Ik beweer nergens dat ik gelijkwaardig ben aan een kok.
Maar om voor een groep mensen een lekker gezond maaltje te kunnen voortzetten hoef ik ook geen kok te zijn
En om in plaats van zulke denigrerende opmerkingen te gooien over het "koken van bepaalde diëten" kun je je ook vragen stellen waarom het bij ons wel kan. Het feit IS dat onze cliënten al jaren een door ons bereidde maaltijd nuttigen, daar nog nooit iemand ziek van geweest is ze klagen wanneer er iets uit pot of pak word voortgezet EN we ons conformeren aan alle regels die gelden.
Ik snap dat het voor de meeste instellingen "niet mogelijk is". Op mijn vorige werk hadden we een instellingskok. En die keuken is helaas gesloten. Met gevolgen bij de bewoners van dien.
Maar het is nergens voor nodig om zo neerbuigend te doen omdat ik als niet kok maaltijden bereid zonder daarbij te koken volgens dieet voorschriften. (Is bij ons niet eens nodig).
Je doet alsof ik inbreuk maak op de professie van koks.
Nogmaals, bij ons gaat het, volgens de regels. Lukt het over 5 jaar nog? Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar dat we het nu nog doen en ons daar sterk voor maken is wat voor te zeggen. En niet alleen naar ons als begeleiders, maar ook naar de hogere hand!