Pagina 1 van 2

Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 15:35
door sylvia
Boris kwam vanmorgen thuis om te eten niks aan de hand, er was niets aan hem te zien. Ik heb de katten kippennekken en vleugels gegeven en ben naar boven gegaan om me aan te kleden. Toen ik later beneden kwam zat hij op de keukentafel en had hij ineens een bloedplek schuin onder zijn oor.
Ik keek en er zat een gaatje, ik erop gedrukt en er liep direct vloeistof uit. Ik keek eens van een afstand naar hem, Boris heeft een ontzettende dikke katerkop alleen nu viel mij toch ineens op dat die kant war het bloed zat zijn kop nog breder leek en ja hoor een heel abces van oog tot kin :-\
Ik heb het schoon gemaakt en ingespoten met zilver water, toen ik vanmiddag thuis kwam zag het er iets beter uit, ik heb de wond weer opengemaakt en weer ingespoten met zilverwater, ik kijk even aan of het beter gaat anders maar even een ABkuurtje halen.

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 15:50
door Borke
Arme Boris :-[
Vroeger met onze buitenkatten hadden we wel vaker dat soor 'geintjes' en meestal loste het zich vanzelf op.

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 16:22
door sylvia
Ik denk dat hij een aanvaring met een andere kat gehad heeft, dit is de eerste keer dat hij iets heeft, hij is meestal niet zo stoer dat hij gaat knokken , hij doet wel loeien alsof het luchtalarm afgaat maar echt de aanval zal hij zeker niet opzoeken. Ik vind em wel zielig nu hoor.

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 16:44
door Birgit
Blehhhhh..... vervelend...! Ik hoop dat de troep eruit blijft. Sam had een keer een net zo'n bobbel op zijn rug zitten. Ook 2 keer opengemaakt, en heb er toen betadine ( ik had niets anders op dat moment ) in gedaan. Is over gegaan.

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 16:46
door Madera
even een domme vraag; wat is zilverwater???

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 18:29
door Borke
Birgit schreef:Blehhhhh..... vervelend...! Ik hoop dat de troep eruit blijft. Sam had een keer een net zo'n bobbel op zijn rug zitten. Ook 2 keer opengemaakt, en heb er toen betadine ( ik had niets anders op dat moment ) in gedaan. Is over gegaan.

Dat is ook wat de dierenarts adviseert om te doen, tenzij het zo groot is dat de boel gehecht moet worden of niet over gaat en om AB vraagt.

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 19:00
door sylvia
*marianne* schreef:even een domme vraag; wat is zilverwater???

Nee hoor is geen domme vraag.
Zilverwater werd voor dat de antibiotica werd uitgevonden gebruikt als antibiotica. De zilverdeeltjes die erin zitten dringen bij bacterien binnen en doden die.

Tik bij google maar een zilverwater in of colloidiaal zilverwater

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 19:23
door Femke
jeempie Syl wat sneu voor Boris. Geef hem maar een dikke kus op zijn heerlijke katerkop :-* :-* :-* :-*

Re:Arme Boris

Geplaatst: Ma 06 Feb 2006, 23:24
door zurca
Wat sneu voor Boris...Is tie een keer zo stoer geweest om over te gaan tot een aanval, komt tie zo gehavend uit de strijd :-\
Dikke knuffel voor hem :-*

Re:Arme Boris

Geplaatst: Di 07 Feb 2006, 08:21
door sylvia
zurca schreef:Wat sneu voor Boris...Is tie een keer zo stoer geweest om over te gaan tot een aanval, komt tie zo gehavend uit de strijd :-\
Dikke knuffel voor hem :-*


Het wil niet eens zeggen dat hij zo stoer geweest is om met een vreemde kater te vechten, vlak Pyts en Phoebe ook niet uit. Phoebe is een beetje de underdog geworden en die valt aan als ze zich bedreigd voelt door Pyts of Boris. Pyts is een regelrecht kreng die zit haar moeder bij iedere gelegenheid achterop. Ik heb hem vandaag nog niet weer gezien, gisteren liet ik de honden naar buiten en toen glipte hij mee, dus ik kon niets meer opspuiten, en vanmorgen was hij nog niet present.

Re:Arme Boris

Geplaatst: Wo 08 Feb 2006, 22:07
door sylvia
Het abces is leeggelopen en is bijna weg, dus gelukkig zonder AB kuurtje opgelost, lang leve het zilverwater :D

Re:Arme Boris

Geplaatst: Zo 19 Feb 2006, 08:33
door sylvia
Voorbarig geweest dus, wang was weer opgezet en gisteren weer opengebarsten, inhoud van het abces even leeggeschud in de gordijnen en over het pc bureau >:(
Morgen maar even de DA bellen en een ABkuurtje ophalen

Re:Arme Boris

Geplaatst: Zo 19 Feb 2006, 14:57
door Nelly
Agossie, arme kater :-\ Nu het abces leeg is zal hij wel minder pijn hebben denk ik zo? Ach en die gordijnen kun je toch wassen of laten stomen?

Re:Arme Boris

Geplaatst: Zo 19 Feb 2006, 16:35
door sylvia
Gordijnen zijn alweer schoon ;)

Re:Arme Boris

Geplaatst: Zo 19 Feb 2006, 16:55
door karin2
sylvia schreef:Gordijnen zijn alweer schoon ;)


zou je de volgende keer niet een donkerder kleur nemen ? of iets met spikkeltjesmotief :P
hopelijk knapt Boris snel weer op