Is jullie kerstmenu al klaar? Wat ga je eten?
Ik hoop wat leuke/lekkere ideeën op te doen hier
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Radja schreef:Wij gaan eerste kerstdag hier bbqen!Zo dan!! Het water loopt me in de mond.
10+ personen
-Sardientjes(vastgemaakt aan een blok openhaard hout en dat roosteren voor gloeiende kolen(hout) met een salsa verde
-Vispakketjes
-Gemarineerde gamba's
-Varkenshaas gemarineerd in groene mojo
-kippendijen in karnemelk met cajunkruiden
-gemarineerde ossenhaas spiesjes
-aardbeien met peper voor op de bbq
-courgette spiesjes met peperolie en knoflook
-oerpeen,pastinaak salade met gebakken polenta hoekjes
- gesmoorde balsamico uien
- groene salade met dressing van uitgebakken gerookte zalm(voor de dressing) met venkelzaadjes, balsamico en druiven.
Sausjes:
Salsa verde
Pesto
Knoflooksaus
En dan staat er ook,
Dikke frieten
Ciabatta
Olijven
Div kaasjes
Peperolie
Radja schreef:Wij gaan eerste kerstdag hier bbqen!Wauw! Ik laat het mijn vriend niet lezen, die steekt meteen de bbq aan!
10+ personen
-Sardientjes(vastgemaakt aan een blok openhaard hout en dat roosteren voor gloeiende kolen(hout) met een salsa verde
-Vispakketjes
-Gemarineerde gamba's
-Varkenshaas gemarineerd in groene mojo
-kippendijen in karnemelk met cajunkruiden
-gemarineerde ossenhaas spiesjes
-aardbeien met peper voor op de bbq
-courgette spiesjes met peperolie en knoflook
-oerpeen,pastinaak salade met gebakken polenta hoekjes
- gesmoorde balsamico uien
- groene salade met dressing van uitgebakken gerookte zalm(voor de dressing) met venkelzaadjes, balsamico en druiven.
Sausjes:
Salsa verde
Pesto
Knoflooksaus
En dan staat er ook,
Dikke frieten
Ciabatta
Olijven
Div kaasjes
Peperolie
hamada schreef:Hier ook een kalkoen van http://www.koopeenkalkoen.nl met homemade appelmoes, peertjes, cranberries en vulling (dan wel apart gebakken in een springvorm). Verder groenten, sla en yorkshire puddings. Is erg leuk en feestelijk als bijgerecht.Oeh...yorkshire puddings, die heb ik al zo lang niet meer gegeten...en ze zijn zo lekker. Mijn moeder maakte die vroeger naar een recept van mijn vaders oma...we aten ze vaak bij een gerecht met veel sju, die we daar daar dan in konden dopen
.