Pagina 1 van 1

Dit is wat mijn honden eten

Geplaatst: Vr 24 Nov 2006, 11:21
door KatCorso
vlees (bot-spiervlees): kipnek, kipkarkas, konijn, rundgehakt, lamsbotten, lamssnippers, paardensnippers. Af en toe een rundsrecreatiebot.
vis: zalmkoppen, zalmsnippers, rode poon
Orgaan: rundhart, rundsnier, rundpens, kipmaag, kiphart, kiplever
Groente/fruit: 3x per week groentepuree van verschillende groentes, 1x per week fruitpuree (banaan, appel,...)
Resten/supplementen: resten zelden (soms tafelrestjes) supplementen natuuryoghurt, platte kaas, rauwe eieren, notenmix, honing, blikje vis, weense worstjes/

We gebruiken de percentages 60-15-15-10
De dingen die ik heb opgesomd zitten niet allemaal elke week in de menu, maar komen toch minstens 1x in de 2 weken er in voor. Met kiporganen ben ik zuinig, omdat ze van maandag tot vrijdag al elke ochtend kip eten, dus dat is al kip genoeg. Konijn meestal op zaterdag en lamsbotten op zondag. De lamsbotten zijn wel bijna volledig kaal en geef ik dan ook niet op nuchtere maag, 's avonds krijgen ze die dan.

Ik denk zelf wel dat ik redelijk juist zit, maar soms twijfel ik aan de hoeveelheid botten. Ik kan heel moeilijk aan de juiste botten geraken, runds zijn te hard en lams zijn bijna kaal. Hier is nergens een islam center en dat maakt het extra moeilijk. De nekken en karkassen zijn ook wel vleesbot, maar die zijn wel heel zacht natuurlijk.

Arek, een Cane Corso, weegt 51 kg en krijgt elke dag 1750g, waarvan 750 's ochtends en 1000 's avonds. De Staffords Jenna en Luca (Jenna 9 jaar, 29 kg dus te zwaar en gesteriliseerd - Luca 7 jaar, 27 kg en gesterilseerd) krijgen dagelijks 500g, 250 's ochtends en 250 's avonds. Het lijkt mij dat ze daarna nog honger hebben, maar Jenna staat op dieet en Luca is 3 maanden geleden gesteriliseerd en goed van gewicht, maar ik wil voorkomen dat ook zij te zwaar wordt. Jenna is rustig en niet meer zo actief, Luca is heviger.

Tot slot nog dit: we barfen sinds april van dit jaar.
Als jullie bedenkingen hebben bij sommige dingen, of nog raad en tips, dan mogen jullie me daar altijd op wijzen!

Groetjes,
Katja, Arek, Luca en Jenna

Re: Dit is wat mijn honden eten

Geplaatst: Vr 24 Nov 2006, 12:57
door tieneke
Geef je wel spiervlees voor je die kale botten voert?

Re: Dit is wat mijn honden eten

Geplaatst: Vr 24 Nov 2006, 18:41
door KatCorso
Neen, de dag dat ze die botten krijgen (meestal zondag) krijgen ze 's ochtends pens of ander orgaanvlees, omdat ik gelezen had dat orgaan eerder laxeert en botten net het omgekeerde doen, dus dacht ik dat het zo wel goed was. Maar ik krijg meer en meer twijfels over die botten. Lamsribben echter zijn vrij duur, niet dat het allemaal gratis of spotgoedkoop moet zijn, maar om nu 7€/kg te betalen...(3 honden). Schreef net nog ergens anders op dit forum dat ik zou willen overgaan op 2x per week lams- of geitenribben, om de kip wat af te wisselen, maar naar Rotterdam rijden (Ik woon in Tongeren, dat is dicht bij Maastricht) zie ik echt niet zitten  ???

Re: Dit is wat mijn honden eten

Geplaatst: Vr 24 Nov 2006, 18:51
door Joshii
Zit er geen carnibest verkooppunt oid bij jou in de buurt? Zij verkopen ook lamsribben