Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Kaio
#3361501
Mijn pannetje was binnen en ik heb hem een de steun gegeven. Een gerecht gemaakt wat ik vaker in de oven maak, waarbij me teveel vocht verloren gaat waardoor er wel eens wat een beetje aankoekt.
Nu dus in de slowcooker , recept staat normaal 120 g boullion en 120 g passata ( voor een sc) en in de oven doe ik altijd 120 g bouliion en maar een heel pakje passata =400. En dan nog te weinig vocht.
Nu de slowcooker hetzelfde gedaan, hops heel pakje erin:
20181130_110201.jpg
20181130_110201.jpg (1.97 MiB) 1625 keer bekeken
Recept was 10 uur low of 6 high,
Dus 6 low en 2 high gedaan , :biggrin2:
20181130_190549.jpg
20181130_190549.jpg (2.17 MiB) 1625 keer bekeken
Wow iets meer vocht!
Nouja vlees eruit gehaald en meteen de handigheid van een pan die ook op het vuur kan uitgetest: :D lekker inkoken
20181130_194859.jpg
20181130_194859.jpg (1.95 MiB) 1625 keer bekeken
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3361503
Resultaat
20181130_195142.jpg
20181130_195142.jpg (2.54 MiB) 1622 keer bekeken
Het staat pas vanavond op het menu. Ik heb wel geproefd, ik kan niet zeggen dat de smaak intenser is, wel puurder, en ik heb nog stukken paprika erin ipv snotpaprika. En ik mis natuurlijk de rokerige smaak die door het aanbranden van de randen in de oven wel erbij is ( die wel echt lekker is maar eh da's natuurlijk wel minder gezond he)
Nou ben benieuwd vanavond


En nu moet ie weer de doos in en verhuizen tot na kerst ;D maar hij doet het in ieder geval :P
Door MillyMol
#3361504
Ziet er heel smakelijk uit! Recept? :D

Tip voor de rooksmaak: de paprika’s onder de gril leggen tot de vellen zwartgeblakerd zijn, dan even in een plastic zakje of bakje of in wat alu folie doen om even te stomen, vellen verwijderen en voila.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3361514
Het is een variant van ropa vieja

800 gr rundvlees om te sudderen wat je wilt (grote stukken of aan een stuk)
2 groene paprika's ( ik gebruik ook andere kleuren en 3 meer groenten :biggrin2: )
1 ui
2 teentjes knoflook
1 jalapeno peper ( ik gebruik 2, moet je wel uitkijken tijdens aanbraden dat je dat niet inademt)
120 gr boullion
120 gr passata
2 el limoensap
1/2 tl komijn gemalen
1 laurierblad
1 tl oregano
1 tl tijm
( of naar smaak meer of minder)
Zout
En evt verse koriander ter garnering

Ui en knoflook en jalapeno fijjnsnipperen, en aanbraden in pan met ghee ( of wat je wil)
Paprika in stukken snijden
Vlees in pan leggen, paprika's eromheen. Kruiden erbij. Limoensap erover. Boullion erbij.
Dan de ui, knoflook en jalapeno over vlees.
Zout erover en dan de pasata eroverheen
4-6 uur op high, of 10 op low.
( in oven 4-6 uur Op 150, maar dan had ik dus het probleem dat het vocht te veel verdampte en dus ging aanbranden als ik niet oplette)
vlees eruit en in draadjes trekken en dan weer vermengen
Laatst gewijzigd door Kaio op za 01 dec 2018, 18:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3361525
Lizzy schreef:Ziet er goed uit! En wat gerookt paprikapoeder? Lijkt me lekker in dit gerecht!
Dat zou inderdaad gewoon prima passen!
Door fransbulletje
#3361528
Kaio schreef:Resultaat
20181130_195142.jpg
Het staat pas vanavond op het menu. Ik heb wel geproefd, ik kan niet zeggen dat de smaak intenser is, wel puurder, en ik heb nog stukken paprika erin ipv snotpaprika. En ik mis natuurlijk de rokerige smaak die door het aanbranden van de randen in de oven wel erbij is ( die wel echt lekker is maar eh da's natuurlijk wel minder gezond he)
Nou ben benieuwd vanavond


En nu moet ie weer de doos in en verhuizen tot na kerst ;D maar hij doet het in ieder geval :P
Ziet er heerlijk uit!
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3361539
nou het was best goed te eten :biggrin2: :D

overigens zet ik er nog zekerheidshalve bij, vlees moet eruit gehaald worden en dus in draadjes getrokken worden en dan weer vermengd
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door