Angelique schreef: Dat blikje in dat kokende water...met dekseltje toch..? ontploft die dan niet? HIj staat nu al te trommelen na een paar minutenNee, ontploft niet, zolang hij maar onder water blijft !!
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Pauline schreef: Trouwens.... als ik verder google op banoffee pie lees ik ook recepten waarin wordt geschreven dat het maar 2 uur hoeft te koken! Wie weet raad??Hoe langer je het kookt hoe sterker de caramel smaak wordt ( en het wordt ook dikker natuurlijk)
TMG1961 schreef: Je kunt die caramel ook als volgt maken.Ik ben heel erg van de luie..... Laat liever een blikje 3,5 uur zwemmen in kokend water dan dat ik 15 minuten in een pan moet roeren.....
Doe de inhoudt van blikje gecondenseerde melk in pannetje en roer continue gedurende 10-15 min op medium vuur.
Hij is goed als je een koude eetlepel caramel onderste boven kunt houden zonder dat de caramel eraf valt.
Heb het nog nooit geprobeerd op deze manier maar als iemand een blikje extra heeft zou ik zeggen waag een poging