Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Door casangio
#297010
[quote="Bart H"]
Onze 1 jaar oude middenslagschnauzer Tet (17 á 18 kg.)krijgt sinds ruim een half natuurlijke voeding. Hij ziet er prachtig uit, niks te dik (ribjes goed voelbaar doch niet zichtbaar).

Gewoonlijk maken we een 'complete' mix voor hem. Ruwweg bestaande uit:
1. gemalen kippennekken 45%
2. kippenlever 9%
3. gemalen groenten (wortelen, sperziebonen, courgette
broccoli) 45%
4. Kelp en spirulinatabeletten, olie en peterselie1%

We voeden hem ongeveer 400-500 gram per dag.
Van deze bovenstaande prut krijgt hij dagelijks circa (vet)200 a 250 gram. Daarbij krijgt hij een zelfde hoeveelheid rauw vlees toevoeging, welke wisselt per week. Zoals: pens, rundvlees, paardenvlees, kalfsborst (vet), lamsrib (met vlees en vet) of kalsrib (dito). We proberen vlees, botten en groente ongeveer in de verhouding (40,40,20) te geven.

Veder krijgt hij zo nu en dan een eitje, mandarijntje, visfiletje, vis uit blik en gekookte kipfilet bij de clickertraining. En wekelijks een recreatiebot, meestal kalfsgewrichten.

De reden waarom we hem geen (ongemalen) gevogelte geven, is op verzoek van de DA. Ze steunt natuurlijke voeding, maar verzocht ons gevogelte te malen.

Is dit menu op de keper genomen volledig of mist Tet nog ergens iets? Op- en aanmerkingen zijn meer dan welkom!


[/quote]

Hallo Bart,

Hehe eindelijk zie ik hier op de bp eens een schnauzereigenaar die geen brokken voert.
 Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Barfplaats wordt gesponsord door