Re: wat eten we vandaag... deel 41

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 14188
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor koekje » Zo 09 Jun 2019, 09:17

Lekker!
En naar de biologische uit zo'n kartonnen pakje van de AH. Wat op zich niet heel raar is, want die kocht ik dan maar altijd, omdat die het meest smaakte naar mijn zelfgemaakte. Maar die van mij is minder waterig.
Lizzy
Moderator
Berichten: 64055
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Jun 2019, 16:20

koekje schreef:Lekker!
En naar de biologische uit zo'n kartonnen pakje van de AH. Wat op zich niet heel raar is, want die kocht ik dan maar altijd, omdat die het meest smaakte naar mijn zelfgemaakte. Maar die van mij is minder waterig.


Mmmm, klinkt goed :dribble: (vooral dat minder waterig spreekt me erg aan).
Lizzy
Moderator
Berichten: 64055
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Jun 2019, 16:21

Ik heb net rode pesto gemaakt en dat eten we met spaghetti. Daarbij salade (met veldsla, rucola, rode ui, tomaten, komkommer, bruine bonen en verse basillicum - en lekker veel olijfolie erover).
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 10967
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Kaela » Di 11 Jun 2019, 17:01

Ik ben voor het eerst aan slowcooking. In de oven, kip met citroen en knoflook. Was eigenlijk voor gister, als mijn moeder de hond zou komen halen. Maar in plaats daarvan hebben we de hond weggebracht en schuif ik nu pas de kip de oven in. Dus dat wordt niet al te vroeg eten.

Verder eten we gebakken krieltjes en sla en meneer een vegaburger.
Lizzy
Moderator
Berichten: 64055
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Di 11 Jun 2019, 17:09

Kaela schreef:Ik ben voor het eerst aan slowcooking. In de oven, kip met citroen en knoflook. Was eigenlijk voor gister, als mijn moeder de hond zou komen halen. Maar in plaats daarvan hebben we de hond weggebracht en schuif ik nu pas de kip de oven in. Dus dat wordt niet al te vroeg eten.

Verder eten we gebakken krieltjes en sla en meneer een vegaburger.


Oeps, die moet nog wel even, die kip!
Lizzy
Moderator
Berichten: 64055
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Di 11 Jun 2019, 17:10

Ik maak roerbak met prei, ui en bio spitskool met kleine Vegetarische Slager gehaktballetjes en pindasaus. En zilvervliesrijst.
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 10967
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Kaela » Di 11 Jun 2019, 18:10

Lizzy schreef:Oeps, die moet nog wel even, die kip!


Naaaah, mijn oven is niet zo geschikt voor dit soort dingen. Na 1,5 uur waren de citroen en knoflook al verbrandt... Terwijl ik ipv 120 graden na een kwartier al terug naar 100 graden heb gedraaid.

Ik laat het nog even pruttelen terwijl de oven afkoelt en dan maar zien of de kip wel gaar is. Even aardappeltjes erbij bakken en hoppa, we kunnen eten.

Vraagje over de slowcook pannen. Krijg je daarin met kip bijv wel een krokant vel? Of wordt dan alles zacht?
Gebruikersavatar
El_Kato
5-sterren
Berichten: 1485
Lid geworden op: Do 17 Aug 2006, 23:02
Locatie: Alkmaar

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor El_Kato » Zo 16 Jun 2019, 11:44

In de slowcooker krijgt de kip geen krokant velletje maar je kan hem daarna natuurlijk wel nog even grillen. Het vlees van de kip zal heerlijk zacht en mals zijn :)

Klopt de temperatuur regeling van je oven nog wel? Met 120 graden zou er zo snel niets mogen verbranden… misschien een keer testen met een losse temperatuurmeter? Kan je voor een paar euro halen bij bv Blokker.


Wij hebben gisteren in een steekhoudend in Nieuw Vennep gegeten en hoewel er het eea mis ging met de bediening heb ik heerlijk gegeten. Had een flat iron steak, is een sucade lapje waar de pees uitgesneden is en gebakken als een biefstuk, echt een aanrader :D
Lizzy
Moderator
Berichten: 64055
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Lizzy » Zo 16 Jun 2019, 17:17

Linzensoep met een broodje. Ik heb wat eiersalade erbij gemaakt. En hummus.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 14188
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor koekje » Ma 17 Jun 2019, 00:51

agv. Gebakken piepers, ijsbergslaai en broccoli voor de kinders, gehaktballetjes die ik helemaal alleen moest maken want kleuter wilde niet meehelpen.
Gebruikersavatar
dinky89
5-sterren
Berichten: 6169
Lid geworden op: Di 20 Nov 2012, 10:54

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor dinky89 » Di 18 Jun 2019, 19:47

Stokbrood met kruidenboter, maïskolf van de bbq en tomahawk steak van de bbq
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 4299
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor - pien - » Wo 19 Jun 2019, 12:47

dinky89 schreef:Stokbrood met kruidenboter, maïskolf van de bbq en tomahawk steak van de bbq


Wow :dribble:
Lekker zeg!

Gister witlofslaai met poussin
Vanavond roerbak van paksoi met biefstukpuntjes en noedels
fransbulletje
5-sterren
Berichten: 2631
Lid geworden op: Vr 07 Jan 2011, 18:22

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor fransbulletje » Wo 19 Jun 2019, 13:47

Salade: Gnochhi, broccolirijst,tomaatjes, bosui, rundersalami en rode pesto
Gebruikersavatar
baileys
4-sterren
Berichten: 382
Lid geworden op: Zo 17 Aug 2008, 18:30
Locatie: Ijsselstein

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor baileys » Wo 19 Jun 2019, 16:21

20190609_194223.jpg


Tomahawk van de bbq met bijpassend bier.
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 7920
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Kaio » Wo 19 Jun 2019, 16:58

Kaela schreef:Naaaah, mijn oven is niet zo geschikt voor dit soort dingen. Na 1,5 uur waren de citroen en knoflook al verbrandt... Terwijl ik ipv 120 graden na een kwartier al terug naar 100 graden heb gedraaid.

Ik laat het nog even pruttelen terwijl de oven afkoelt en dan maar zien of de kip wel gaar is. Even aardappeltjes erbij bakken en hoppa, we kunnen eten.

Vraagje over de slowcook pannen. Krijg je daarin met kip bijv wel een krokant vel? Of wordt dan alles zacht?

Heb je de hete lucht functie of boven en onder warmte gebruikt?
Haha lucht droogt nl. Veel eerder uit heb ik het idee

Er wordt niks krokant in de slowcooker, wel wordt vlees erg mals. Heb er ook eens dikke spareribs in gemaakt en daarna nog ff grillen in de oven, dat was lekker hoor


Wat eten we vandaag , hmmm niet wat ik dagen geleden bedacht had, veel te warm daarvoor . Dus ik maak een koude pasta salade met wat boontjes, cherrytomaten, avocado en mozzarella. Want dat ligt er nog :biggrin2:


baileys schreef:20190609_194223.jpg

Tomahawk van de bbq met bijpassend bier.

Kan slechter ! :biggrin2:
Laatst gewijzigd door Kaio op Wo 19 Jun 2019, 17:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: wat eten we vandaag... deel 41

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten