Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8383
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Borke » Ma 02 Mei 2011, 17:01

Is het een Maine Coon die deze problemen heeft, komt helaas wel vaker voor.
Ik raad je daarom ook aan om contact op te nemen met de fokker.
Misschien helpt die je nog wat met de onkosten of met goede tips en foktechnisch is het voor de fokker belangrijk om te weten.
Je kan ook met Natasha Vodegel contact opnemen, volgens mij zit die nog in de Fok en Advies Werkgroep van de Rasclub Maine Coon (in ieder geval wel toen ik er in zat) zij is dierenarts.
Bel anders met Lia van Reenen, voormalig voorzitter van de RMC en nog steeds FAC lid.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62293
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Lizzy » Ma 02 Mei 2011, 17:05

Ik heb hier trouwens een boekje "uw kat gezond door homeopathie" van G.H. Wolff. Hij heeft met dit boek diverse van mijn katten werkelijk gered. Ik tik de pagina's tekst wel even voor je over want er staan wel interessante dingen bij die je sowieso kunt doen:

Gingivitis:
De vertering vangt reeds in de mondholte aan en de mondholte is bij de kat een bron van menige ziekte. We zien heel vaak bij de geboorte een rode tandrand die geen pijn doet maar elke behandeling trotseert. Als deze rode tandrand een slechte geur afgeeft, bestaat de mogelijkheid tot genezing met Creosotum. De creosoot-tandvleesontsteking riekt niet alleen slecht maar kan ook wijzen op een afscheiding van scherp speeksel en makkelijk bloedend mondslijmvlies. In zware gevallen lokt alleen al het optillen van de lippen pijn uit, en wordt dit slechts met tegenzin geduld. Als het al geduld wordt! De ontsteking wordt snel afgebroken als de 'bacterie nesten' op de slijmvliezen een paar dagen lang met antibiotica worden 'schoongeveegd'. Maar dat is niet genoeg! Als een antibioticum wordt toegediend neemt de ontsteking snel af maar keert ook snel terug zoals de ervaring leert. Dat komt omdat alleen de bacteriehaarden bestreden worden, maar niet de oorzaak die in het mondslijmvlies stoelt. Met Creosotum bestaat die mogelijkheid wel. Als ondersteuning van de homeopathische geneesmiddelen helpen spoelingen met salie-thee die u in de bek brengt met een spuit, zonder injectienaald. U kunt ook een samenstelling gebruiken die heel vaak haar waarde heeft bewezen:

Oertinctuur van Arnica
Oertinctuur van Calendula
Oertinctuur van Myrrhe

5 gr. in gelijke delen. Van dit mengsel doet u een theelepel op een glas water en spoelt u de mondholte.

Er is nog een middel dat heel goed helpt bij ontstoken en gezwollen tandvlees dat makkelijk begint te bloeden. De patient heeft overgevoelig speeksel en de klieren -zowel de oorspeekselklieren als de lympheknopen van de kinnebak- zijn gezwollen. Wie goed kijkt zal ook ontdekken dat de tong overtrokken is met een grauwwit laagje en onderaan een zwelling vertoont. Dit ziektebeeld wijst op Mercurius Solubilis. Daarbij kan de stoelgang diarree-neigingen vertonen en de dorst groter worden.
Met deze middelen krijgen we een goede greep op de tandvliesontsteking en de vaak tegelijkertijd optredende mondslijmvliesontsteking (stomatitis). De zaken liggen anders als het in werkelijk om een vorm van kattenziekte gaat. Tijdens het verloop van deze ziekte wordt soms ook een heftige met zweren gepaard gaande ontsteking van het mondslijmvlies ontdekt.
Opvallend is dan de rode, met zweren overdekte en gezwollen rand van de tong die het de kat onmogelijk maakt zicht te kunnen voeden. Het is een betreurenswaardige aanblik die de ervaren arts zo goed kent: het apatische en lusteloze katje zit met een speekselvloed voor het eetbakje. Het zou zo graag eten maar het kan het niet.
Als u dit ziektebeeld opmerkt, moet u beslist aan Baptisia denken. In het geneesmiddelbeeld van Babtisia vindt u de plotseling optredende koorts terug, met snelle uitputting en neiging om veel te slapen. De kat geeft een doordringende smerige geur af. Daar komt bij de geur uit de mondholte en van de met zweren overdekte tongrand. Bovendien kan de kat geen spijs of drank meer doorslikken.
In de praktijk ervaren we telkens weer dat een kattevriend van niet kan geloven dat zijn kat aan de gevreesde katteziekte leed, omdat de genezing zo snel en opvallend krachtig inzette. Dat de zo genezen dieren nooit meer tegen de katteziekte ingeent hoeven te worden, is uitdrukkelijk door de ervaring bewezen. De ziekte is in hen uitgewerkt en ze hebben een levenslange immuniteit ontwikkeld.
Bij deze vorm van katteziekte is een genezing met Baptisia zeker. Het middel werkt snel, mild en aangenaam voor de patient en het blijft gelijk welke potentie u gebruikt. In acute gevallen werken alle potenties, of u nu D3, D6, D12 of D30 gebruikt. Baptisia maakt alle antibiotica, corticoiden, hart en bloedsomloopmiddelen, inentingen met druivesuiker en zelfs het toedienen van een infuus overbodig.

Stomatitis:
We spreken van ontsteking van het mondslijmvlies als de tandvleesontsteking zich uitbreidt. Deze ontsteking wordt meestal door mechanische oorzaken van buitenaf veroorzaakt: botsplinters, visgraten, naalden van graszaden, schimmels van ingeslikte graszaden, door het oplikken van scherpe stoffen en dergelijke.
Als u een acute mondslijmvliesontsteking ontdekt, geeft u Belladonna D4, samen met Echinacea D1.
Na enige dagen gebruiken we, als het nodig is, het middel dat bij de derde fase van de ontsteking wordt gebruikt namelijk Mercurius Solubilis. De eerste fase van een ontsteking is de korte Aconitum-fase daarna volgt de Belladonna en daarna Mercurius. Vooral wanneer graszaden of grasnaalden de oorzaak zijn en mogelijkerwijze ook schimmels op de ontsteking hebben gebracht.
Gebruikersavatar
Nathascha
5-sterren
Berichten: 623
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 15:41
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Nathascha » Ma 02 Mei 2011, 17:13

Hi borke
Dat is het hem nu juist. De fokker is in mijn ogen een beetje een f*kker. Ik kan daar dus niet terecht.
We wilde heel graag een MC een gouden mandje geven. En we hebben dit via de RMC geprobeert. Ik snap hun regels volledig. Want ze zijn ook door schade en schande wijs geworden. Aan de andere kant, wi konden dus niet via de RMC een herplaatser krijgen omdat we twee kinderen jonger dan 5 jaar hebben. Mijn kinderen weten hoe ze met dieren om moeten gaan. Maar ik begreep van de RMC dat dit vaak niet het geval was en dat ze daarom geen herplaatser wilde plaatsen bij een gezin met kinderen jonger dan 5 jaar. Ook dat wij honden hebben ( die dus de katten gewoon met rust laten) was ook al niet zo positief.

Al met al verder gaan zoeken. Felikat heeft nauwelijks MC in de herplaatsing. Dus moesten wij weer verder zoeken. We wilde tussen de grote honden en 2 jonge kids dus bewust geen kitten. Helaas, echt helaas waren wij uiteindelijk dus op MP aangewezen om een Herplaatser te zoeken. Dit word altijd afgeraden. En zie mijn verhaal....ja ik raad het ook ten zeerste af ja. Maar ik baal dat wij dus niet via de normale weg die ik eerst wilde bewandelen gewoon een MC hadden kunnen krijgen. We zijn nu dus dubbel de dupe.

Ondertussen zijn we wel op zoek naar een kitten. Omdat we op deze mannier via de goede weg geen herplaatser een goed huis kunnen bieden. We meoten dus al onze bezwaren overboord gooien en toch een klein frummeltje in huis halen. Dit gaan we zeker doordacht doen. Zeker na onze ervaring met de cattery waar Alice vandaan komt. We weten helaas in elk geval hoe het niet moet. Jammer is alleen wel dat onze goed bedoelde inzet voor een herplaatser zo doodloopt.

Natascha heb ik al eens mail contact mee gehad. ze is ontzetten lief! en Lia heeft alle gegevens al van Alice. Maar wie weet kan het geen kwaad om haar nog eens te contacten. zowiezo aleen al om advies te vragen waar ik in de toekomst wel een kitten kan kopen.

sorry lang verhaal. maar tzit erg hoog vandaag. ben blij dat ik even mijn hart luchten kan.

groetjes
Nathascha
Gebruikersavatar
Nathascha
5-sterren
Berichten: 623
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 15:41
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Nathascha » Ma 02 Mei 2011, 17:16

Afbeelding

alice toen ze nog tanden had.
Zonder tanden ziet het er stukken beter uit!
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8383
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Borke » Ma 02 Mei 2011, 19:59

De beste manier om een MC her kaatser te vinden, is contact opnemen met een fokker die zelf ook grote honden heeft, ook voor een kitten trouwens.
Je zou het eens kunnen proberen bij Oakenshield Maine Coons, dat is een prima adres.
Noem mijn naam maar  :biggrin2:
Overigens heeft Gerda , forumnaam Migudu, meerdere Maine Coons van hem.

Groetjes,

Astrid Straver
Gebruikersavatar
Nathascha
5-sterren
Berichten: 623
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 15:41
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Nathascha » Ma 02 Mei 2011, 21:48

Hi
ja ik ben idnderdaad ook op MC catteries aan het kijken bij grote honden. Zo'n klein frummel moet niet gelijk de schrik van zijn leven krijgen.
het grappige is dat ik vorige week nog contact met Gerda heb gehad hierover. En zij mij deze cattery ook aan beveelde. Ik moet zeggen dat ik in een deuk lag om de verhalen op zijn website.

Alice heeft hier nu een goed huis. En we doen alles voor haar wat ze nodig heeft. Zij kan er niets aan doen dat ze uit de foute fok komt. Maakt me trouwens wel strijdlustig. ben inmiddels lid van Felikat en hoop als ik daar eht nummer van heb ook lid te worden van de RMC. heeft wat vertraging opgelopen door de drukte van het nest.

We zijn ook op ons gemakje op zoek naar een kitten. ik wil dan geen pups in huis hebben, ook voorlopig niet in de planning. ik wil me dan wel heerlijk met de opvoeding van de kitten bezig kunnen houden en daar volledig op richten. We hebben dus wel even de tijd om rond te koekeloeren.

dank je voor de tip!

morgen zal ik melden wat we voor behandelingen gaan doen.
Esmeralda77
3-sterren
Berichten: 233
Lid geworden op: Di 18 Aug 2009, 11:47
Locatie: Hasselt Overijssel

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Esmeralda77 » Ma 02 Mei 2011, 22:14

Jeetje wat lijkt mij dit ook vreselijk zeg....

Misschien een hele rare vraag, maar zijn haar niertjes nog goed? Dat lijdt in veel gevallen ook tot ontstekingen en andersom kan het ook, dat ze door ontstekingen juist weer last van de niertjes krijgen e.d. (dat het in de bloedbaan komt).

(ik weet het toevallig van een van onze vorige poezen die nierfalen had).

Verder heb ik helaas/gelukkig geen ervaring hiermee en ik hoop echt dat jullie iets vinden. Tandjes of geen tandjes, als ze nog een goed leven kan hebben graag natuurlijk!

Heel veel sterkte..

Liefs
Esmeralda
Gebruikersavatar
Nathascha
5-sterren
Berichten: 623
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 15:41
Contact:

Re: ben heel verdrietig.

Berichtdoor Nathascha » Di 03 Mei 2011, 19:47

Hi Es
Ze heeft allerlei testen gehad voordat we haar tandjes hebben laten trekken. haar niertjes zijn tot dusver goed. Haar hartje ook. Gelukkig.
Ja zonder tandjes kan ze heel goed leven! Door haar is hier nu de boel ovr op BARF. Ze leert ons erg veel moet ik zeggen. Ze eet met alle lust haar gemalen BARF.
dank je voor je mee denken!
groetjes,
Nathascha
Gebruikersavatar
Nathascha
5-sterren
Berichten: 623
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 15:41
Contact:

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Nathascha » Di 03 Mei 2011, 19:56

ppffffffffff wat een opluchting vandaag!

Gister had ik een heel lieve DA. Maar wel 1 die ik eigelijk nooit heb ik de praktijk. nu maakt dat me niet uit als de dieren geent moeten worden. Voor specifieke dingen heb ik wel mijn voorkeur in de praktijk.

nu bij mijn oude vertrouwde DA, die ook het specialisme heeft in de tandheelkunde. hij schrok totaal niet van haar bekkie. En snapte de paniek die ontstaan was echt niet. Hij vond het er goed uitzien en niet schrikbarend. ja een beetje rood, maar dat was niet erg. Moest ik wel in de gaten houden, maar goed wij mensen hebben ook welleens licht ontstoken tandvlees. Dit, zoals het er nu uitzag had niets met de vorige ontsteking of ziekte te maken.
ik meot zeggen dat ik wel weer gerust gesteld was. Hi heeft haar gezien toen ze ziek was, hij heeft haar geopereerd en hij weet dus als geen ander hoe Alice is.

We houden Alice in de gaten. ik heb inmiddels ook prive een tip gekregen om Silverwater te gebruiken. DIt door haar eten of drinken te doen. Of op de iets ontstoken plekjes wat te deppen. Dit schijn een natuurlijke AB te zijn. ik kende het verder niet, dus ga me daar even over inlezen. Wt ik tot nu toe erover gehoort heb lijkt het goed spul. Wie weet kunnen we het daar wel gewoon mee af.

ik hou mijn meisje onder streng toezicht. Het meot niet roder gaan zien als dat het nu doet, anders sta ik toch zo weer bij de DA op de stoep.

Maar ik ben blij dat het toch mee lijkt te vallen. En dan mijn paniek om Alice niet nodig was geweest. Ik dank jullie hartelijk voor jullie steun en meedenken. Het heeft me gister wel door de dag gesleept.

groetjes,
Nathascha
mirdj
4-sterren
Berichten: 438
Lid geworden op: Wo 09 Apr 2008, 15:13
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor mirdj » Di 03 Mei 2011, 21:51

Gelukkig maar! Ik snap best dat je je zorgen maakt, je hebt al heel wat met haar mee gemaakt. Is het niet zo dat haar tandvlees toch gevoelig blijft en met enige regelmaat wat rood zou kunnen zien? Wat je zegt wij hebben er ook wel eens last van.

Ik ben wat dat betreft toch ook wel heel erg gehecht aan de DA die de heren regelmatig ziet. Gelukkig hebben de heren dezelfde voorkeur als ik ;)
Rianne145
5-sterren
Berichten: 705
Lid geworden op: Di 02 Jan 2007, 10:21
Locatie: Emmen

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Rianne145 » Di 03 Mei 2011, 23:26

Fijn om te horen dat het alllemaal mee valt.
Migudu

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Migudu » Wo 04 Mei 2011, 01:54

Gelukkig dat het allemaal meevalt, die foto van toen ze haar tanden nog had, daar schrok ik heel erg van!
Wat een ellende voor haar moet dat zijn geweest!
Goed van je dat je haar scherp in de gaten houdt, ik lees veel liefde in jouw berichtjes! Top!

Groetjes,
Gerda
Alba
5-sterren
Berichten: 1634
Lid geworden op: Wo 29 Apr 2009, 18:16
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Alba » Wo 04 Mei 2011, 10:24

Ik was je topic al kwijt, kom nooit in de katten-hoek  :-[. Fijn dat het allemaal mee lijkt te vallen!
Zorg dat Alice 'r weerstand goed blijft, dan wordt ze vast met het grootste gemak (en jullie goede zorg) 30  :-*!
Gebruikersavatar
Nathascha
5-sterren
Berichten: 623
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 15:41
Contact:

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Nathascha » Wo 04 Mei 2011, 12:05

[quote="Migudu"]
Gelukkig dat het allemaal meevalt, die foto van toen ze haar tanden nog had, daar schrok ik heel erg van!
Wat een ellende voor haar moet dat zijn geweest!
Goed van je dat je haar scherp in de gaten houdt, ik lees veel liefde in jouw berichtjes! Top!

Groetjes,
Gerda
[/quote]

Ja ik schreef het je al dat ze wat schuw was toen we haar net hadden...niet zo gek als je haar gebit zit  :(
Ze is nu het zonnetje in huis! En zoals Alba ook al schreef...ze gaat gewoon 30 worden ;)

De foto gaat mijn DA ook gebruiken in de praktijk. Tis echt een vreeselijk gebit. ik moet nog even een 'na'-foto maken. En dan heeft hij zijn verhaal ook compleet.
Zag pas een poes te koop staan. Had zelfs een rode neus en hele rode lippen en traanoogjes. Een Zilvere gestreept MC. Had wat last van onstoken tandvlees, maar had er geen last van. Dus wie kon haar een goude mand bieden.... >:( ik heb de dierenbescherming erop geattendeerd. Ik hoop voor het poeze meisje dat ze goed terecht komt.
Het lijkt mij heel belangrijk dat mensen er bewust van worden wat een ellende dit een kat geeft. Ben blij met mijn DA dat hij er ook zo over denkt. En dus voor de voorlichting mijn foto's ga gebruiken.

groetjes
Nathascha
Emytje
4-sterren
Berichten: 266
Lid geworden op: Wo 19 Mei 2010, 22:32
Locatie: Flevoland

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Emytje » Wo 05 Okt 2011, 21:05

Hoe gaat het nu met Alice?

De reden waarom ik topic aanhaal, is omdat Nemesis, onze poes, deze aandoening ook heeft (alleen niet zo ernstig als Alice). Ze is in juli nog geweest voor een gebitsreiniging en toen is er nog een kies getrokken. Daarna heeft ze een prednisonkuur gehad en tijdens deze kuur heb ik mevrouw op barf gezet in de hoop dat dat verschil uit zou maken. Ik heb alleen het idee dat mevrouw nu toch weer last van haar bekkie heeft. Ze eet weer moeilijker, zelfs de dingen die ze echt lekker vind. Maar ze stinkt niet uit haar bekkie. Misschien dat het even een fase is, maar ik vrees ervoor dat er eigenlijk weer iets met haar kiezen is dat we zo niet kunnen zien. Mijn voorkeur gaat om heel eerlijk te zijn ernaar uit om alles te trekken. Dat scheelt naar mijn idee voor de kat een hoop stress. Of dat een heel raar idee? Constant op prednison lijkt me ook weer zoiets.  ???
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Nu ben ik blij!(was:ben heel verdrietig.)

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten