Pagina 1 van 1

Chlorella bij vergiftiging

Geplaatst: wo 03 jun 2009, 12:12
door margreett
Na wat gespeur op internet over chlorella, ben ik dan op barfplaats uitgekomen.:

Onze Frieda, gecastreerde kater van 3 jaar werd de laatste tijd wat magerder. Niet verontrustend, Frieda is nog nooit geen dikkerd geweest, maar na een tijdje en ik heb geen idee of we het dan over weken of dagen hebben, vond ik hem wel erg mager worden. Alle wervels heel duidelijk te voelen, ribben ook, schouderbladen, een bonkig geheel. Zo'n ielig nekje, de vacht werd raar pluizig.
Maar wat me ook zeer verontrustte, was dat hij zo ontzettend schrikachtig was. Elk geluidje deed hem opschrikken, kwam niet meer buiten, sliep heel veel. Verder was hij nog gewoon Frieda, wilde wel spelen, knuffelen, eten enz.

Tijd voor de dierenarts dus. Die kon er in eerste instantie ook niets van maken en Frieda is een dag gebleven zodat ze hem konden observeren. Hij bleek ook kortademig te zijn en trillende oortjes te hebben. (mede door stress, thuis heb ik het nooit gezien)
De DA vermoed een vergiftiging, hij noemde strychnine, en Frieda heeft een pijnstiller, antibiotica en corticohuppeldepup gehad.
Hij knapte zienderogen op, niet meer schrikken, ging weer naar buiten enz.
Een dikke week later viel me op dat hij wel erg vaak op de kattebak ging, maar dan maar heel weinig plaste, en drinken, daar kon ik hem ook niet op betrappen. hij begon ook weer schrikkeriger te worden, weer meer binnen blijven enz.
Vergiftiging, de tja, de lever en nieren krijgen daardoor een opdoffer, maar blaasgruis kan ook. Maar weer naar de dierenarts, maar omdat we vlak voor Pinksteren zaten, afgelopen zaterdag was dat, heeft hij Frieda even wat gegeven om de blaas wat rust te geven en weer iets tegen het schrikkerige.
Vandaag wordt de urine onderzocht op blaasgruis, maar ik heb het idee dat het dat niet is, vraag me niet waarom, maar dat is wat mijn gevoel zegt.

Ik heb natuurlijk al even op strychninevergiftiging gezocht, maar dat gaat gepaard met heftige krampen en dat heb ik Frieda nooit zien hebben.
Thalliumvergiftiging, dit vond ik op internet:

Thalliumsulfaat wordt ook gebruikt als ratten- en muizenverdelgingsmiddel. Thallium werkt echter niet zo snel als Strychnine.
De verschijnselen zijn aanvankelijk nogal vaag. Het vergiftigde dier braakt, verliest snel zijn conditie en vaak worden korstige plekken rondom ogen, lippen en anus waargenomen. Bij overleving van dit eerste stadium van ongeveer 10 dagen treedt er een overmatige haaruitval op. Katten overleven dit eerste stadium meestal niet. Het ligt voor de hand dat in het eerste stadium bij vermoeden van een thalliumvergiftiging zo spoedig mogelijk deskundige hulp moet worden ingeroepen. Bevindt het het gif zich nog in de maag dan kan als eerste hulp het braken worden opgewekt en kan de dierenarts een maagspoeling verrichten. Als tegenmiddelen worden norit, natriumthiosulfaat 10% of Berlijns Blauw worden gegeven. Als het vergif de darmwand al is gepasseerd, helpen braken en tegengif natuurlijk niet meer."

Frieda heb ik nooit zien braken, geen korsten rond anus, ogen en lippen, haaruitval ook niet, wel apart pluizig, conditieverlies duidelijk wel en vage klachten heel zeker.
Ik geloof wel in een vergiftiging, maar wat dan precies is onduidelijk, maar de hoeveelheid zal gelukkig! niet veel zijn geweest. De verschijnselen die hij nu nog heeft, zullen volgens de DA steeds minder worden.
Nu raadde iemand mij chlorella aan om te ontgiften. Ik heb hier op barfplaats al gelezen dat het veel gebruikt wordt als reinigingskuur/ontgiften.
Voor Frieda wordt het dus echt ontgiften. Met een heel klein beetje beginnen, maar hoeveel is een heel klein beetje?(ik heb poeder besteld) en dan langzaam opbouwen? En hoe lang moet ik hem dit blijven geven? en weer afbouwen? En wat kan ik aan Frieda zien? De rest van de honden en katten mogen wat mij betreft ook wel op een onderhoudsdosis, want jullie verhalen stemmen me positief!

Verder heb ik ook groene leem langs zien komen en Schindele's mineralen, drainage compositum, de een wat heftiger werkend dan de andere, maar chlorella spreekt me meer aan, vanwege de vitaminen die erin zitten en het conditieverlies van Frieda.
Aan het eind van de dag hoor ik of er sprake is van blaasgruis.
Ik heb met arme Frieda te doen, al voor de 4e keer bij de dierenarts binnen 2 weken...

Zijn er hier mensen die een "echte" vergiftiging hebben meegemaakt en daarvoor chlorella hebben gebruikt? Alle tips, adviezen zijn zeer welkom!!

Re: Chlorella bij vergiftiging

Geplaatst: wo 03 jun 2009, 14:48
door koekje
ik zou bij de DA lever- en nierfunctie laten onderzoeken en mestonderzoek om te kijken of er wormen zijn. verder ook idd urineonderzoek.

wat eet frieda normaal? barf of br*kjes?

Re: Chlorella bij vergiftiging

Geplaatst: wo 03 jun 2009, 20:49
door margreett
Wij zijn nog niet aan de barf. Dat zit er wel aan te komen, maar zover ben ik nog niet. Ik heb nog wat meer inlees/verdiepingstijd nodig.

Re: Chlorella bij vergiftiging

Geplaatst: ma 08 jun 2009, 21:34
door margreett
Nou Frieda doet het goed. De chlorella zit in de waterbakken hier en er wordt door alle dieren probleemloos van gedronken! Ook door Frieda. Ontgiftingsverschijnselen zijn me tot nu toe niet opgevallen, wel dat hij weer steeds meer de oude wordt en ook weer tussen de andere poezen rondhangt. Het schrikkerige is duidelijk aan het verdwijnen, maar of dat nu de chlorella is of gewoon goed werk van zijn organen?
Hier is al wel besloten dat onze dieren overgaan op vers vlees. Frieda heeft blaasgruis en dit was de druppel: brokjes langzaam de deur uit!!Ik heb er al vaker over gedacht, het stond me steeds meer tegen, ook omdat wijzelf redelijk veel biologisch eten en de honden/katten dan voer met de wereld aan toevoegingen voorzetten, klopt dan niet voor mijn gevoel.
De honden pakken het prima op, de "geciviliseerde" katten halen tot nu toe hun neus op voor het vlees. Alleen de "aanlooppoes" doet er zowat een moord voor.
Verschillende soorten vlees proberen en volhouden heb ik al gelezen!