Lizzy schreef:Ja, aan het knolselderijgebraad heb ik ook zitten denken maar ik vind het best veel werk. En ik moet het eerst van te voren uit proberen
Het moet vegetarisch zijn. Veganistisch eet ik niet meer, dat is (deze poging) niet gelukt. En eigenlijk zou ik het liefst willen dat we allemaal wat doen. Ik zou het voor of hoofdgerecht wel willen doen. En dan vraag ik mijn zus en schoonzus voor de rest.
Ik heb ook wel zitten denken om een mail te sturen naar mijn broer, zwager en Leo waar ik dan schrijf "goed, wij hebben de afgelopen jaren voor het eten gezorgd met de kerst, dit jaar is het jullie beurt wel een keertje, toch heren?".
Maar als je dat het liefste wil, dan vraag je dat toch? Je klinkt beetje moe, veel op je bord gehad ook met de zorgen om de doggies ? In het eet topic had je ook al geen puf om te koken.
Als ik vegetarisch hoofdgerecht moest maken met weinig energie, zou ik gaan voor aaradappelgratin (met schijfjes aardappel uit de koeling is dat zo klaar), rode kool volgens Roald Dahl kookboek; dan doe je alles in een pan, zet dat te stoven in de oven. Erg lekker. Cranberrie saus erbij en ipv vlees een paddestoelen ragout,
Ook lekker en mooi groentegerecht; pompoenschijven uit de oven met een korstje van kaas en kruiden enzo (recept van Jamie Olivier, kan ik je zo sturen).
Of de ultieme winter couscous van ottolenghi, sowieso staan in hun kookboek ‘Plenty’ heel veel mooie groente recepten
Makkelijkste toetje wat ik regelmatig gemaakt hebt; mascarpone met daardoor zeer fijn gemalen koffie & scheut likeur. Poos laten staan, sinaasappel schijfjes en lange vingers erbij en klaar... (uit Italiaanse kookboek van Claudia Roden)