Eerste menu bordeauxdog
Geplaatst: di 08 dec 2009, 10:33
Ik heb voor de eerste keer na erg veel lezen en uitzoeken een menu gemaakt voor mijn Bordeauxdog van 60 kilo.
Ik ben uit gegaan van 2% van het lichaamsgewicht.
Percentages zijn.
50% vleesbot
10% groente
20% orgaanvlees
20% spiervlees
Als vleesbot heb ik dan
kippenkarkas
konijnenkarkas
eendennek
fazantkarkas
Als spiervlees
runderstrot
lamsvlees
paardenvleessnippers
Als orgaanvlees
kippenmaagjes
lamslever
runderhart
kalkoenhart
Ik wil dit na elkaar gaan geven op de dagen dat het in het menu gepland staat. Hier wil ik dan 1 keer per week pens bij gaan geven als orgaanvlees en 1 keer per week vis.
Kan iemand mij vertellen wat ik weg moet laten als ik op een gad vis in voeg in het menu. Is dit dan bijvoorbeeld alleen vleesbot of ook het spiervlees?
Opzet van het weekemenu is
Maandag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
168 gram groentemix
Dinsdag
600 gram vleesbot
560 gram orgaanvlees
Woensdag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
2 eitjes
donderdag
600 gram vleesbot
560 gram orgaanvlees
168 gram groentemix
Vrijdag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
168 gram groentemix
zaterdag
600 gram vleesbot
560 gram orgaan
168 gram groentemix
zondag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
168 gram groentemix
2 eitjes
Hij eet nu nog brokken maar gaat binnenkort over op KVV. Vanuit daar willen we heb misschien over gaan zetten op NRV BARF en dan beginnen met de zachte botjes zoals kippennek enz.
Kunnen jullie mij vertellen of ik een goed menu in elkaar gezet heb.
Ik ben uit gegaan van 2% van het lichaamsgewicht.
Percentages zijn.
50% vleesbot
10% groente
20% orgaanvlees
20% spiervlees
Als vleesbot heb ik dan
kippenkarkas
konijnenkarkas
eendennek
fazantkarkas
Als spiervlees
runderstrot
lamsvlees
paardenvleessnippers
Als orgaanvlees
kippenmaagjes
lamslever
runderhart
kalkoenhart
Ik wil dit na elkaar gaan geven op de dagen dat het in het menu gepland staat. Hier wil ik dan 1 keer per week pens bij gaan geven als orgaanvlees en 1 keer per week vis.
Kan iemand mij vertellen wat ik weg moet laten als ik op een gad vis in voeg in het menu. Is dit dan bijvoorbeeld alleen vleesbot of ook het spiervlees?
Opzet van het weekemenu is
Maandag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
168 gram groentemix
Dinsdag
600 gram vleesbot
560 gram orgaanvlees
Woensdag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
2 eitjes
donderdag
600 gram vleesbot
560 gram orgaanvlees
168 gram groentemix
Vrijdag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
168 gram groentemix
zaterdag
600 gram vleesbot
560 gram orgaan
168 gram groentemix
zondag
600 gram vleesbot
420 gram spiervlees
168 gram groentemix
2 eitjes
Hij eet nu nog brokken maar gaat binnenkort over op KVV. Vanuit daar willen we heb misschien over gaan zetten op NRV BARF en dan beginnen met de zachte botjes zoals kippennek enz.
Kunnen jullie mij vertellen of ik een goed menu in elkaar gezet heb.