Pagina 1 van 1

beginner in barf....

Geplaatst: Ma 02 Jan 2017, 11:39
door astrid.van-den-bos
Hoi, ik heb een menu samengesteld voor mijn hondjes, een bordeaux dog van 12 maanden en 52 kg, en een kruising teckel/chihuahua van 3 jaar en 5 kg.
Ze eten beide al vanaf 8 weken kvv met af en toe iets extra's om te kauwen, kippennekken zijn ze bekend mee onder andere.. Nu wil ik langzaam overstappen op barf, voorlopig om de dag en als dat goed gaat (en m'n voorraad kvv op is) helemaal over.

Mijn samengestelde menu ziet er nu zo uit:
dag 1:

450 gr kippennek
440 gr rundvlees
100 gr groente
extra: sardien

dag 2 kvv

dag 3:

450 gr kippennek
220 gr runderpens
220 gr orgaan gemixt
100 gr groente
extra: ei

dag 4 kvv

dag 5:

450 gr kipkarkas
440 gr geitenvlees
100 gr groente
extra:stukje makreel

dag 6: kvv

dag 7:

450 gr eendenvleugels
220 gr pens
220 gr orgaan gemixt
100 gr groente
extra: 1 ei

hetzelfde menu voor mijn kleine hond uiteraard maar dan kleinere hoeveelheden.
De week erna heb ik ongeveer hetzelfde maar dan met o.a: lamsvlees kippenvlees, runderkopvlees en paardenvlees. en als extra tonijn, sardien en yoghurt. Als dit vleesbot goed gaat wil ik uitbreiden met konijnkarkas, eendennek en lamsribben.

Qua orgaan, wilde ik zelf afwisselen met: lamshart, runderhart, kalkoenhart, rundernier, kalkoenlever, eendenlever en kippenlever. Ik ben op zoek nog naar meer nieren maar kon ik nog niet bestellen.

Is dit een goed menu om mee te beginnen? ze krijgen op de barfdagen voorlopig nog een klein schepje kvv smorgens, even afbouwen en dan gaan uiteraard de percentages omhoog.

tips en adviezen zijn zeer welkom, ik ben van plan volgende week te gaan beginnen.

groetjes Astrid, Bailey en Mila

Re: beginner in barf....

Geplaatst: Ma 02 Jan 2017, 16:11
door Lizzy
Ik heb eigenlijk geen tips of aanvullingen. Het ziet er in mijn ogen echt helemaal prima uit, zeker als je na een week gaat uitbreiden (en tot wat meer diersoorten komt). Ik zou zeggen: lekker beginnen en kijken hoe ze er op reageren!