Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
-Annemarie- schreef:Restjes groente en rijst met eigen shiitakes. Klein kippenpootje bij.O, echt, Sylvia Witteman Ik word altijd zo blij van haar
En nu zit ik het boek te lezen van Sylvia Witteman: Armeluiseten (Goed en goedkoop eten voor nestverlaters, krenten en baliekluivers). Krijg er toch spontaan weer trek van!
CindyMayella schreef:Bami voogens oud recept van oma (Indo ).....Wil je het recept met ons delen?
CindyMayella schreef:Uhhhh......Ooo, wat grappig, dit recept lijkt in beginsel op het recept van 'Bert's bami' wat ik hier wel 's heb neergezet
* half ons bacon (ik doe 150 gr, hou van goed gevulde bami)
* roerei van ongeveer 6 eieren
* hamlap of kipfilet of garnalen (hoeveelheid moet je zelf bepalen, ik doe 200 gr kipfilet in kleine stukjes)
* 2 ons plakjes ham in stukjes (dit doenik ook extra er doorheen)
* 1 bouillonblokje
* 1/2 tl trassi, 1/2 tl djahé en 1/4 tl ketoembar
* 1 ui (fijn gehakt) en 2 tenen knoflook (geperst)
* 1/4 prei, (dun gesneden)
* 1/4 winterwortel (fijn gesneden)
* 1/8 witte kool (fijngesneden)
* gember siroop
* ketjap en evt sojasaus
Alles gaat hier in een wok.....
* Eerst bacon uitbakken, uit de wok halen
* vlees bakken
* ui, knoflook, kool, wortel en kruiden toevoegen
* 5 min deksel op pan (als je een deksel hebt dat op de wok past)
* ondertussen mie zoals op de verpakking staat, klaarmaken (geen brede mie, maar die dunne)
* prei en roerei erbij (ik doe dan ook de ham erbij)
* mie toevoegen en bacon
* 1 el ketjap en 1 el gember siroop toevoegen
* prieven, anders evt of 1 el sojasaus erbij of ketjap.....
Zelf doe ik er ook nog ‘grootmoeders sambal’ (toko) er doorheen, als je ui etc toevoegt....
Veel succes, hoop dat jullie het ook lekker vinden .....
Edit: heb ook nog recept van:
Nasi, sajoer, pindasaus, smoor daging, babi ketjap.......