Pagina 1 van 1

Diarree en rauw vlees

Geplaatst: Ma 07 Jan 2008, 12:37
door Misty
Mijn katten hebben nu sinds een paar dagen diarree en spugen.
Het begon met de ene kat, duurde 2 - 3 dagen. Nu heeft de andere kat het ook sinds 2 dagen, maar is het met de eerste weer beter.

Vraag me af of het met het rauwe vlees te maken kan hebben. Had bij een slager ongemalen rundergehakt gekocht. Na het eten daarvan begon het. Bedacht me toen eigenlijk pas dat het bij die slager misschien niet zo kosjer ging met het vlees op de weegschaal. Had namelijk ook gebraden ham voor op brood gekocht en dat ging volgens mij op dezelfde weegschaal.

Vraag me ook af of ik nu naar de dierenarts moet of dat ik nog een dagje kan wachten, want bij de eerste was het na 3 dagen over. En panacur, kun je dat gewoon bestellen bij de DA of moet hij echt de kat zien?

Re: Diarree en rauw vlees

Geplaatst: Ma 07 Jan 2008, 13:01
door Misty
Heb net de assistent van de DA gesproken. Zij zegt dat bij katten die rauw vlees krijgen vaker ontwormd moet worden. Is dat zo? Ik denk namelijk steeds doordat ze rauw vlees krijgen ze veel minder bevattelijk zijn voor van alles en nog wat. Laatst had hier eentje een heel stuk van een kerstster opgegeten, en ook weer uitgespuugd. Later las ik pas dat kerststerren giftig zijn en dat katten er dood aan kunnen gaan. Toen dacht ik, ben blij dat ik rauw voer. Of is dat te simpel gedacht? ???

Re: Diarree en rauw vlees

Geplaatst: Ma 07 Jan 2008, 13:08
door Borke
Onze oudste poes eet al 4 jaar rauw vlees (kvv) en in die tijd heb ik haar misschien 1 ontwormd...

Re: Diarree en rauw vlees

Geplaatst: Ma 07 Jan 2008, 13:09
door maddoc
panacur is een ontwormingsmiddel dat je normaal gesproken zo kunt halen, net als andere ontwormingsmiddelen.

Re: Diarree en rauw vlees

Geplaatst: Ma 07 Jan 2008, 13:37
door Suzan54
Mijn ervaring is juist dat rauw een betere darmflora geeft waardoor parasieten minder kans hebben ons zich daar te handhaven.
Panacur is toch een heel specifiek ontwormingsmiddel dat je vooral inzet en dan meerdere dagen achter elkaar wanneer je vermoedt dat je dieren een besmetting met giardia hebben?

Dat spugen staat me niet zo aan. Oppassen dat ze niet uitdrogen. Ontwormen wanneer ze ziek zijn, zou ik niet doen (en ik ben een enorm voorstandster van periodiek ontwormen om de besmetting laag te houden). Het enige middel dat ik in zo'n geval zou durven gebruiken is Banminth. Veel dierenartsen hebben het niet op voorraad en moeten het voor je bestellen. Als je het nu bestelt, heb je het morgen of overmorgen. Gebruiksaanwijzing verschilt nogal van de andere middelen evenals Panacur.
Vooral even kalm aan met het eten en ze goed in de gaten houden.