Pagina 4 van 5

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: di 15 dec 2015, 07:55
door Kaio
Ja die, stond me bij dat ie heel eenvoudig was ;D klopt dus ;D

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: di 15 dec 2015, 08:32
door Sigbrid
Kerstavond is een avond als altijd hier , dus eten we normaal . 1e kerstdag is voor vriendlief een gewone werkdag ( tenzij het in een weekend valt) Dan komt waarschijnlijk de steengrill op tafel . 2e kerstdag zijn we uitgenodigd door vrienden ( hij Duits zij Roemeense )

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: za 19 dec 2015, 13:57
door BusKay
Inspirasie voor kers voor de Vega's....

Vega Kerst met van Boven

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: za 19 dec 2015, 16:08
door MillyMol
Kerstavond tapas
1e Kerstdag: (op uitdrukkelijk verzoek van de kinderen) sweet & spicy spareribs van het Livar Kloostervarken, naar eigen recept, met een lekere salade.
2e Kerstdag wordt vegetarisch: Pompoensoep, geitenkaas met honing in bladerdeeg, mokka/choco/room toetje (of een zelfgemaakte crème brûlée, twijfel nog).

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: zo 20 dec 2015, 10:53
door Lizzy
Wij doen 2de kerstdag brunch.

Oh MillyMol, heb je voor mij het recept geitenhaas met honing in bladerdeeg? Dat lijkt me leuk om te maken!

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: zo 20 dec 2015, 11:22
door MillyMol
Lizzy schreef:Wij doen 2de kerstdag brunch.

Oh MillyMol, heb je voor mij het recept geitenhaas met honing in bladerdeeg? Dat lijkt me leuk om te maken!
Komt ie:
Ingrediënten:

8 el pijnboompitjes
1 bosje tijm
8 vellen bladerdeeg (diepvries, verkrijgbaar in elke supermarkt)
400 g zachte geitenkaas
8 el honing

1 ei, losgeklopt.


Extra nodig:
bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Leg de vellen bladerdeeg op een werkblad uit om te laten ontdooien.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi met een beetje zout. Ris de blaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Verbrokkel de geitenkaas in het midden van het bladerdeeg. Schep een eetlepel honing op de kaas, verdeel de pijnboompitten en de tijm erover en bestrooi met peper. Vouw de tegenover elkaar liggende punten van het bladerdeeg naar elkaar toe (maak er een soort envelopje van) en dicht zodat er een pakketje ontstaat. Herhaal dit tot je 8 pakketjes hebt. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei. Bak de pakketjes in circa 15 minuten goudbruin.

Je kunt er een lekkere salade bij serveren.

Succes en eet smakelijk!

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: zo 20 dec 2015, 11:41
door Lizzy
Oh heerlijk! Super bedankt, deze ga ik maken :-* !

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: ma 21 dec 2015, 09:20
door -Saskia-
Lizzy schreef:Wij doen 2de kerstdag brunch.

Oh MillyMol, heb je voor mij het recept geitenhaas met honing in bladerdeeg? Dat lijkt me leuk om te maken!
;D ;D ;D Om in de kerstsfeer te blijven?

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: ma 21 dec 2015, 09:56
door Lizzy
-Saskia- schreef:;D ;D ;D Om in de kerstsfeer te blijven?
Hahahahaha, ja ;D

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: ma 21 dec 2015, 23:31
door Angelique
Die uiensoepjes....de ene kok doet er bloem in na het smoren, de ander niet...wat is wijsheid?

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: ma 21 dec 2015, 23:38
door Radja
Angelique schreef:Die uiensoepjes....de ene kok doet er bloem in na het smoren, de ander niet...wat is wijsheid?

Ik doe het nooit,maar mocht je er vlees in doen,zou je het vlees ff lichtjes door de bloem heen kunnen halen,voordat je het aanbakt,daarna de boullion erbij,dan zou je een lichtgebonden uiensoep moeten krijgen

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: vr 25 dec 2015, 11:11
door -Annemarie-
Vanavond, 2 pers:
Zelfgemaakte ragout, in een kant-en-klaar bakje
Gebakken kaashavermout
Spruitjes en luxe sla

Tweede kerstdag, 4 pers:
Garnalensoep met limoenroom
Eend met saus
Aangeklede rodekool
Kruidenpuree
Candybar peer, met ijs

Derde kerstdag, 6 pers:
Diverse lekkere bijgerechten
Surf 'n turf
Aangeklede broccoli
Luxe salade
Chocomousse

Veel gerechten uit het Lidl krantje, zag er lekker uit en was wel makkelijk. :biggrin2:

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: vr 25 dec 2015, 12:45
door Mowgli
Ons kerstdiner duurde gisteravond niet lang . Na ongeveer 15 minuten kwam er een vonk vanonder de raclette (nog net geen haar oud, pas 1 keer gebruikt) geschoten en stond het verwarmingselement ineens in de hens. Daarna deed ie het niet meer Afbeelding Was er gewoon een stuk weggesmoord.
Gelukkig hadden we thuis nog een tafelgrill staan, die heeft mijn Schatzi toen met zijn vader afgehaald.
Afbeelding

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Re: RE: Re: Kerstdiner...

Geplaatst: vr 25 dec 2015, 12:51
door hannabelgje
Mowgli schreef:Ons kerstdiner duurde gisteravond niet lang . Na ongeveer 15 minuten kwam er een vonk vanonder de raclette (nog net geen haar oud, pas 1 keer gebruikt) geschoten en stond het verwarmingselement ineens in de hens. Daarna deed ie het niet meer Afbeelding Was er gewoon een stuk weggesmoord.
Gelukkig hadden we thuis nog een tafelgrill staan, die heeft mijn Schatzi toen met zijn vader afgehaald.
Afbeelding

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Lekker dan. Afbeelding

Re: Kerstdiner...

Geplaatst: vr 25 dec 2015, 13:13
door BusKay
Mowgli schreef:Ons kerstdiner duurde gisteravond niet lang . Na ongeveer 15 minuten kwam er een vonk vanonder de raclette (nog net geen haar oud, pas 1 keer gebruikt) geschoten en stond het verwarmingselement ineens in de hens. Daarna deed ie het niet meer Afbeelding Was er gewoon een stuk weggesmoord.
Gelukkig hadden we thuis nog een tafelgrill staan, die heeft mijn Schatzi toen met zijn vader afgehaald.
Afbeelding

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Goed te zien... nog geen haar oud.... :biggrin2: :biggrin2:

Toch nog goed gekomen met Vigilia zie ik...