Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Kaela schreef:Ik wil wat gaan minderen met vlees. Avondeten is niet zo'n punt, ik eet regelmatig vegetarisch met meneer mee. Ik zit een beetje met broodbeleg, daar kan ik niet zo heel veel in verzinnen. Het moet makkelijk zijn, mee kunnen naar mijn werk zonder koeling, bij voorkeur in ieder geval niet al te ongezond en ik moet het lekker vinden. En vooral de combi van die laatste twee is een uitdaging, want ik ben in het geheel niet van rauwkost ed.Ik haal bij de Aldi vegetarische spreads (verschillende smaken), en bij de Lidl vegetarische 'salami'. De laatste hebben ze helaas niet standaard in het assortiment.
Ik ben wel dol op kaas, in zo'n beetje alle varianten en de zoete ongezonde belegjes gaan er ook wel in. Maar wat zijn nog meer lekkere ideeën om af te wisselen?
Hylos schreef:Zou je een soort spread van tomaten, walnoten en zulke dingen lekker vinden? Zoiets wat je op die bruchettas smeert.Staan ook wel recepten op haar website www.rinekedijkinga.nl
Ik heb boeken van Rineke Dijkinga waar lekkere en pure dingen in staan (daar staat die spread ook in). Zij gebruikt ook amper vlees. Als je ze wilt lenen geef je maar een gil.
koekje schreef:Is Flora niet de internationale naam voor Becel?Dit is het: https://www.florafood.nl/
Niet dat het iets uitmaakt natuurlijk, als jij dat lekker vindt, vind je dat lekker
Ook lekker en verkrijgbaar bij iedere groenteturk (zelf maken kan natuurlijk ook, maar vind zelfs ik gedoe): Ajvar. In mild en pittig. Ik neem zelf graag de pittige versie.
het lijkt op van die potjes zonnatura paprika-spread. Maar dan leuker voor de portemonnee.
Lizzy schreef:Het is al een ouder topic maar ik heb zojuist voor het eerst de FLORA smeerbaar vegan margarine bij de Ap gekocht. Het is zelfs palmolie-vrij. En, het is nog lekker ook!!!!Die hadden wij laatst ook gehaald, omdat we iemand die veganistisch eet te eten kregen. Prima spul en inderdaad zonder rotzooi. Nu eet ik wel vlees, maar alles wat prima zonder dierlijke ingrediënten kan is mooi meegenomen natuurlijk!
sam28 schreef:Vanmiddag een heel bericht getypt met 2 recepten voor lekker broodbeleg, heeft ie het niet gepost.Vooral die met die broccoli lijkt me zalig! Ik ga het uitproberen!
Maargoed, ik heb dus in mijn oude recepten gezocht en deze kwamen omhoog, heb ze zelf veel gemaakt ook eerder.
150 g broccoli, 2 à 3 eetlepels pijnboompitten, 1 theelepel gomasio (of meer naar gelang de smaak), 2 theelepels gedroogde basilicum (of verse indien beschikbaar), 1 theelepel oregano, een mespuntje gember, 1 eetlepel olijfolie of notenolie, een paar druppels tabasco
Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren kort in een pan (let op dat ze niet aanbranden!). Laat de broccoli gaar worden (koken, magnetron of stomen). Meng dit met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de (staaf)mixer. Er ontstaat dan een dikke pasta die verrukkelijk is voor op de boterham of op toast.
Bietenspread
180gr rode bietjes, van die voorgekookte
4 eetl gehakte walnoten
30gr verkruimeld oud witbrood of een klein gekookt aardappeltje
1 teen knoflook
6 eetl olijfolie
2 eetl rode wijnazijn
1 theel zout (naar smaak)
Alles in de blender, klaar