Pagina 1 van 1

menu Jamey

Geplaatst: vr 01 jan 2010, 19:41
door suzanne 1
Ik ga volgende week zondag mijn Pyreneese Herder pupje ophalen. Hij is dan 8 weken oud. Ik denk dat hij dan ongeveer 2,5 kg weegt en ik wil hem 6% van zijn lichaamsgewicht geven. Dat is dus 150 gram per dag, en 1050 gram per week.
Ik geef de volgende percentages: 50% vleesbot, 20% spiervlees, 20% orgaan, 5% groente, 5 % overig.

Dit menu is voor de eerste week. De week erna wil ik ook konijnkarkas gaan geven, en uiteraard weegt hij dan meer. Dus zal ik van alles ook meer moeten gaan geven. Groente geef ik de restjes van ons, want 7,5  gram per dag is wel erg weinig om daar een mix voor te maken. Als hij wat meer krijgt maak ik voor hem ook een mixje. De 5 % overig bestaat uit 2 eitjes per week, wat yoghurt/karnemelk en evt. wat tafelrestjes.

Zondag: 75 gram eendennek, 30 gram kalkoen, 30 gram hart
Maandag: 75 gram kippennek, 30 gram rundkopvlees, 30 gram nier
Dinsdag: 150 gram sardine (is kompleet toch?)
Woensdag: 75 gram eendennek, 30 gram hert, 30 gram pens
Donderdag: 75 gram kippennek, 30 gram kalkoen, 30 gram pens
Vrijdag: 75 gram kwartelkarkas: 30 gram runderkopvlees, 30 gram lever
Zaterdag: 75 gram kippennek, 30 gram paard, 30 gram pens

Re: menu Jamey

Geplaatst: vr 01 jan 2010, 20:56
door Antonia
Ziet er goed uit, zowel in de verhoudingen als qua variatie!

Hoeveel maaltijden krijgt je pupsel per dag?

Re: menu Jamey

Geplaatst: vr 01 jan 2010, 22:48
door suzanne 1
[quote="Antonia"]
Ziet er goed uit, zowel in de verhoudingen als qua variatie!


[/quote]

dank je  :)

[quote="Antonia"]

Hoeveel maaltijden krijgt je pupsel per dag?
[/quote]

Ik wil als hij komt hem 3 keer per dag eten geven. als hij een half jaar is 2 en zogauw hij uitgegroeid is krijgt hij net als Max 1 keer per dag eten. Hij krijgt nu bij de fokker volgens mij ook 3 keer per dag eten. Helaas wel br*k. Ze geeft hem wel af en toe cb zodat hij vast kan wennen, maar omdat ze vaak wedstrijden loopt en de pup dan ook mee gaat vond ze het te lastig om alleen vlees te geven.