoorbeeld eens per week ofzo.
Je kan overigens allang overstappen naar de volwassen varianten, de pupvariant is bedoeld voor echt jonge pups die net afgespeend worden. De diarree kan toeval geweest zijn, want het enige verschil is dat het grover gemalen is.

Qua olie is visolie beter dan zalmolie. Merken als solgar en doils staan hier goed bekend. Op de dag dat je vis geeft hoeft je geen olie te geven.

Je kan je hond ook ter afwisseling een barf hapje geven. Bijvoorbeeld een karkas met wat spiervlees. Dit kun je bij verschillende leveranciers kopen. Als je bijvoorbeeld een parelhoenkarkas met wat paardenvlees geeft, dan is dit een hele mooie afwisseling op de carnibest rollen. Je pup heeft kan dan ook een keer lekker kauwen en knagen, dat is goed voor zijn tanden.

Re: Odh pup opgroeien Carnibest, tips gevraagd

Geplaatst: di 20 jan 2015, 16:24
door Jantina
Je zou van Carnibest ook de eend variant kunnen proberen? Eend is een wat vettere diersoort.
Je hebt trouwens niet alleen een volwassen variant gegeven maar ook meteen een andere diersoort, namelijk lam. Dat is de blauwe. Als je de rode rollen neemt - natuurvoer - dan voer je exact dezelfde samenstelling, alleen grover gemalen. Dan zou ik dat eerst doen en als dat gewoon goed gaat met de diersoorten spelen. Maar dat kun dus ook binnen Carnibest. Hoewel de voorkeur zeker heeft om merken en diersoorten af te wisselen.