Floris24 schreef:Ja dit gaat enkel om de hazen rugstukken. Het overige zoals vlees, rib, koppen en orgaan is Nederlands.Dat is fijn te horen.
De gedroogde oren zijn ook zeker Nederlands dan?
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Floris24 schreef:Ja dit gaat enkel om de hazen rugstukken. Het overige zoals vlees, rib, koppen en orgaan is Nederlands.Dat is fijn te horen.
*Remy* schreef:Heb met de dierenarts overlegd. Ze is uit aan het zoeken welk lab test op brucella suis en dan laat ik vervolgens bloed bij de hondjes trekken om het daarop te laten onderzoeken, waarbij een vals positieve uitslag natuurlijk een mogelijkheid is. Ik neem aan dat Kiezebrink de bevindingen van het lab gemeld heeft bij de NVWA?Ik heb werkelijk geen idee.
pluk schreef:Dat is fijn te horen.De hazenoren kan ik (nog) niet met zekerheid zeggen. Dit is waarschijnlijk ook omverpakt en zou ik daarom voor de zekerheid niet geven. Ze zijn wel verhit op 70 graden voor minimaal 12 uur lang. Ik las hier ergens in het topic dat de bacterie na 1 uur verhitten dood is..
De gedroogde oren zijn ook zeker Nederlands dan?
MarijeEnBoomer schreef:Toevallig net de dag nadat Argentijnse haas weer in het nieuws is ....Bij meer diersoorten staat de herkomst vermeld zo ook bij de haas.
Floris24 schreef:De hazenoren kan ik (nog) niet met zekerheid zeggen. Dit is waarschijnlijk ook omverpakt en zou ik daarom voor de zekerheid niet geven. Ze zijn wel verhit op 70 graden voor minimaal 12 uur lang. Ik las hier ergens in het topic dat de bacterie na 1 uur verhitten dood is..Ik denk (nogmaals - ik schreef dat ook 2 of 3 pagina's geleden) dat gedroogde oren echt geen issue zijn. De bacterie zit vooral in de milt, lever en beenmerg (jammer voor de karkasvoerders, karkas = bot = beenmerg). De kans dat het dus in de oren zit is in mijn beleving al nihil. Dan is de bacterie ook nog eens snel dood als het aan normale temperaturen boven nul wordt blootgesteld (diepvriezen blijft de bacterie goed in bewaard - helaas voor ons karkas voerders again). Dan is het OOK nog eens verhit geweest tijdens het drogen. Urenlang. Geen zorgen inderdaad, al komt het uit Argentinië en de besmette batch!
Groetjes
Lizzy schreef:Ik denk (nogmaals - ik schreef dat ook 2 of 3 pagina's geleden) dat gedroogde oren echt geen issue zijn. De bacterie zit vooral in de milt, lever en beenmerg (jammer voor de karkasvoerders, karkas = bot = beenmerg). De kans dat het dus in de oren zit is in mijn beleving al nihil. Dan is de bacterie ook nog eens snel dood als het aan normale temperaturen wordt blootgesteld (diepvriezen blijft de bacterie goed in bewaard - helaas voor ons karkas voerders again). Dan is het OOK nog eens verhit geweest tijdens het drogen. Urenlang. Geen zorgen inderdaad, al komt het uit Argentinië en de besmette batch!Duidelijk!
Floris24 schreef:Duidelijk!Sorry Floris24, was niet tegen/aan jou bedoelt hoor! Ik quote verkeerd, ik had diegene willen quoten die de vraag stelde over de oren.
fransbulletje schreef:Bij meer diersoorten staat de herkomst vermeld zo ook bij de haas.Ik vond het opmerkelijk dat de haas nu net op is, niet dat ze vermelden dat het Nederlandse haas is. Dat hebben ze in augustus al uitgebreid gemeld.
Wilde gans wordt ook geschoten in de Hoekse waard.
Dit is al heel lang zo, echt niet sinds de haas in het nieuws is.
MarijeEnBoomer schreef:Ik vond het opmerkelijk dat de haas nu net op is, niet dat ze vermelden dat het Nederlandse haas is. Dat hebben ze in augustus al uitgebreid gemeld.
Lizzy schreef:Speciaal voor jou Eelke, heb ik de sticker van de doos die ik gisteren weggekieperd heb uit de vuilnisbak gevistMaar dan komen die karkassen dus uit wen traceerbaar slachthuis wat moet kunnen vertellen waar hun haas vandaan komt. In dit geval dus
IMG_0271[1].JPG
pike schreef:Maar dan komen die karkassen dus uit wen traceerbaar slachthuis wat moet kunnen vertellen waar hun haas vandaan komt. In dit geval dusWeten ze ook. Argentinië.
http://www.egro.nl/kwaliteit