Charlie Angel schreef:Ik denk dat je eerst zelf het goede voorbeeld moet geven.
Lekker weer, dit
OK. Qua toetje. Ik denk dat ik dit ga maken (van binnestebuiten, ondersteboven, vanlinksnaarrechts gepikt):
Gepocheerde peer
De peer:
4 peren
500 ml witte wijn
175 g suiker
1 schil sinaasappel
1 schil citroen
2 steranijs
1 vanillestokje
2 kardemom
1/2 tl kaneelpoeder
De hangop
1 lt boeren volle yoghurt
200 g suiker
1 vanillestokje
1 rasp van citroen
1 rasp van sinaasappel
De koekkruim
100 g boter
100 g bruine suiker
150 g bloem
1 tl vijf kruidenpoeder
Kataifi (= gesponnen deeg wat je bij een Turkse supermarkt kan kopen)
Poedersuiker
De garnering
Pistachenootjes
Eén granaatappel
* Schil de peren en zet ze apart.
* Doe de rest van ingrediënten in een pan en roer goed door.
* Doe de peren in de pan en breng het geheel aan de kook. Als het kookt laat je de peren 1 minuut doorkoken en daarna laat je de peren afkoelen in het vocht.
* Als de peren koud zijn haal je ze uit het vocht. Kook het vocht in tot een siroop.
* Haal de peer door de siroop voor je deze serveert. De bedoeling is dat een laagje van de siroop aan de peer blijft plakken.
* Laat voor de hangop de yoghurt een nacht in een doek hangen en laat die volledig uitlekken.
* Haal de dikke yoghurt uit de doek en roer er de suiker, het merg van het vanillestokje en de rasp van de citroen en sinaasappel doorheen.
* Doe de hangop in een spuitzak. Spuit de hangop in een rondje op een bordje en plaats daar een peer op.
* Snij de boter in kleine blokjes. Doe de blokjes in een keukenmachine en doe de suiker, bloem en kruiden erbij en draai het tot er een kruimeldeeg overblijft.
* Verdeel de kruimels op een bakplaat en bak deze in ongeveer 12 minuten op 180 graden. Laat ze goed afkoelen en maal het dan tot poeder.
* Trek de kataifi iets uit elkaar en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
* Doe er een beetje poedersuiker over en bak de kataifi ongeveer 8 minuten tot het net bruin begint te worden.
* Hak de pistachenootjes fijn en haal de pitjes uit de granaatappel. Strooi wat van beide over het gerechtje.
Lijkt me niet moeilijk en toch lekker.