Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door TomsBorders
#3329235
hmm, ik heb ze altijd in een pannetje met water, direct, gooi er wat calciumrijk zout in zodat de schil niet wil barsten, laat het exact 3,5 minuut koken en heb dan een prima zacht ei.

het afschrikken is overigens niet voor het loskomen van de schil, dat is een fabeltje. het met koudwater afschrikken voorkomt het doorstollen van eigeel na het koken. voor de grap maar eens 1 zachtgekookt ei afschrikken en de ander niet en dan 10 minuten wachten.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3329295
Ja, dan wordt de dooier groen want het ei gaart gewoon verder. :P
Ooit als kind voor moederdag wel eens ontbijt gemaakt voor mn ouders en ik had nooit van afschrikken gehoord... ::)

Al goed dat bij die zaken dan de intentie telt. :biggrin2:
Door Nelleke43
#3329325
Eitjes op kamer temperatuur. 1,5 cm water in pan aan de kook brengen dan eitjes op een lepel in het kokende water doen. Dan deksel op de pan. Timer op 5.50 minuten voor een zacht eitje.
Na het alarm water afgieten en de eieren afspoelen met koud water.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door