Ik geloof dat ik het uiteindelijk aan Annemarie te danken heb dat ik een paar maanden geleden weer op het spoor van de instant pot ben gekomen. En ik ben er heel dankbaar voor, wat een uitvinding is dat ding, zeg! Ik kon niet zomaar een pot in een webshop kopen maar binnen een week had ik er eentje bemachtigd op Marktplaats, nog nieuw in de verpakking.
Ik gebruik hem eigenlijk alleen maar als pressure cooker, maar ook om uien en tomaten in te bakken. Ik kook er zilvervliesrijst in, linzen, spliterwten, gooi er allerlei groente in met specerijen, kruiden en een beetje water en als ik het ding heb aangezet ga ik wat anders doen. Aangezien we pas zijn verhuisd naar een huis waar we nog wel een paar jaar aan het klussen zijn en een pup van 9 weken hebben is het ideaal, anders zouden we geloof ik veel te vaak brood eten in plaats van de groente die we willen en moeten eten.
Vandaag heb ik zilvervliesrijst in melk gekookt en toen dat gaar was heb ik er rozijnen, kaneel en een klein beetje oersuiker doorgeroerd en nog door laten warmen. Opgediend met geurige kokosolie, dat was smullen!