Oh getsie, ik zou ze niet meer lusten als ze een vormpje zouden hebben
Nee serieus!
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Kim_S schreef:Nou, ik dacht, laat ik mijn familie en mezelf een plezier doen en perfecte eitjes koken.Gatver!
Dus ik braaf de procedure gevolgd, en nog een minuutje langer gekookt dan er stond voor een hardgekookt ei. 7 minuten dus.
Hebben we na het pellen (dat ging perfect!) allemaal een snot-ei
Dus nu ronde 2, en die maar gewoon weer 10 min gekookt. Nu zijn ze wel goed
Lizzy schreef:Gatver!ik zou langer doen
Ik heb nog niet eerder een ei gekookt, had er geen zin in, maar nu ga ik er eentje koken. Ik wilde 4 minuten doen maar nou durf ik niet meer
Kim_S schreef:Hier dus met 7 minuten alleen het eiwit ietwat gestold. Met 10 minuten vond ik ze prima. Het is hier berekoud in de keuken, misschien dat dat ook nog scheeltAls eitjes koud zijn, moeten ze inderdaad langer. De eitjes die we halen staan buiten langs de weg, als ze vers gehaald zijn met winterse temperaturen dan afhankelijk van de grootte 8 tot 9 minuten voor nog net wat zacht eigeel voor zelfde resultaat op kamertemperatuur (ca. 17,5) 6 tot 7 minuten.