Pagina 1 van 1

nieuw menu

Geplaatst: di 03 apr 2007, 13:39
door -Natalie-
met onze verhuizing en vebouwing is het hele menu-plan een beetje in de soep gelopen, zal ik maar zeggen. :-[ de vriezers moesten leeg voor de verhuizing enz.
nu is alles weer lekker gevuld, en ik heb een nieuw menu gemaakt. ik wil niet dat Ayana tekorten krijgt, dus ik wou het even laten bekijken.
omdat ze nog niet veel lust, geef ik nu nog even pens compleet erbij.
later wil nog toevoegen: konijn, kwartel, lam, en geit.  :)
groentemix lust ze echt niet, wel krijgt ze wat tafelrestjes.
is dit menu goed? alvast bedankt!

ma:  500 gr pens compleet (smuldier)
        500 gr kipkarkas
        1 visolie capsule met creme fraiche

di:   500 gr kippenbouten
       500 gr pens
       1 ei

wo: 350 gr rundvlees
       500 gr kippenbout
       150 gr lever

do: 500 gr sardines
      500 gr paardensnippers

vr: 500 gr pens compleet
     500 gr kipkarkas
     1 ei en creme fraiche

za: 500 gr paardensnippers
      300 gr sardines
      200 gr orgaan (lever of hartjes)

zo: 1 runderstrot of 1 hele kip.
      dit wil ik zo week om week wisselen, dus even weken bv strot, en oneven
      weken kip.

Re: nieuw menu

Geplaatst: di 03 apr 2007, 17:34
door Lizzy
Qua percentages kom ik op:

22% orgaanvlees
36% vlees, zonder runderstrot en 52% vlees met runderstrot
25% vleesbot zonder die hele kip en 42% vleesbot met die hele kip

Ik vind alleen het percentage orgaanvlees wat hoog. Of eigenlijk, het percentage pens. Te keer daar je ook al Smuldier pens compleet geeft. Want die heb ik niet meegerekend in bovenstaande percentages, maar dit + Smuldier pens lijkt me wat veel.

Verder geef je nu 4 verschillende diersoorten? Aangezien je hond geen groente lust (wel gekookt, als tafelrestje?), zou het inderdaad lekker zijn wanneer je dat nog met tenminste 1 diersoort uit kan breiden.

Mag ik vragen waarom je creme fraiche geeft? Dat lijkt me nou niet zo'n interessante toevoeging voor een hond. Ja, lekker vinden ze het wel natuurlijk maar ik zie er de zin niet zo van in. Het is voornamelijk erg vet.. Is het misschien een idee om dat te vervangen door kwark of huttekase of yoghurt?

Re: nieuw menu

Geplaatst: di 03 apr 2007, 22:24
door -Natalie-
bedankt alvast voor de uitleg.
de creme-fraiche zal ik vervangen. huttenkase lust ze ook. dan geef ik dat.
geef ik nu niet te weinig vleesbot??? orgaanvlees zal ik minder doen, ik had begrepen dat lever onmisbaar was in het menu, daarom had ik het er nog twee keer ingepuzzeld. maar 1 x is genoeg? dan haal ik er eentje weg... de pens van dinsdag wil dan ik vervangen door paardenvlees, en dan het paardenvlees van donderdag vervangen met kippenbout.  ( of kwartels als ik die gehaald heb ).

maar even voor het overzicht poging 2  :)  ;)

ma:  500 gr pens compleet (smuldier)
        500 gr kipkarkas
        1 visolie capsule met huttekase

di:   500 gr kippenbouten
       500 gr paardensnippers
       1 ei

wo: 500 gr rundvlees
       500 gr kippenbout
       
do: 500 gr sardines
      500 gr kippenbout

vr: 500 gr pens compleet
     500 gr kipkarkas
     1 ei en huttekase

za: 500 gr paardensnippers
      300 gr sardines
      150-200 gr orgaan (lever of hartjes)

zo: 1 runderstrot of 1 hele kip.
      dit wil ik zo week om week wisselen, dus even weken bv strot, en oneven
      weken kip.

Re: nieuw menu

Geplaatst: di 03 apr 2007, 22:26
door -Natalie-
o ja, was ik nog vergeten, ze lust wel de groente als tafelrestje. gekookt dus.
die geef ik haar ook.

Re: nieuw menu

Geplaatst: wo 04 apr 2007, 09:56
door Mevroi Kruim
Ik vind het idd wat weinig bot zo. Kippenpoten zijn ongeveer 1/4 bot en 3/4 spiervlees. Het hangt er ook een beetje vanaf hoeveel vlees er nog aan de karkassen zit.
Kun je evt. aan geitenribben of zoiets komen? Daar moet jouw beer geen probleem mee hebben, en het is een mooie afwisseling met kip.

Re: nieuw menu

Geplaatst: wo 04 apr 2007, 10:02
door Lizzy
Ik kom nu op:

38% vlees zonder runderstrot en 55% vlees met runderstrot
42% vleesbot zonder kip en 58% vleesbot met hele kip
3% orgaanvlees.

Dat laatste lijkt me nu weer een beetje weinig. Kun je geen 600 gram orgaanvlees in de vorm van lever, hart en nier geven? En dan minder spiervlees? Dat maakt namelijk 10% orgaanvlees en dat is netjes.

Verder ben ik het met Kruimel eens. Alleen kip vleesbotten is wat weinig dus daar zou het wel fijn zijn als je wat uitbreid naar geiten of lamsribben of konijnen.

Re: nieuw menu

Geplaatst: do 05 apr 2007, 10:59
door -Natalie-
hmm, ja, het orgaan is nu idd wat weinig  :(
gister heb ik haar kippenhartjes meegenomen ( zag ze liggen bij de supermarkt) en... ze lust ze!!! dus die kan ik wel op het menu erbij doen.
ik heb ook kippenmaagjes meegenomen, vandaag eens kijken of ze die lust.
de kipkarkassen die ik geef zijn niet heel bevleesd. er zit nog wel ietsje vlees aan. maar echt niet veel. toch eens goed gaan zoeken naar geitenribben. dan kan ik idd de kip afwisselen. nog even gaan puzzelen dan maar  :)  alvalst bedankt weer!!