Ik wil proberen een maand veganistisch te gaan eten, kijken wat het met mijn lijf en stofwisseling doet.
Waar halen jullie je (Nederlandstalige) inspiratie vandaan?
edit: woord te veel weggehaald.
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Lizzy schreef:Mij is het niet gelukt maar ik haalde vooral veel van Vegetus: https://vegetus.nl/Veganchallenge.nl wilde ik ook zeggen, daar heb ik ook veel recepten vandaan. En op YouTube heb ik veel gekeken naar veganstudent.
Ook fijn:
https://veganchallenge.nl/zoek-recept/
En: https://lisagoesvegan.com/category/recepten/lunch/
pearlsofpassion schreef:Mijn ervaring is dat je best focust op 1 of meerdere groenten en daarrond een gerecht bouwt met wat je mag eten. Ipv klassieke gerechten te proberen namaken. Anders krijg je geknutselde resultaten die zelden helemaal zijn wat je wilde.Oo zo heb ik dat ook nou precies. Hoezo vegetarische kip cordon bleu
Ik ben geen fan van vervangingsproducten die echt op iets moeten lijken. Dus wel de plantaardige melken, noten en vb zelf burgers van champignons of linzen maken, maar bij de tofu, tempeh ed en dan vooral die zaken in nepworsten of burgers die echt op vlees moeten lijken, dan ben je me kwijt.
Wij eten vrij vaak vegetarisch maar doen het nooit echt bewust. Maken gewoon vaak gerechten waar per toeval geen vlees of vis in zit. En dan mis je het ook echt niet. Voor vegan moet je natuurlijk wel nog iets meer opletten, maar het is toch een stuk eenvoudiger te focussen op wat je mag/wil eten en wat je per toeval nodig hebt te vervangen, dan.te focussen op wat je wil vermijden. Klinkt logisch, maar de meeste mensen doen wel het laatste.
pearlsofpassion schreef:Mijn ervaring is dat je best focust op 1 of meerdere groenten en daarrond een gerecht bouwt met wat je mag eten. Ipv klassieke gerechten te proberen namaken. Anders krijg je geknutselde resultaten die zelden helemaal zijn wat je wilde.Die vervangingsproducten zijn ook niet mijn ding behalve dan soms tempeh/tofu.
Ik ben geen fan van vervangingsproducten die echt op iets moeten lijken. Dus wel de plantaardige melken, noten en vb zelf burgers van champignons of linzen maken, maar bij de tofu, tempeh ed en dan vooral die zaken in nepworsten of burgers die echt op vlees moeten lijken, dan ben je me kwijt.
Wij eten vrij vaak vegetarisch maar doen het nooit echt bewust. Maken gewoon vaak gerechten waar per toeval geen vlees of vis in zit. En dan mis je het ook echt niet. Voor vegan moet je natuurlijk wel nog iets meer opletten, maar het is toch een stuk eenvoudiger te focussen op wat je mag/wil eten en wat je per toeval nodig hebt te vervangen, dan.te focussen op wat je wil vermijden. Klinkt logisch, maar de meeste mensen doen wel het laatste.
Kaio schreef:Oo zo heb ik dat ook nou precies. Hoezo vegetarische kip cordon bleuJa erg hé
Een echt gerecht maken waar je vlees dus niet in mist om het gerecht compleet te maken qua smaak en vulling, zo eten wij vaker vegetarisch of veganistisch.
Morgen gewoon gegrilde groenten ( paprika, courgette , tomaat) en bataat op een bedje van rucola. Simpel vingerette van balsamico en olijfolie en finish touch pijnboompitjes, nooit finishing touches vergeten, die maken vaak het gerecht, zeker bij vega
Kaio schreef:Oo zo heb ik dat ook nou precies. Hoezo vegetarische kip cordon bleuEcht he?
Een echt gerecht maken waar je vlees dus niet in mist om het gerecht compleet te maken qua smaak en vulling, zo eten wij vaker vegetarisch of veganistisch.
Morgen gewoon gegrilde groenten ( paprika, courgette , tomaat) en bataat op een bedje van rucola. Simpel vingerette van balsamico en olijfolie en finish touch pijnboompitjes, nooit finishing touches vergeten, die maken vaak het gerecht, zeker bij vega