Pagina 1 van 1

door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Do 09 Jan 2014, 14:54
door koda en ed
hallo allemaal,

zal me eerst voor stellen voordat ik met m'n vragen kom. Ik heb sinds een jaar een shiba inu van 14 maanden. Ze krijgt premium brokken van bolle (een dier en tuinzaak). Ze weegt nu 12 kilo en is iets aan de dikke kant voor haar grote. Ook vind ik de vacht niet mooi meer glimmen en is ze heel lang aan het verharen geweest. Ze is al wel gesteriliseerd. Nu wil ik over gaan op kvv maar door alles wat ik gelezen heb kom ik er niet meer uit. Daarom jullie hulp. Als ze kvv krijgt moet er dan nog brokken bij? hoeveel gram mag ze op een dag? moeten er nog extra dingen zoals groenten en dergelijke bijgevoerd worden?ook las ik dat je verschillende diersoorten moest mixen? wat bedoelen ze hiermee?

er zullen vast nog meer vragen komen maar als jullie me een beetje wegwijs kunnen worden dan moet het goed komen.
groetjes stephanie en een poot van koda 

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Do 09 Jan 2014, 15:44
door Angelique
Hoi Stephanie,

welkom op Barfplaats  :)

Je hondje is 14 maanden, dus nog best jong en actief te noemen. Ik zou in jouw geval eens zien hoe ze het op zo'n 3% van haar lichaamsgewicht aan voer doet. Dat zou neerkomen op een 360 gram per dag. Omdat de ene kvv meer calorieën levert dan de andere kan het dus zijn dat je na een paar weken de hoeveelheid moet aanpassen. Maar dat is dus een kwestie van proberen.

Er hoeven geen brokken bij.

Omdat kvv toch fabrieksvoer is waarbij je ook maar moet vertrouwen op de kennis van de fabrikant vinden wij afwisseling van diersoorten idd best belangrijk. Dat wil dus zeggen dat je kvv lam/rund/kip/eend e.d. met elkaar afwisselt. Mag dan ook nog van verschillende merken zijn. De ene kvv bevat wel wat groenten, de andere niet. Wij vinden groenten qua nutriënten en vezels e.d. waardevol en daarom adviseren we dan ook om met regelmaat wat rauwe/gemalen groente erbij te geven, of een schepje van de gekookte groente die je zelf die dag gegeten hebt.

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Do 09 Jan 2014, 19:43
door koda en ed
misschien een blonde vraag angelique maar hoe kan ik zien welke kvv de meeste calorieën heeft? moet een beetje oop haar gewicht letten en eigenlijk een beetje verliezen.
hoe kom je aan de omrekening van % naar grammen voer?
en ik lees veel op de site in antwoorden over probeotica wat is dat en waar dient het voor?

tnxs iig voor de snelle reactie

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Do 09 Jan 2014, 21:02
door yorokobi
Wil je een foto van je shiba neerzetten? Mijn teefjes zijn rond de 8 a 9 kilo, zijn geen grote teven overigens. Weet je hoe groot ze is?

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Vr 10 Jan 2014, 12:51
door M@rina
Over het algemeen zijnbijv. kip, konijn, kalkoen, haas en paard magere diersoorten. Vette diersoorten zijn eend, geit en lam, maar 1x per 3 weken zou geen groot verschil moeten maken.

Belangrijk is de hoeveelheid voeding aan te passen aan het erengie verbuik. de éne hond loopt bijv als hij los is alleen maar te rennen, de ander scharrelt wat rond. Beide honden gaan 1 á 1,5 uur los maar hebben een heel verschillende energieverbruik.

Ik las dat je hondje gesteriliseerd is, dan hebben veel honden eerder aanleg om wat dokker te worden.

Alle adviezenove gewicht/hoeveelheid eten zijn richtlijnen. je moet zelf goed kijken en voelen of je hond te dik, te dun of goed op gewicht is.
Leg je handen opde ribbenkast en voel of je de ribben kunt voelen. Moet je hard drukken dan heeft je hond een speklaagje, voel je de ribben of kan je je vingers er tussen leggen dan is je hond te mager.

Je hond is goed op gewicht als je de ribben onder lichte druk voelt.

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Vr 10 Jan 2014, 15:12
door koda en ed
koda is wat aan de dikke kant want als je de handen erop legt moet je toch wel druk uit oefenen wil je de ribben kunnen voeren. was vanaf pup af aan al de chubby one. kan ik zo over gaan op kvv of moet ik het eerst langzaamaan opbouwen? de ene zegt gewoon doen en een ander heeft er een heel schema voor.

zal kijken of het lukt om een fot erbij te doen van ko heb net gezocht heb alleen liggende foto's dus dan zie je nog niet hoe groot ze ongeveer is yorokobi  :-\

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Vr 10 Jan 2014, 15:38
door M@rina
Dan zou ik beginnen met 20 gram per kg lichaamsgewicht geven aan je hond. Kijken hoe dat gaat.

Bij de meeste honden kan je gewoon overstappen, sommige honden krijgen wat diarree. Je kan er voor kiezen een scheutje gekookt water over het voer te gieten en dit per dag te minderen. Dit kan diarree voorkomen.

Re: door de botten het vlees niet meer zien ;D

Geplaatst: Wo 29 Jan 2014, 20:19
door malimaniac
En hoe gaat het met Koda?

Groetjes,
Ilona