Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor Barfplaats

Nynkeherve
1-ster
Berichten: 17
Lid geworden op: Di 30 Jan 2018, 09:44

Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor Nynkeherve » Ma 28 Mei 2018, 21:01

Hoi allemaal,

Het vlooienseizoen is weer aangebroken en wij hebben dat helaas ook al gemerkt :( Uiteraard dus de beestjes (en het hele huis) ontvlooid en ontwormd.
Maar toen we daar zo mee bezig waren vroeg ik mij af, gewoon uit nieuwsgierigheid hoor: Hebben dieren die vers vlees in de vorm van Barf en/of KVV krijgen nou vaker wormen? Gevoelsmatig leek het me wel logisch; rauw vlees enzo, maar ik heb eigenlijk geen idee of het echt zo is.
Wat doen jullie allemaal aan (preventieve) ontworming/mestonderzoek bij jullie katten? Ik weet dat er veel verschillende opvattingen over zijn en ik ben eigenlijk wel benieuwd. ::)

Groetjes Nynke
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 14080
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor koekje » Ma 28 Mei 2018, 22:10

Hier hebben ze niet vaker wormen. Dat zou ook niet logisch zijn, want voornamelijk binnenkatten die geen muizen buiten vangen/opeten. Ik voer meestal vlees voor humane consumptie en dat wordt getest op wormblazen. (Otje krijgt soms diepvriesmuizen, maar die zijn vrij van ziektekiemen gekweekt)
Droppie
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 12 Apr 2013, 07:32

Re: Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor Droppie » Di 29 Mei 2018, 06:20

Ik laat regelmatig ontlastingsonderzoek zoek doen bij onze katten. Sinds ik hiermee begonnen ben, denk een jaar of 5 geleden zijn er nog geen wormen gevonden. Ook niet in de periode vorig jaar dat ze vlooien hadden.
Onze katten komen alleen in een afgesloten tuin en vangen af en toe iets. Voor een belangrijk deel staan alle smaken van oervoer/alroda op het menu.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 9797
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor pearlsofpassion » Di 29 Mei 2018, 07:29

Katten en honden op vers lijken net minder wormen te hebben.
Het vlees dat wij voeren is nl geen bron van wormen, die lopen ze buiten op of via wat je zelf binnenbrengen op je schoenen oid. Via het vlees, is echt zeer zelden.

Maar op vers hebben ze vaak wel gezondere darmen en meer weerstand. En daardoor dus net minder wormen of minder ernstige besmettingen. Dat lijkt alleszinds zo te zijn, veel mensen die erop letten hebben dat gevoel. Echt onderzoek heb ik geen weet van.

Geldt in mijn geval trouwens ook duidelijk voor vlooien. Als we nu plagen hebben zitten ze in huis maar vrijwel niet op de katten, gek genoeg. Toch zeker niet zoveel als vroeger.
Ik ontworm nu iets vaker ivm de kinderen maar de eerste jaren barf eigenlijk nooit. En ook nooit problemen. Dat was op brok wel anders. Maar dat is puur eigen ervaring natuurlijk.
Nynkeherve
1-ster
Berichten: 17
Lid geworden op: Di 30 Jan 2018, 09:44

Re: Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor Nynkeherve » Ma 04 Jun 2018, 20:38

Hmm oké, leuk om ook andermans ervaringen even te horen.
Het probleem bij ons is denk ik dat onze hond dagelijks mee gaat naar het asiel (het werk van mijn vriend) en daar nog wel eens wat oppikt. Dat brengt zij dan mee naar huis waar ons kattenvriendje haar vrolijk op staat te wachten.
De kat is natuurlijk ook nog jong dus daarom zal hij nog wel wat vatbaarder zijn.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Grotere kans op wormen door BARF/KVV?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten