Pagina 1 van 1

nieuw menu

Geplaatst: ma 08 aug 2011, 08:18
door Kaela
Met alle nieuwe ingredienten heb ik een nieuw menu gemaakt. Ik heb, als ik het zo doe, nog voor 4 weken kvv in de vriezer, dus vandaar dat ik dat in het menu heb ingebouwd.
Het probleem waar ik nu even tegen aan loop is dat het paarden en herten spiervlees vrijdag pas komt. Wat is een goed alternatief uit de supermarkt? Gewoon wat gehakt en kipfilet? Het gaat niet om schokkende hoeveelheden tot vrijdag, dus dat is wel te betalen.

Ik ga nu ook over op 1 keer per dag voeren. Anders vond ik het portioneren nog moeilijker. Ik ben ook tot de concludie gekomen dat karkassen verdelen hem niet wordt. Ik ben sinds ik rauw voer al over heel wat dingen heengekomen, maar bot doorsnijden/knippen/zagen wordt ik zo ontzettend naar van. Dus dan maar te grote porties soms, als het uit de hand loopt kan ik hem altijd nog een vastendag geven.
Noot: Vis, ei ed voeg ik apart toe op dagen dat hij heel actief is geweest, dus dat reken ik niet in het menu mee.

maandag                 500 gram lotgering en 180 gram groente
dinsdag                 590 gram eendkarkas, 100 gram runderhart en 160 gram paard
woensdag 500 gram lotgering en 180 gram groente
donderdag 590 gram konijnkarkas, 100 gram rundernier en 160 gram hert
vrijdag                 500 gram lotgering en 180 gram groente
zaterdag                 590 gram kipkarkas , 170 gram runderlever+orgaanmix en 160 gram paard
zondag                 590 gram haaskarkas, 170 gram lamspens en 160 gram paard

maandag  500 gram lotgering en 180 gram groente
dinsdag    590 gram eendkarkas, 100 gram runderhart en 160 gram paard
woensdag 500 gram lotgering en 180 gram groente
donderdag 590 gram geitenrib, 100 gram rundernier en 160 gram hert
vrijdag                 500 gram lotgering en 180 gram groente
zaterdag  700/800 gram runderstrot, 170 gram runderlever/orgaanmix
zondag                 390 gram kipkarkas en een kwartel, 170 gram lamshart en 160 gram paard

Re: nieuw menu

Geplaatst: ma 08 aug 2011, 10:26
door Lizzy
Kaela schreef: Met alle nieuwe ingredienten heb ik een nieuw menu gemaakt. Ik heb, als ik het zo doe, nog voor 4 weken kvv in de vriezer, dus vandaar dat ik dat in het menu heb ingebouwd.
Het probleem waar ik nu even tegen aan loop is dat het paarden en herten spiervlees vrijdag pas komt. Wat is een goed alternatief uit de supermarkt? Gewoon wat gehakt en kipfilet? Het gaat niet om schokkende hoeveelheden tot vrijdag, dus dat is wel te betalen.
Runderpoulet. Of kipfilet inderdaad. Ik vind gehakt sowieso 3 keer niks, dus nee, dat zou ik zelf niet geven.
Ik ga nu ook over op 1 keer per dag voeren. Anders vond ik het portioneren nog moeilijker. Ik ben ook tot de concludie gekomen dat karkassen verdelen hem niet wordt. Ik ben sinds ik rauw voer al over heel wat dingen heengekomen, maar bot doorsnijden/knippen/zagen wordt ik zo ontzettend naar van. Dus dan maar te grote porties soms, als het uit de hand loopt kan ik hem altijd nog een vastendag geven.
Noot: Vis, ei ed voeg ik apart toe op dagen dat hij heel actief is geweest, dus dat reken ik niet in het menu mee.
Ah ja, dat went ook vanzelf, echt :biggrin2: (ik ben vegetarier en stond 15 jaar geleden nog met huishoudhandschoenen-tot-onder-mijn-oksels en een mondkapje op spiervlees te snijden omdat ik daar zelfs naar van werd).
maandag                 500 gram lotgering en 180 gram groente
dinsdag                 590 gram eendkarkas, 100 gram runderhart en 160 gram paard
woensdag 500 gram lotgering en 180 gram groente
donderdag 590 gram konijnkarkas, 100 gram rundernier en 160 gram hert
vrijdag                 500 gram lotgering en 180 gram groente
zaterdag                 590 gram kipkarkas , 170 gram runderlever+orgaanmix en 160 gram paard
zondag                 590 gram haaskarkas, 170 gram lamspens en 160 gram paard

maandag  500 gram lotgering en 180 gram groente
dinsdag    590 gram eendkarkas, 100 gram runderhart en 160 gram paard
woensdag 500 gram lotgering en 180 gram groente
donderdag 590 gram geitenrib, 100 gram rundernier en 160 gram hert
vrijdag                 500 gram lotgering en 180 gram groente
zaterdag    700/800 gram runderstrot, 170 gram runderlever/orgaanmix
zondag                 390 gram kipkarkas en een kwartel, 170 gram lamshart en 160 gram paard
Tel je de KVV mee in je percentages of heb je gewoon alleen voor je zelf samenstel gedeelte bepaalde percentages genomen? Qua afwisseling ziet het er goed uit.

Re: nieuw menu

Geplaatst: ma 08 aug 2011, 18:18
door Kaela
Ik heb runderpoulet gekocht. Er lag ook paardenvlees, maar schrikbarend duur.

Ik reken de % kvv mee. Die bestaat uit 15% bot, 20% orgaan en 65% spiervlees. Ik heb uitgerekend hoeveel gram dat van elk is en dat van de barfgrammen per week afgetrokken.

Als het zo goed blijft gaan en ik met mijn bestelling een beetje uit de voeten kom, dan ga ik helemaal barfen. Maar dan moet ik wel betrouwbaar aan ingredienten kunnen komen, want de webwinkel waar ik wel eens eea bestel die heeft niet altijd alles op voorraad. Kvv is dan toch een fijne back up, want het beestje moet toch eten.

Mijn vega vriendje wilde al enthousiast een karkas gaan zagen, maar zelfs vasthouden geeft me de rillingen. Ik heb er geen moeite mee, zoals ik orgaan gewoon vies vind. Ik vind gewoon het gevoel van staal op bot zo naar. Vleugels en poten kan je nog op de gewrichten scheiden, dus die heb ik er wel afgesloopt en toen was ie niet eens al te gek meer dan de dagportie...

Re: nieuw menu

Geplaatst: wo 17 aug 2011, 23:43
door May Linn
Met een snoeischaar lijkt me ook botten makkelijk door te krijgen dan te zagen.
Kom je er niet doorheen met de snoeischaar dan is het ook te hard voor hond. Handige graadmeter  ;)
En ook minder/geen irritant gevoel van staal op bot.