Pagina 3 van 5

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 13:34
door -Annemarie-
- pien - schreef:Wij hebben dus een pizzasteen. Wat nog wel erg gehannes blijkt te zijn is je pizza (je wilt het deeg DUN hebben) heelhuids OP de pizzasteen te krijgen ::)
Een lekker deegje maak je van yoghurt (echt waar!) en meel en wat zout :D
We gaan deze zomer een nieuwe poging wagen met de pizza's en hoe ze op de steen te krijgen.
Er zijn een soort 'schuiven' met doek, wat rolt, zodat je de pizza van het ingebloemde doek op je steen 'rolt'.
Hmm, misschien moeten we die maar 's aanschaffen...
Ja, pizzadeeg kan nooit dun genoeg zijn!

Wij gebruiken daarvoor de pizzaschep van Weber. :biggrin2:
Afbeelding

Bloem erop, dan het uitgerolde pizzadeeg erop leggen en dan pas beleggen. Je schuift de pizza dan zo van de schep op de steen, met twee personen = 4 handen lukt dat wel. Het blijft getrut, maar dit werkt voor ons het beste. Wij doen er geen velletje onder, maar direct op de steen.

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 13:53
door - pien -
-Annemarie- schreef:Ja, pizzadeeg kan nooit dun genoeg zijn!

Wij gebruiken daarvoor de pizzaschep van Weber. :biggrin2:
Afbeelding

Bloem erop, dan het uitgerolde pizzadeeg erop leggen en dan pas beleggen. Je schuift de pizza dan zo van de schep op de steen, met twee personen = 4 handen lukt dat wel. Het blijft getrut, maar dit werkt voor ons het beste. Wij doen er geen velletje onder, maar direct op de steen.
:doh: Zo simpel kan het zijn :-[
Tnx :-*

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 14:30
door Ronald
Ik heb een rookton... En de eerste oogst is er al uit. Zelfgerookte worst op beukenhout. En op de onderste laag spek. Inmiddels dus ook gerookt!

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 15:33
door - pien -
Ronald schreef:Ik heb een rookton... En de eerste oogst is er al uit. Zelfgerookte worst op beukenhout. En op de onderste laag spek. Inmiddels dus ook gerookt!
Geweldig :dribble:
Ik heb er zo een van Weber, voor spareribs en pulled pork en worst en spek en.....
Heb jij een goed recept voor kinnebakspek?

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 16:01
door Ronald
- pien - schreef:Geweldig :dribble:
Ik heb er zo een van Weber, voor spareribs en pulled pork en worst en spek en.....
Heb jij een goed recept voor kinnebakspek?
Ik haal bij de slager een kilo spek, met zwoerd. Dat laat ik snijden in vieren. Voor de rest doe ik niet zouten of smeren.
Dan vul ik de starter met briketten.
Zodra deze goed heet zijn, doe ik de briketten in de rookoven.
Vervolgens doe ik op de briketten beukehoutsnippers, van de Welkoop (bedoeld voor hamsters) en dan gaat het spek erop.
Uurtje of vier in de rookoven. Houdt in de gaten dat er genoeg hitte van de briketten afkomt en dat er genoeg hout op de briketten ligt.
Hout naar behoefte aanvullen, evenals de briketten.

Boven het spek kun je eventueel verse worst leggen. En dan krijg je heerlijke gerookte worst! (zie plaatje in mijn vorige post).

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 16:35
door Dreetje
Wij hebben een Cobb, ideaal ding waar je ook vlees/vis in kan roken.
De Cobb wordt hier bij goed meer meerdere malen per week gebruikt.

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 16:45
door Ronald
Roken en barbecuen wil je eigenlijk gescheiden houden. Dat is de meest ideale situatie. En oh ja... de rookoven nooit schoonmaken aan de binnenkant, alleen de schaal waar de briketten hebben gelegen. Dan krijgt het vlees een "volwassen" smaak.

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 17:31
door - pien -
Ronald schreef:Roken en barbecuen wil je eigenlijk gescheiden houden. Dat is de meest ideale situatie. En oh ja... de rookoven nooit schoonmaken aan de binnenkant, alleen de schaal waar de briketten hebben gelegen. Dan krijgt het vlees een "volwassen" smaak.
Dat is een waarheid als een koe!

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: wo 30 mei 2018, 20:28
door eelke
Ronald schreef:Roken en barbecuen wil je eigenlijk gescheiden houden. Dat is de meest ideale situatie. En oh ja... de rookoven nooit schoonmaken aan de binnenkant, alleen de schaal waar de briketten hebben gelegen. Dan krijgt het vlees een "volwassen" smaak.
Waarom eigenlijk?

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: do 31 mei 2018, 10:23
door Elf
Hier een Big Green Egg, al jaaaren dus voor de hype :P . Ik doe er van alles mee. Gewoon bbq-en, lange bereidingen, brood bakken, pizza's bakken, roken enz.. Als je hem voor indirect grillen klaar maakt is het eigenlijk een soort convectie-oven. Truc is om de deksel zo veel mogelijk dicht te laten...

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: do 31 mei 2018, 14:15
door Ronald
eelke schreef:Waarom eigenlijk?
Omdat een deel van de rooksmaak in de oven blijft hangen. Hierbij "stapelt" de rooksmaak zich.

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: do 31 mei 2018, 18:29
door -Annemarie-
Ronald schreef:Ik heb een rookton... En de eerste oogst is er al uit. Zelfgerookte worst op beukenhout. En op de onderste laag spek. Inmiddels dus ook gerookt!
Ziet er goed uit, Ro! :thumbsupup:

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: do 31 mei 2018, 21:02
door Ronald
Nog even een aanvulling: het schoonmaken van de rookton dus hè... De roosters, waar het vlees op ligt, en de asbak maak je wel schoon. :)

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: do 31 mei 2018, 21:57
door eelke
Ronald schreef:Omdat een deel van de rooksmaak in de oven blijft hangen. Hierbij "stapelt" de rooksmaak zich.
Aha. Ja, dus als je op een bbq rookt dan heb je minder volwassen rooksmaak, zoals je omschreef?

Wij roken wel op dat ei, nu met jack daniels snippers. Zou die rooksmaak ook niet in zo'n ei blijven hangen dan?

Re: Bbq - wat doen jullie er allemaal mee?

Geplaatst: vr 01 jun 2018, 08:10
door Ronald
eelke schreef:Aha. Ja, dus als je op een bbq rookt dan heb je minder volwassen rooksmaak, zoals je omschreef?

Wij roken wel op dat ei, nu met jack daniels snippers. Zou die rooksmaak ook niet in zo'n ei blijven hangen dan?
Ja, dat klopt. Bbq-en is veel heter dan roken. En daar reageert een bbq/rookoven heel anders op. Het mooiste is om die twee dus gescheiden te houden.

Ei is, als het goed is, keramiek. En dat reageert anders dan metaal.