Pagina 1 van 1

Blacky Allergie, Da blijft dexoral geven.

Geplaatst: Wo 17 Jun 2015, 16:04
door ycheyenne
Ik heb een hele lieve dame, waarmee ik 3 week geleden in aller haast bij de dierenarts heb gezeten, ivm een onbekende dikke poot.
Bigfoot bleek er geen pijn aan te hebben, maar vanwege haar verhoging, dacht de dierenarts aan een wespensteek. Uiteraard geen angel gevonden. Spuit erin, Dexoral in de mik en 2 dagen later was het helemaal over.

Twee week geleden, bigfoot komt weer eens thuis met een dikke poot. Dierenarts gebeld, Dexoral in de mik (dit keer geen spuit) binnen 24 uur was poot weer normaal. Geen angel gevonden, vrijwel geen verhoging.

Twee uur geleden, Bigfoot komt weer eens thuis met alweer een dikke poot. Dierenarts gebeld, Dexoral in de mik. Rust houden! Wederom geen spuit.  Geen angel gevonden, vrijwel geen verhoging. (o,2 tot o,3 hoger dan normaal, niet zorgwekkend)

Maar ik betwijfel of dit wel een wespen of een bijensteek is? Want waar die ellende angel? Kan niet blijven kloten met Dexoral want dit "wondermiddeltje" Is niet zo heel erg gezond voor me meid.

Het treft continu haar voorpoten, nu 2 keer links 1 keer rechts. Ze is normaal, speels, eet goed, drinkt goed, plaagt "tante eva" na behoren zoals ze altijd doet. Loopt erop, wast het alleen niet op moment van dikzijn.
Is iemand bekent met deze problemen bij een kat? Wat deed men er aan? Wat kan ik doen om te voorkomen dat ze weer een dikke poot heeft? Ze vind de aandacht wel leuk hoor, maar ik vind die pillen en de dierenartsrekeningen wat minder. En omdat er zoveel twijfels zijn of dit nog wel te maken heeft met een steek van een insect, omdat het relatief in een korte tijd is. Waarbij geen Angel aan werd getroffen, wat zou het dan wel kunnen zijn?

Ze komt gewoon buiten, is een jaar en 2 maand oud. Is dochter van onze oudere meid. Heeft epilepsie die vreemd genoeg niet actief wordt bij een steek terwijl het wel zou moeten gebeuren volgens Da. Ze is een wat ielige katje door haar epilepsie en ze kort geleden een volledige verwijdering van baarmoeder heeft gehad door hormonale instabiliteit. Maar wij liggen er helemaal uit en de dierenarts raad aan vanwege haar epilepsie om niet zomaar te gaan testen op de huid welke allergieen ze nog meer heeft.

Wie o wie kan helpen, heeft een natuurlijke middel wat eventueel kan helpen tegen een allergie reactie en kan ons helpen van de Dexoral af te komen?

Re: Blacky Allergie, Da blijft dexoral geven.

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 07:57
door Lizzy
Neuh, dit heeft niks meer met een bijen/wespensteek te maken. Maar is Blacky nou een hond of een kat?

Re: Blacky Allergie, Da blijft dexoral geven.

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 09:15
door Hope
Lizzy schreef:Neuh, dit heeft niks meer met een bijen/wespensteek te maken. Maar is Blacky nou een hond of een kat?


Ik lees een kat.

Re: Blacky Allergie, Da blijft dexoral geven.

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 09:23
door Lizzy
Hope schreef:Ik lees een kat.


Ik ook :)

Re: Blacky Allergie, Da blijft dexoral geven.

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 09:23
door hannabelgje
Ik zou toch kijken of er niet ergens een wespennest zit ofzo. Als die steken dan kun je inderdaad geen angel vinden, dat is alleen met bijen. Houd haar anders eens binnen om te kijken of ze dan ook een dikke poot krijgt.

Re: Blacky Allergie, Da blijft dexoral geven.

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 13:25
door ycheyenne
Blacky is inderdaad een dames kattinnetje. Binnen heeft ze nergens last van. We hebben een lege nest gehad in schuur maar die was al heel lang leeg. We hebben soms vermoeden dat ze wellicht in aanraking komt met een plant waar ze een reactie op heeft. Maar ook daar hebben we geen zekerheid in. Haar pootje is nu weer even normaal. Maar tja voor hoelang ?