Pagina 1 van 1

Diaree

Geplaatst: Di 30 Apr 2013, 12:39
door Nancy73
Devina krijgt nu al weer ongeveer twee weken Darf kvv. Dit gaat eigenlijk heel goed. Nu heb ik een kvv eend gehaald, ook van Darf.

Gistermiddag heeft ze bij de buren de bak kattenbrokjes leeggegeten en nog wat andere verdwaalde hondenbrokken. Ik heb haar later thuis de kvv eend gegeven.

Vanochtend werd ik wakker van het geluid van haar darmen. Eerst ging ze spugen, alleen gal. Vervolgens eerst gewone ontlasting en daarna spuitpoep!! Nu is ze ziek en wil niet eten.

Waar zou dit aan kunnen liggen? Dat kattevoer of zou ze zo reageren op ander soort kvv? Van de overgang naar kvv heeft ze nooit last gehad en ik heb haar ook al eens wild gegeven en dat ging wel goed.

Re: Diaree

Geplaatst: Di 30 Apr 2013, 14:45
door Martine-Tom
Ik gok dat het aan de brokjes ligt  ;)

Re: Diaree

Geplaatst: Di 30 Apr 2013, 18:20
door Parelridder
Je kunt het natuurlijk nooit uit sluiten, maar dat ze zo zou reageren op Eend vind ik onwaarschijnlijk. Reactie op de brokjes of stomweg een toevallige samenloop van wat maag/darmklachten net nu is m.i. een grotere kans. Lekker even de boel tot rust laten komen, een bouillonnetje trekken van kip (geen toevoegingen uiteraard) en daarvan regelmatig kleine beetjes geven is goed tegen uitdroging.
Kun je haar temperaturen? (tussen 38-39 is normaal)
Beterschap!!

Re: Diaree

Geplaatst: Di 30 Apr 2013, 18:38
door Nancy73
Haar temperatuur is goed

Mijn gevoel zegt ook dat het die smerige brokjes zijn. Ze heeft gevoelige maag en darmen. Maar een samenloop met een infectie kan natuurlijk altijd.

Ze is overigens niet meer ziek, gelukkig weer levendig en wil spelen en eten. Nu maar hopen dat het vanavond goed gaat. Ik ben begonnen met haar kleine beetjes eten te geven.