Ik voer mijn twee honden elk twee maaltijden per dag. Da's 14 maaltijden per week. Boven de vriezer hangt een schema met wat ik uit de vriezer moet halen. Zeven keer bot, vier keer spiervlees/vis en drie keer orgaanvlees.
Ik heb sluitclips (kunstof klemmetjes) gehaald in vijf verschillende kleuren (Ikea). Daarmee kan ik bij het portioneren aangeven wat wat is. Wit is lams- of geitenribben. Geel is kipkarkas, kippenekken, kippevleugel, eendkarkas, eendevleugel of eendenek. Rood is spiervlees (kopvlees of geitesnippers). Blauw is pens. Paars is hart. Blauw+paars is lever.
Groente zit in bakjes. Deze geef ik 3 keer per week bij het orgaanvlees. Ik vries in per portie of dubbele portie, en bewaar in dit laatste geval het restant in de koelkast voor de volgende keer.
Ik bestel het vlees per ongeveer drie weken, en ik heb geen vaste indeling in de vriezer. Ik stort juist alles expres zo veel mogelijk door elkaar erin, zodat ik eigenlijk altijd wel een zakje met de goede kleur sluitclip bovenop vindt. Allen de bakjes met groentemixen staan opgestapeld aan de zijkant.
Ik hou mijn planning niet exact aan. Als er staat kippenekken, haal ik een zakje met een gele sluitclip eruit. Dit kan dus ook wat anders zijn, maar aan het eind van de drie weken heb ik wel alles gegeven. Ik zorg bij het inkopen voor voldoende variatie.
Bij het portioneren zorg ik dus wel dat ik bijvoorbeeld ribben meteen in twee stukken deel, voor elke hond een.
Marlies