Lizzy schreef:Maar je gaat je woonkamer toch niet tot 28 graden opstoken voor de oliebollen?Bij ons thuis stond de emmer met beslag altijd naast de kachel
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Lizzy schreef:Maar je gaat je woonkamer toch niet tot 28 graden opstoken voor de oliebollen?Bij ons thuis stond de emmer met beslag altijd naast de kachel
Lida. S schreef:ik wil met liefde bollen voor je bakken, maar dan moet je ze wel komen ophalen.Joh! Was eigenlijk als grapje bedoeld
Kim_S schreef:Joh! Was eigenlijk als grapje bedoeldOm hoeveel zou het gaan? Met of zonder?
Hoewel we wel langs de A7 terug rijden morgen eind vd middag...
Lida. S schreef:Om hoeveel zou het gaan? Met of zonder?Stuk of 100
Kim_S schreef:Stuk of 100Jij krijgt gewoon de mislukte bollen. Met of zonder rozijnen, krenten, appel, sucade? Kan je meteen de appeltaart meenemen
Nee gekheid, tussen de 10 en de 20? Das meer dan genoeg voor ons 4tjes.
Voelt wel een beetje alsof ik mezelf uitnodig
Lida. S schreef:Jij krijgt gewoon de mislukte bollen. Met of zonder rozijnen, krenten, appel, sucade? Kan je meteen de appeltaart meenemenDeal! Heeeeerlijk, mislukte bollen
Lizzy schreef:Maar je gaat je woonkamer toch niet tot 28 graden opstoken voor de oliebollen?Hi hi, nee, dat hoeft ook niet. Maar je kunt de kom wel voor (of liever nog: op een warmtebron zoals een kachel zetten. Gist werkt in principe tot een minimum temperatuur van 7 graden, maar hoe hoger, hoe beter het werkt, tot max. 28 graden. Dus misschien de kachel even een graadje hoger, zodat deze warm wordt?
De oven kan niet lager dan 40 graden... Nou ja, ik kan 'm een beetje voorverwarmen, uit zetten, temperatuur meten, oliebollenmix er in zetten afgedekt.
MillyMol schreef:Hi hi, nee, dat hoeft ook niet. Maar je kunt de kom wel voor (of liever nog: op een warmtebron zoals een kachel zetten. Gist werkt in principe tot een minimum temperatuur van 7 graden, maar hoe hoger, hoe beter het werkt, tot max. 28 graden. Dus misschien de kachel even een graadje hoger, zodat deze warm wordt?Oh OK . Ik ga het morgen wel wat warmer stoken en dan zet ik 'm inderdaad naast de kachel. Thanks!
Lizzy schreef:Oh OK . Ik ga het morgen wel wat warmer stoken en dan zet ik 'm inderdaad naast de kachel. Thanks!Vergeet dan niet de kom af en toe even wat te draaien, zodat de warmte gelijkmatig wordt opgenomen. En een glazen schaal geleidt warmte beter dan een plastic exemplaar.
eelke schreef:Hier ook koopmansmix gehaald, de rozijnen staan in de whiskey-week, en appels hadden we nog.Lekker!
We zijn maar met 2 dus ik denk dat we wel genoeg gaan hebben
Zou je het beslag ook nog kunnen bewaren tot nieuwjaarsdag eigenlijk? Dan kunnen we ze dan nog een keer vers bakken om mee te nemen.
Lizzy schreef:Lekker!Dan maar gewoon oude bollen 1 pak in totaal is denk ik wel genoeg. Dan peppen we ze wel ff op in de oven ofzo
Nee, je kunt dat beslag niet bewaren vanwege de rijstijd. Daar zit een max aan. Invriezen schijnt ook goed te werken. Of gewoon een nieuw pak aanbreken.
Lizzy schreef:Oh OK . Ik ga het morgen wel wat warmer stoken en dan zet ik 'm inderdaad naast de kachel. Thanks!
Angelique schreef:Kun je niet je oven op 50 graden voorwarmen, uitdraaien en dan bak beslag erin.Ja, dat kan natuurlijk ook!