Recepten koekjes in 't Nederlands
Geplaatst: wo 11 feb 2004, 15:29
Voor de liefhebbers, heb ik een paar recepten voor zelfgemaakte hondekoekjes even vertaald.
De conversie van cups naar ml is 'ongeveer', want op 213,7543222 milliliter zit niemand te wachten, denk ik.
Voor degenen die het exact willen weten, heb ik de US-hoeveelheden er achter gezet.
Bak ze!!
Basic Koekjes
•560 gram tarwe bloem (2 1/2 cup whole wheat flour)
•110 gram melkpoeder (1/2 cup nonfat dry milk powder)
•1 theel suiker (1 tsp. sugar)
•1 theel. zout (tsp. salt)
•6 eetl margarine of olie (6 Tbsp. margarine or oil)
•1 ei (1 egg)
•180 ml koud water (2/3 cup cold water)
Meng eerst de droge ingredienten door elkaar. Dan de rest van de ingredienten erbij en goed mengen met een houten lepel. Het deeg goed doorkneden.
Uitrollen tot een dikke plak van ca 2 cm dikte. Vormpjes uitsnijden (of: rol het deeg op en snijd er dan plakken af.) Leg de koekjes op bakpapier (niet ingevet) en bak ze gedurende 25 minuten in een hete oven op 180 - 200 graden . Laat goed afkoelen, dan liefst luchtdicht verpakken. Geeft ca 20 koekjes.
Knoffie Snacks
•110 ml warm water (½ cup warm water)
•110 ml melkpoeder (1/2 cup powdered dry milk )
•450 gram lever, in stukjes (1 pound liver, chopped )
•100 ml tarwekiemen (½ cup wheat germ )
•1 theel knoflook poeder (1 tsp garlic powder )
•230 ml maismeel (1 cup corn meal )
•230 ml tarwebloem (1 cup whole wheat flour )
In keukenmachine de lever en het water pureren. In een kom schenken en de overige ingredienten toevoegen. Goed mengen, dan uitsmeren op bakpapier.
Gedurende 30 min bakken in hete oven (180 200 graden). In stukken snijden als het nog heet is.
Lever koekjes
•450 gram runderlever (1 lb. beef liver)
•230 ml tawebloem (1 cup whole wheat flour )
•230 ml maismeel (1 cup cornmeal)
•12 - 14 teentjes knoflook (12-14 cloves garlic)
•2 eieren (2 eggs)
Pureer de lever en knoflook in keukenmachine. Voeg de eieren en het meel toe. Goed mengen. Uitsmeren op bakpapier en bakken in hete oven (180 – 200 gr) voor 20 minuten. Halverwegen de tijd de koek omdraaien. In stukken (stukjes) snijden en af laten koelen.
De auteur van dit recept vermeld dat ze de helft vd koekjes in een Tupperware schaal in de koelkast houdt. De rest vriest ze in. Ze blijven dus kennelijk buiten de koeling niet lang goed.
Peet
De conversie van cups naar ml is 'ongeveer', want op 213,7543222 milliliter zit niemand te wachten, denk ik.
Voor degenen die het exact willen weten, heb ik de US-hoeveelheden er achter gezet.
Bak ze!!
Basic Koekjes
•560 gram tarwe bloem (2 1/2 cup whole wheat flour)
•110 gram melkpoeder (1/2 cup nonfat dry milk powder)
•1 theel suiker (1 tsp. sugar)
•1 theel. zout (tsp. salt)
•6 eetl margarine of olie (6 Tbsp. margarine or oil)
•1 ei (1 egg)
•180 ml koud water (2/3 cup cold water)
Meng eerst de droge ingredienten door elkaar. Dan de rest van de ingredienten erbij en goed mengen met een houten lepel. Het deeg goed doorkneden.
Uitrollen tot een dikke plak van ca 2 cm dikte. Vormpjes uitsnijden (of: rol het deeg op en snijd er dan plakken af.) Leg de koekjes op bakpapier (niet ingevet) en bak ze gedurende 25 minuten in een hete oven op 180 - 200 graden . Laat goed afkoelen, dan liefst luchtdicht verpakken. Geeft ca 20 koekjes.
Knoffie Snacks
•110 ml warm water (½ cup warm water)
•110 ml melkpoeder (1/2 cup powdered dry milk )
•450 gram lever, in stukjes (1 pound liver, chopped )
•100 ml tarwekiemen (½ cup wheat germ )
•1 theel knoflook poeder (1 tsp garlic powder )
•230 ml maismeel (1 cup corn meal )
•230 ml tarwebloem (1 cup whole wheat flour )
In keukenmachine de lever en het water pureren. In een kom schenken en de overige ingredienten toevoegen. Goed mengen, dan uitsmeren op bakpapier.
Gedurende 30 min bakken in hete oven (180 200 graden). In stukken snijden als het nog heet is.
Lever koekjes
•450 gram runderlever (1 lb. beef liver)
•230 ml tawebloem (1 cup whole wheat flour )
•230 ml maismeel (1 cup cornmeal)
•12 - 14 teentjes knoflook (12-14 cloves garlic)
•2 eieren (2 eggs)
Pureer de lever en knoflook in keukenmachine. Voeg de eieren en het meel toe. Goed mengen. Uitsmeren op bakpapier en bakken in hete oven (180 – 200 gr) voor 20 minuten. Halverwegen de tijd de koek omdraaien. In stukken (stukjes) snijden en af laten koelen.
De auteur van dit recept vermeld dat ze de helft vd koekjes in een Tupperware schaal in de koelkast houdt. De rest vriest ze in. Ze blijven dus kennelijk buiten de koeling niet lang goed.
Peet