Pagina 1 van 1

Plasmacellulaire gingivitis stomatitis

Geplaatst: Di 23 Dec 2008, 12:24
door Nayomi
Sinds enkele maanden heeft één van mijn poezen (2.5 jaar oud en gecastreerd) plasmacellulaire gingivitis stomatitis. Dit uit zich in ernstige tandvleesontsteking en woekeringen rond de tandwortels en achterin de bek bij de kaakomslag. Hiervoor is ze in behandeling bij Dr. Knaake, gespecialiseerd in gebitsproblemen bij huisdieren.

In september zijn haar achterste kiezen en begin december haar voorste kiezen getrokken. Tot op heden heeft het trekken echter geen enkele verbetering laten zien, het lijkt eerder nog zelfs ietsje erger te worden.
Antibiotica of prednison hebben geen enkel effect.

Ze eten bij ons, gedeeltelijk Carnibest en ander vlees (eendagskuikens, kip, lamshart enz) en daarnaast nog brokken aangezien een paar katten echt géén vlees willen eten. Deze poes eet voornamelijk Carnibest en vlees en vrijwel geen brokken, nu na het trekken van de kiezen eet ze helemaal geen brokken meer.

Nu is mijn vraag, wie heeft hier persoonlijk ervaring mee en heeft advies om dit aan te pakken?

Groeten,
Nayomi Franken

Re: Plasmacellulaire gingivitis stomatitis

Geplaatst: Di 23 Dec 2008, 14:54
door Borke
Hoi Nayomi,

Welkom op BP  ;)
Lastig probleem joh, helaas heb ik geen goede adviezen voor je  :-\

Ik hoop dat je hier wat goede tips krijgt, bijvoorbeeld van Tannetje (holistisch dierenarts, forumnaam Hitam).
Ik denk dat ik als ik jou was naar Tannetje haar praktijk gaan in Otterloo om te kijken of je met homeopathie iets kunt bereiken.
Ik zal nooit vergeten Cino - door ons gefokt - die op de leeftijd van 1.5 op de Prednison gezet werd en via homeopathie inmiddels nog steeds kerngezond en 10+ jaar is.

Wil je je ook even voorstellen in de daarvoor bestemde hoek.
Voor mij hoeft dat natuurlijk niet  ;) maar de rest van de Barfplaatsers vinden dat natuurlijk wel zo leuk.

Re: Plasmacellulaire gingivitis stomatitis

Geplaatst: Di 23 Dec 2008, 16:06
door Nayomi
Bedankt, zal me zo even voorstellen, dacht dat ik dat al gedaan had aangezien ik me een tijd terug al geregistreerd heb  :-[

Ik ben inderdaad van plan eens verder te kijken dan reguliere geneeskunde, want dat heeft tot nu toe helaas nog niets geholpen  :(