- pien - schreef:Wij hebben dus een pizzasteen. Wat nog wel erg gehannes blijkt te zijn is je pizza (je wilt het deeg DUN hebben) heelhuids OP de pizzasteen te krijgenJa, pizzadeeg kan nooit dun genoeg zijn!
Een lekker deegje maak je van yoghurt (echt waar!) en meel en wat zout
We gaan deze zomer een nieuwe poging wagen met de pizza's en hoe ze op de steen te krijgen.
Er zijn een soort 'schuiven' met doek, wat rolt, zodat je de pizza van het ingebloemde doek op je steen 'rolt'.
Hmm, misschien moeten we die maar 's aanschaffen...
Wij gebruiken daarvoor de pizzaschep van Weber.
Bloem erop, dan het uitgerolde pizzadeeg erop leggen en dan pas beleggen. Je schuift de pizza dan zo van de schep op de steen, met twee personen = 4 handen lukt dat wel. Het blijft getrut, maar dit werkt voor ons het beste. Wij doen er geen velletje onder, maar direct op de steen.