Pagina 1 van 1

1e keer menu samengesteld, graag jullie hulp.

Geplaatst: ma 14 apr 2014, 14:11
door Jelleke
Hallo allemaal,

Dit is de eerste keer dat ik een menu samenstel. Misschien kunnen jullie even meekijken of dit verantwoord is.
Mijn Duitse herder is allergisch voor kip, duif, kwartel, parelhoen, rund, kalf, konijn en forel.
Dus de meeste vleesbotten voor beginners vallen af. Ik heb daarom voor de eerste week eendennek op het menu staan. Mocht hij dit goed kunnen verwerken kan ik daarna eendenkarkas gaan proberen. En nog later overgaan op haaskarkas, nekken/ribben van geit en lam, fazantkarkas en patrijskarkas. Als dit niet goed is hoor ik dit natuurlijk graag.

Zo ziet mijn eerste week eruit: Ik ga van 925 gr per dag uit. Harrie is 3 jaar en weegt 37 kilo. 50% vleesbot, 25% spiervlees, 15% orgaanvlees, en 10% groenten

Maandag:
Vleesbot: 460 gr eendennek
Groentenmix: 90 gram
spiervlees: 400 gr lam

Dinsdag:
Vleesbot 460 gr eendennek
Groentenmix: 90 gram
Orgaanvlees: 300 gr geit (lever, hart, long)

Woensdag
Vleesbot: 460 gr eendennek
Groentenmix: 90 gram
Spiervlees: 400gr hert

Donderdag
Vleesbot: 460 gr eendennek
Groentenmix: 90 gram
Orgaanvlees: 300 gr pens van lam en geit

Vrijdag
Vleesbot: 460 gr eendennek
Groentenmix: 90 gram
Spiervlees: 400 gr gans

Zaterdag
Vleesbot: 460 gr eendennek
Groentenmix: 90 gram
Orgaanvlees: 300 gr van lam (lever, hart, long)

Zondag
Visdag: ongeveer 900 gram,  zalmkop en makreel
Groentenmix: 90 gram

Ik hoor graag jullie mening en op en aanmerkingen.
Alvast bedankt!

Marielle

Re: 1e keer menu samengesteld, graag jullie hulp.

Geplaatst: ma 14 apr 2014, 23:58
door Lucie110
Hoi, dat heb je nog snel gedaan  O0

Om mee te beginnen ziet het er goed uit maar toch een paar aanmerkingen.

Ik mis nier in je menu. Aan long hebben ze niet zoveel en zou ik dus vervangen door nier.
Ook vind ik 900 gram vis erg veel. 5% tot 10% vis is genoeg en neig zelf naar 5 %
Je zou op de zondag een zalmkop kunnen geven en dan zo'n 400gr spiervlees erbij want ik mis ergens 400gr spiervlees als je die 25% aan wil houden.
De helft van je orgaan mag uit pens bestaan en zie dat dat nu 1/3 pens is en 2/3 orgaan. Zelf geef ik ook 4 dagen spiervlees en drie dagen orgaan. Ik geef op 1 van de orgaandagen een zelfgemaakte orgaanmix (hart,lever,nier) de tweede orgaandag pens en de derde orgaandag een halve portie pens en een halve portie orgaanmix zodat ik uitkom op 50/50
Verder gewoon kijken hoe je hond het erop doet. Mocht de ontlasting te hard zijn dan kan je zijn vleesbot terugschroeven naar 45 % en je orgaan ophogen naar 20%

Re: 1e keer menu samengesteld, graag jullie hulp.

Geplaatst: di 15 apr 2014, 10:49
door Jelleke
Hoi Lucie,

Bedankt voor je tips en adviezen!  :thumbup:
Ik heb het gelijk aangepast in mijn menu.
De eendenhals heb ik al besteld op dit forum. Nu ben ik aan het kijken voor het overige vlees.
Ik heb er echt zin in om het allemaal zelf klaar te gaan maken. En Harrie die nu op gemalen zit van oervoer is nu al helemaal de koning te rijk.
Ik denk dat hij straks helemaal gelukkig gaat worden. Maar het belangrijkste is dat hij eindelijk van de jeuk afkomt.
Nogmaals dank voor je snelle reactie.

Groetjes Marielle

Re: 1e keer menu samengesteld, graag jullie hulp.

Geplaatst: di 15 apr 2014, 23:53
door Lucie110
Graag gedaan  ;)

Leuk he om zelf menu's samen te stellen en klaar te maken en het wordt alleen maar leuker want het is namelijk heeeeel verslavend.
Ik weet wel zeker dat Harrie straks heel blij gaat zijn. Zou geweldig zijn als hij helemaal van de jeuk afkomt.
Heel veel succes !

groetjes Lucie