Pagina 1 van 1

Eerste menu

Geplaatst: do 05 nov 2009, 11:08
door Benjy en Misty
Mijn eerste menu samengesteld en wil graag jullie mening horen.

Samenstelling 50% bot, 20% spier, 15% orgaan, 15% groente Ze krijgen beiden 4200 gram per week

Ma 300 gr kippennekken, 250 gr runderkopvlees en groente
Di 300 gr haaskarkas, 340 gr runderstrotten
Wo 300 gr ganskarkas, 250 gr hertenvlees en groente
Do 300 gr eendenkarkas, 315 gr runderhart
Vr 300 gr konijnenkarkas, 315 gr runderpens
Za 600 gr kippenkarkas
Zo 500 gr zalm, groente en ei

Bij het neerzetten van het menu valt me opeens op dat rund een aantal keren op het menu staat. Misschien teveel rund?

Re: Eerste menu

Geplaatst: do 05 nov 2009, 11:13
door May Linn
ziet er qua afwisseling goed uit!
Mis wel lever en nier.

Re: Eerste menu

Geplaatst: do 05 nov 2009, 11:17
door Benjy en Misty
Ok dan denk ik dat ik de helft van pens en hart af moet halen. Maar kan je de week erna niet pens en hart vervangen door lever en nier? Of is dat niet goed qua verhoudingen?

Re: Eerste menu

Geplaatst: do 05 nov 2009, 11:21
door Lizzy
[quote="Eddy en Benjy"]
Mijn eerste menu samengesteld en wil graag jullie mening horen.

Samenstelling 50% bot, 20% spier, 15% orgaan, 15% groente Ze krijgen beiden 4200 gram per week

Ma 300 gr kippennekken, 250 gr runderkopvlees en groente
Di 300 gr haaskarkas, 340 gr runderstrotten
Wo 300 gr ganskarkas, 250 gr hertenvlees en groente
Do 300 gr eendenkarkas, 315 gr runderhart
Vr 300 gr konijnenkarkas, 315 gr runderpens
Za 600 gr kippenkarkas
Zo 500 gr zalm, groente en ei

Bij het neerzetten van het menu valt me opeens op dat rund een aantal keren op het menu staat. Misschien teveel rund?
[/quote]

Op de 12 dingen die je voert, voer je 4 keer rund. Nee, dat is zeker niet teveel hoor. Ik vind het er strak uit zien, je menu! Mis ook lever en nier. Eventueel kun je 20% orgaan gaan voeren waarvan 10% pens en de rest hart, nier, lever, long, etc.