Ook hier een 1e menu
Geplaatst: zo 04 jul 2010, 23:54
Aangezien er een hoop vleesjes in bestelling zijn even een probeerseltje van een 1e menu. Dan kan ik er evt nog aan sleutelen voordat het vlees hier is en ik moet gaan portioneren.
Het gaat hier om een 7 maanden jonge reu, wie-het-weet-mag-het-zeggen-kruising. Hij weegt nu zo richting de 20 kg. Ik ben voor hem uitgegaan van een percentage van 5 %. Dit eet hij nu ook ong aan KVV in combi met barf. Soms wat meer, dan weer wat minder. Wat dat betreft heb ik altijd al "op het oog" gevoerd.
5% van 20 kg dat maakt 1000 gram per dag, 7000 gram per week.
Onderverdeelt in de volgende percentages,
Rauwe vleesbotten 40%
Spiervlees 25%
Orgaanvlees 20%
Groentemix 5%
Vis 5%
Rest 5%
Dit maakt per week:
Rauwe vleesbotten 40% 2800
Spiervlees 25% 1750
Orgaanvlees 20% 1400
Groentemix 5% 350
Vis 5% 350
Rest 5 % 350
Vleesbotten: Eendennekken/Rugstukken en Hele Kip/Kippenvleugels
Spiervlees: Struisvogel, paard, hert en fazant
Orgaan: de ene week 1 kg lamspens aangevuld met orgaan, de andere week Hart 700 gram, lever 350 gram, Nier 350 gram (alledrie kip)
Groentemix: afhankelijk van wat er leuk geprijsd is, cq wat ik gratis af kan halen bij de groenteboer.
Vis: afhankelijk van wat de visboer te bieden heeft, en het is nog even kijken of hij dat lekker vind. Witvis vindt hij lekker maar of hij vette vis ook lekker vind is nog even uitproberen. Maar ik vermoed dat hij dat ook wel opvreet
Rest: Afhankelijk van hoe het uitkomt in de week. Zal wisselen tussen groente/vis
Hoe ik dat precies per dag ga verdelen is deels afhankelijk van hoe het het makkelijkst te portioneren is. Maar dat zie ik wel als de vleesjes binnen zijn.
Dan nog even een vraagje over een hele kip, aangezien ik nu al zoveel vleesjes in de vriezer heb kan ik de kip even niet groot inkopen. Dus moet het even doen met de hele kip van de aldi/lidl. Als ik dit in zijn geheel geef zeg maar zal het percentage vlees/bot geen 50%/50% zijn. Kan ik hem dan beter iets meer kip geven in totaal en dan minderen in spiervlees? Of toch maar de kipfiletjes eraf halen en zelf opeten
Verder niet in het menu geteld is af en toe wat yoghurt en ei.
Ik zou zeggen brand maar los
Het gaat hier om een 7 maanden jonge reu, wie-het-weet-mag-het-zeggen-kruising. Hij weegt nu zo richting de 20 kg. Ik ben voor hem uitgegaan van een percentage van 5 %. Dit eet hij nu ook ong aan KVV in combi met barf. Soms wat meer, dan weer wat minder. Wat dat betreft heb ik altijd al "op het oog" gevoerd.
5% van 20 kg dat maakt 1000 gram per dag, 7000 gram per week.
Onderverdeelt in de volgende percentages,
Rauwe vleesbotten 40%
Spiervlees 25%
Orgaanvlees 20%
Groentemix 5%
Vis 5%
Rest 5%
Dit maakt per week:
Rauwe vleesbotten 40% 2800
Spiervlees 25% 1750
Orgaanvlees 20% 1400
Groentemix 5% 350
Vis 5% 350
Rest 5 % 350
Vleesbotten: Eendennekken/Rugstukken en Hele Kip/Kippenvleugels
Spiervlees: Struisvogel, paard, hert en fazant
Orgaan: de ene week 1 kg lamspens aangevuld met orgaan, de andere week Hart 700 gram, lever 350 gram, Nier 350 gram (alledrie kip)
Groentemix: afhankelijk van wat er leuk geprijsd is, cq wat ik gratis af kan halen bij de groenteboer.
Vis: afhankelijk van wat de visboer te bieden heeft, en het is nog even kijken of hij dat lekker vind. Witvis vindt hij lekker maar of hij vette vis ook lekker vind is nog even uitproberen. Maar ik vermoed dat hij dat ook wel opvreet
Rest: Afhankelijk van hoe het uitkomt in de week. Zal wisselen tussen groente/vis
Hoe ik dat precies per dag ga verdelen is deels afhankelijk van hoe het het makkelijkst te portioneren is. Maar dat zie ik wel als de vleesjes binnen zijn.
Dan nog even een vraagje over een hele kip, aangezien ik nu al zoveel vleesjes in de vriezer heb kan ik de kip even niet groot inkopen. Dus moet het even doen met de hele kip van de aldi/lidl. Als ik dit in zijn geheel geef zeg maar zal het percentage vlees/bot geen 50%/50% zijn. Kan ik hem dan beter iets meer kip geven in totaal en dan minderen in spiervlees? Of toch maar de kipfiletjes eraf halen en zelf opeten
Verder niet in het menu geteld is af en toe wat yoghurt en ei.
Ik zou zeggen brand maar los