Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Doranto schreef: Gisteren kreeg ik van de jager slachtafval van een gans en een konijn. Het was al laat gisteren dus heb ik de zak in de koelkast gezet. Zojuist wilde ik de boel uit gaan zoeken en schoon gaan maken, toen ik vlooien zag. Ik heb de zak weer dichtgeknoopt en in de vriezer gezet, met het idee dat de vlooien dan dood gaan en ik de boel alsnog kan gaan verwerken. Klopt het dat vlooien dood gaan in de vriezer? En hoe lang moeten ze er dan in blijven? Ik heb ooit ergens gelezen dat vlooien nadat ze ingevroren zijn geweest, gewoon weer tot leven komen bij kamertemperatuur. Is hier iemand die daar iets van weet?Ja dit klopt volgens mij. Helaas wel, vieze beesten.
petralita schreef: dat is niet mijn ervaring.Bij jou waren ze dus wél dood nadat ze in de vriezer waren? Hoe lang heb je ze erin gelaten?
Radja schreef: Was er ook benieuwd naar,ben dus ff gaan googlen. Velen zeggen van wel,maar ik kwam ook dit tegenJa, dat kwam ik dus ook tegen Vandaar dat ik hier even vraag of er hier iemand ervaring mee heeft.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/9 ... raden?.php
Lizzy schreef: Volgens mij staat hier het antwoord: http://animals.mom.me/fleas-die-freezes-2838.htmlOke, daar staat dus dat een temperatuur lager dan ca. +2 graden al dodelijk is, maar dan wel gedurende minstens 10 dagen. Misschien dat het bij -18 sneller gaat? Of anders voor de zekerheid maar een week of 2 wachten.