Pagina 1 van 1

Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: ma 27 jan 2014, 17:59
door Binkeman
Ik neem even 1 hond, alle percentages zijn op dezelfde manier berekend; 70% spier, 15% bot en 10 % orgaan.
Pepper weegt 20 kg.
Spier; 280 gram
Bot; 2 maal per week 210 gram per keer en daarbij orgaan 140 gram.
Ze krijgen 2 keer per week vuile penslappen, 2 keer per week bot en orgaan en de andere dagen spier.

Nu lees ik hier over hele dieren en dat zou ik ook wel willen, hoewel ik mij daar wel even overheen moet zetten. (struisvogelpolitiek).
Ik zal de bestellingen hier eens in de gaten houden. Ik las over geitjes en konijn. Ze krijgen beide maar dan onherkenbaar.

Re: Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: wo 29 jan 2014, 14:53
door Lizzy
Geen idee door wie het goedgekeurd is maar niet door mij :)


Ik vind 15% bot te weinig en ben meer van de 40% a 45% vleesbot. Ik vind 10% ook te weinig maar ik reken inclusief pens. Verder kom ik 5% tekort. En mis ik vette vis. En kan ik ook niks over je menu zeggen omdat mij niet duidelijk wordt welke diersoorten in welke afwisseling je voert. En ik mis groenten.

Re: Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: wo 29 jan 2014, 17:39
door Binkeman
Deze samenstelling is goed gekeurd door de forumbeheerder van een versvoerenforum. De percentages zijn volgens het prooidiermodel en volgens die methode geef je geen groente en geen vis.
Ik weet dat er verschillende meningen zijn.
Ook dat je soorten vlees moet wisselen is wat hen betreft achterhaald. Ik voer naar wat ik kan krijgen , maar heb daar geen lijstje voor. Nu heb ik b.v geit, lam en rund.
Volgende bestelling zie ik wel weer.

Wat ik wel zou willen weten, is hoe een menu met hele prooidieren eruit zou zien qua verhoudingen vlees, orgaan en bot.

Re: Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: wo 29 jan 2014, 17:43
door hannabelgje
Zo te zien een nrv menu. Die 15% gaat dan om kaal bot.

Re: Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: wo 29 jan 2014, 17:44
door Lizzy
[quote="Binkeman"]
Deze samenstelling is goed gekeurd door de forumbeheerder van een versvoerenforum. De percentages zijn volgens het prooidiermodel en volgens die methode geef je geen groente en geen vis.
Ik weet dat er verschillende meningen zijn.
Ook dat je soorten vlees moet wisselen is wat hen betreft achterhaald. Ik voer naar wat ik kan krijgen , maar heb daar geen lijstje voor. Nu heb ik b.v geit, lam en rund.
Volgende bestelling zie ik wel weer.

Wat ik wel zou willen weten, is hoe een menu met hele prooidieren eruit zou zien qua verhoudingen vlees, orgaan en bot.
[/quote]

Maar ik neem aan dat je je vraag hier stelt omdat je onze mening wilt weten, toch?

Re: Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: wo 29 jan 2014, 18:11
door Binkeman
Jawel en het is idd een NRV menu.

Re: Ons menu, ooit goed gekeurd en angstvallig aan gehouden.

Geplaatst: wo 29 jan 2014, 20:05
door malimaniac
Als je een prooidier voert ( met huid en haar dus, de geitjes bv zijn kaal ) kun je die rekenen als compleet. Als je 2 prooidieren in de week geeft en dus compleet kan je voor de overige 5 dagen een menu maken.

Ik vind je percentages ook niet geweldig en mis inderdaad groente en vis. Zou ook proberen om minimaal 4 diersoorten per week te voeren. Af en toe een eitje is ook lekker en gezondĀ  :).