Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Too schreef:Een hele rijstwafel
Sta even met de kont tegen de krib.... ik wil veel en vet en zout en kaas en room en boterhammen met boter en pindakaas en chips en kaas en stamppot met spekjes...
Als daad van verzet ...een hele rijstwafel.. hah!
Straks lekker veel courgette, schepje pasta, tonijn uit blik ( =nòg meer ongehoorzaamheid) en gegrilde tomaatjes
pearlsofpassion schreef:Ik maak er burgers van. Dat vind ik het lekkerst.Recept?
Met wat spinazie bij wordt het echt een smaak die vlees benadert. Vind ik... Meneer vind van niet.
Zonder spinazie worden ze te droog.
- pien - schreef:Een hele rijstwafelNeuh... officieel geen enkele , ja een 'nood-fruit'
Gatverredamme, dat is nou echt niks. Ik vind het niet gek dat je de fout in gaat...hoeveel ruimte is er voor lekkers?
- pien - schreef:Recept?Eens kijken.
pearlsofpassion schreef:Eens kijken.Dat moet lukken , dankjewel!
200gr bladspinazie
190gr groene linzen
1 rode ui
6 eetl bloem
2 eieren
2 koffielepels kerrie
2 koffielepels kurkuma
Optioneel: chilipepertje, koriaderzaad en komijn (de laatste 2 fijngevijzeld). Dat voeg je dan toe naar keuze.
Kook de linzen beetgaar. Snipper de ui.
Klop de eieren los met een vork en meng ze met de linzen en bloem. Doe er de kruiden en fijngesneden peterselie onder. Fruit de ui en doe die ook onder het linzenmengsel. Laat de spinazie slinken en duw door een vergiet of zeef het vocht eruit. Meng ze onder het linzenmengsel.
Kruid met peper en zout.
Maak er 8 bolletjes van, druk ze tot burgertjes van 2 a 3cm dik en bak ze goudbruin.
pearlsofpassion schreef:Klinkt goed!Dit.
Wij maken wel eens kokosmelksoep met wintergroenten ( kool, broccoli, witlof, prei, asperges enz... opgewerkt met groene curry. Ook heel lekker.