Omdat ik er verschrikkelijk van baal dat in alle thee- en koffiefilterzakjes plastic verwerkt zit (wist ik tot voor kort niet) en je het dus beter niet bij het gft-afval kunt gooien (alhoewel er sommige verkopers zijn die beweren dat dat wel mag), ben ik aan het kijken hoe ik koffie kan maken zónder deze filters.
Voor wat betreft de thee is het eenvoudig. Ik ga nu over op losse thee en heb zo'n rvs gaas-balletje aan een kettinkje. Dat bevalt erg goed.
Voor wat betreft de koffie ben ik nu aan het twijfelen tussen een cafetiere en een percolator. Wat zijn de voor en nadelen?
De percolator ken ik nog van vroeger. Mijn ouders hadden er eentje, maar ik herinner mij dat er altijd drab onder in de kop zat. Dat was echter een andere kan als die ik nu op internet zie. Die op internet (o.a. bialetti) bestaat uit 2 delen, die mijn ouders hadden uit 1. Waarom 2 delen? En is dat niet onhandig?
De bialetti die ook op inductie kan lijkt me evt. wel wat, omdat wij waarschijnlijk in de toekomst op inductie over willen gaan. Bovendien schijnt die van rvs te zijn en dat heeft ook mijn voorkeur boven aluminium. Er moet in beiden (zowel in de cafetiere als de percolator) grover gemalen koffie heb ik begrepen. Wij hebben een antieke wandkoffiemolen die het nog doet. Die zouden we dan evt. voor het malen kunnen gebruiken.
Ik hoop dat deze vraag hier in dit topic mag. Als ik beter zelf een topic kan openen dan zeg maar even, dan doe ik dat.
ps. Heb net hier even zitten kijken:
https://www.simonlevelt.nl/blog/perfecte-pot-koffie
poeh, wist niet dat er zóveel manieren om koffie te zetten zijn