Ik heb Raiko's menu even weer onder de loep genomen en hier en daar aanpassingen gedaan.
Onder meer aanpassingen in de percentages en diersoorten.
Graag hoor ik jullie mening
Raiko's menu is gebaseerd op 3% van zijn lichaamsgewicht (+/-30 kilo).
Dit komt neer op 900 gram per dag en dus 6300 gram per week.
Dit zijn de percentages die ik geef:
45% vleesbot
25% spiervlees
15% orgaanvlees
10% groentemix
5% overige (= 2 eieren per week, geitenyoughurt, vis.) De vis is gewoon vis uit blik. Rauw ben ik mee opgehouden, want dat kreeg ik er met geen mogelijkheid in. En zo uit blik vind ie het wel smullen. Zou je 'm niet...
45% vleesbot van 6300 gram is 2835 gram in de week. Ik voer elke dag vleesbot dus dat is 405 gram per dag.
25% spiervlees van 6300 gram is 1575 gram in de week. Ik voer vijf dagen spiervlees dus dat is 315 gram per dag.
15% orgaanvlees van 6300 gram is 945 gram in de week.
Van die 945 gram voer ik de helft pens, dat is 472,5 gram verdeeld over drie dagen dus dat is 157,50 gram per dag --> 160 gram
Van die andere 472,5 gram voer ik 50% hart, 25% nier en 25% lever.
Dit is voor hart 236,25 gram verdeeld over twee dagen, dus dat is 118,125 gram per dag --> 120 gram
Dit is voor nier 118,125 gram verdeeld over twee dagen, dus dat is 60 gram per dag.
Dit is voor lever 118,125 gram verdeeld over twee dagen, dus dat is 60 gram per dag.
10 % groentemix van 6300 gram is 630 gram in de week. Ik voer elke dag groentemix dus dat is 90 gram per dag.
5% overige van 6300 gram is 315 gram in de week. Overige is vis, yoghurt en 2 eieren.
Dan hier mijn menu:
Week 1
Maandag:
405 gram eendennek
160 gram runderpens
120 gram kalkoenhart
60 gram rundernier
90 gram groentemix
Dinsdag:
405 gram kippennek
315 gram hertenvlees
60 gram runderlever
90 gram groentemix
Woensdag:
405 gram haaskarkas
315 gram paardenvlees
160 gram lamspens
90 gram groentemix
1 rauw ei
Donderdag:
405 gram kippenrug
120 gram hertenhart
60 gram rundernier
90 gram groentemix
50 gram yoghurt
Vrijdag:
405 gram konjinenrug
315 gram kangoeroespiervlees
160 gram lamspens
60 gram runderlever
90 gram groentemix
Zaterdag:
405 gram parelhoenkarkas
315 gram konijnenvlees
90 gram groentemix
1 rauw ei
Zondag:
405 gram hertenrib
315 gram hazenvlees
100 à 120 gram vis : in blik afwisselend makreel, haring, sardien, zalm
90 gram groentemix
50 gram yoghurt
week 2
Maandag:
405 gram eendenrug
160 gram runderpens
130 gram lamshart
60 gram rundernier
90 gram groentemix
Dinsdag:
405 gram kippennek
315 gram lamsvlees
60 gram runderlever
90 gram groentemix
Woensdag:
405 gram kalkoenvleugel
315 gram rundvlees / kippenvlees (afwisselend)
160 gram lamspens
90 gram groentemix
1 rauw ei
Donderdag:
405 gram kalkoennek
130 gram runderhart
60 gram rundernier
90 gram groentemix
50 gram yoghurt
Vrijdag:
405 gram konijnennek + kop
315 gram paardenvlees
160 gram lamspens
60 gram runderlever
90 gram groentemix
Zaterdag:
405 gram parelhoenkarkas
315 gram kangoeroevlees
90 gram groentemix
1 rauw ei
Zondag:
405 gram lamsbout/ lamsribben/ lamsnek (afwisselend)
315 gram geitenvlees
100 à 120 gram vis : in blik afwisselend makreel, haring, sardien, zalm
90 gram groentemix
50 gram yoghurt