pearlsofpassion schreef:Een Kenwood kan je heel goed vleesbot mee malen.
Tot haaskarkas toe.
Het enige wat ik om 1 of andere reden niet goed aandurf is kalkoennekken. Maar als je die voormept moet dat ook lukken.
Wel de schijf van Cindy daarvoor gebruiken, voor de hardere botsoorten. Dan zit er nog wat structuur in en als je dat te grof vind kan je perfect nog eens namalen met een kleinere schijf.
De kalkoennekken van floris24 gaan er probleemloos doorheen.
In principe maalt hij praktisch alles. Ribben vind hij minder fijn maar met beleid kan dat ook. Wat mij wel opgevallen is dat echt wild zoals patrijs en gans dat dit vastdraait, niet vanwege het botgehalte/te hard bot maar vanwege de pezen. die eromheen draaien.
Haasvoorbout die bij NIkedog vandaan komen maalt hij ook probleemloos. Even kort samengevat, alles van kip, alles van eend, vis, alles van konijn, kwartelkk, kalkoennekken (van floris24), haasvoorbout/ribbetjes. Gans/patrijs en fazant ook maar dan moet je na 3kg de schijf ontpezen. En natuurlijk al het spier en orgaanvlees.