Ahh ja oké.
Ik bedenk me nu dat er natuurlijk ook wel een groot verschil zit tussen 'met rooksmaak' of echt gerookt. Maar bij de flat iron steak konden we het wel goed proeven en ik kreeg de geur ook niet in 1 keer uit mijn haren gewassen
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
eelke schreef:Ahh ja oké.Je moet ook een duikpak aan als je gaat bbq'en!
Ik bedenk me nu dat er natuurlijk ook wel een groot verschil zit tussen 'met rooksmaak' of echt gerookt. Maar bij de flat iron steak konden we het wel goed proeven en ik kreeg de geur ook niet in 1 keer uit mijn haren gewassen
-Annemarie- schreef:Je moet ook een duikpak aan als je gaat bbq'en!Of onder-water-bbq... Dan heb je er ook minder last van...
https://www.foodlog.nl/artikel/ook-via- ... et-bbq-en/
- pien - schreef:Wij hebben dus een pizzasteen. Wat nog wel erg gehannes blijkt te zijn is je pizza (je wilt het deeg DUN hebben) heelhuids OP de pizzasteen te krijgenWat zijn de verhoudingen die je gebruikt van meel, yoghurt en zout
Een lekker deegje maak je van yoghurt (echt waar!) en meel en wat zout
We gaan deze zomer een nieuwe poging wagen met de pizza's en hoe ze op de steen te krijgen.
Er zijn een soort 'schuiven' met doek, wat rolt, zodat je de pizza van het ingebloemde doek op je steen 'rolt'.
Hmm, misschien moeten we die maar 's aanschaffen...
Ronald schreef:Roken en barbecuen wil je eigenlijk gescheiden houden. Dat is de meest ideale situatie. En oh ja... de rookoven nooit schoonmaken aan de binnenkant, alleen de schaal waar de briketten hebben gelegen. Dan krijgt het vlees een "volwassen" smaak.Waarom wil je dat gescheiden houden? Begon al wat te kwijlen van die doto's van jou en zag mezelf dat ook al doen in de kogel
El_Kato schreef:Wat zijn de verhoudingen die je gebruikt van meel, yoghurt en zout
Weet nog niet of we maandag voor kant en klaar uit een pizza kit gaan, de mix van Koopmans of dat ik de gok neem en zelf een deegje ga mixen maar het is wel de bedoeling om uiteindelijk alles zelf te gaan doen
Dreetje schreef:Wij hebben een Cobb, ideaal ding waar je ook vlees/vis in kan roken.Hier ook een cobb. Ik vind het geweldige dingen. We zetten hem tijdens het bbq-en gewoon bij ons op tafel. Veel gezelliger.
De Cobb wordt hier bij goed meer meerdere malen per week gebruikt.
- pien - schreef:https://www.annabel-langbein.com/recipe ... base/2011/
Wij hebben een ander recept gebruikt, maar dat kan ik niet meer vinden.
- pien - schreef:https://www.annabel-langbein.com/recipe ... base/2011/En dat zelfrijzende bakmeel uit het recept is natuurlijk heel makkelijk zelf te maken. Bloem, bakpoeder (baking soda) en zout.
Wij hebben een ander recept gebruikt, maar dat kan ik niet meer vinden.
El_Kato schreef:Waarom wil je dat gescheiden houden? Begon al wat te kwijlen van die doto's van jou en zag mezelf dat ook al doen in de kogelBij bbq-en slaat het vet neer op de wanden van de bbq. Bij roken trekt dan dat vet door de ketel heen en dus ook door het vlees. En dat is iets wat de smaak beïnvloedt.
Edit: net je antwoord gelezen! Maar toch nog een vraagje hoezo beinvloed de hitte van het bbq-en de rooksmaak? Dat doe je toch niet tegelijkertijd