Aangezien hier inmiddels al wat ervaring zit wat betreft zelf broodbakken, heeft iemand het al weleens proberen in te vriezen?
Zo ja, hoe komt het er dan uit?
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Nero schreef: Aangezien hier inmiddels al wat ervaring zit wat betreft zelf broodbakken, heeft iemand het al weleens proberen in te vriezen?Mijn zus sneed haar versegbakken brood in plakken zodra het afgekoeld was en deed het dan in de vriezer. Ze ontdooide dan wat ze nodig had, zo had ze altijd vers brood.
Zo ja, hoe komt het er dan uit?
Mowgli schreef: Mijn zus sneed haar versegbakken brood in plakken zodra het afgekoeld was en deed het dan in de vriezer. Ze ontdooide dan wat ze nodig had, zo had ze altijd vers brood.Zo doe ik het ook. Zo snel mogelijk snijden en dan laten uitwasemen. Als het goed afgekoeld is, de helft in een zak in de vriezer.. Je proeft wel het verschil tussen maandag (net gebakken) en vrijdag (uit de vriezer) maar ik vind het heerlijk..
Nero schreef: Ik vind het altijd zo lekker van dat meergranen/zaden en pitten etc maar mijn man eet alleen wit brood.
Er gaan hier ongeveer 3 broden in de week doorheen maar het ligt wel altijd in de vriezer om het vers te kunnen houden.
Ik heb dan wel iets ´duurder´ brood bijvoorbeeld ovenvers van AH (2,09) of Jumbo.(2,39) of spelt van Jumbo (2,89)
Het vers maken werd een beetje aangewakkerd door dit topic, en in olst meel halen is voor mij ook haalbaar .
Wat kost het ongeveer om zelf een brood te maken? ongeveer maatje supermarkt? (om te vergelijken)
Ik snap dat het afhankelijk is van de ingrediënten die je erin stopt maar is het een beetje te schatten?
Kim_S schreef: Leuk topic ditHé, ze is terug! Gezellig!
Ik haak even aan, Anne (en meneer Anne): DANKJEWEL, voor wederom een onvergetelijke vakantie
(En de vleesmolen, en het brood, en en en )
We zien je / jullie wel verschijnen voor de grote ruil
Anne in Duitsland schreef: Hé, ze is terug! Gezellig!Jahaaa
Fijn dat jullie weer een fijne tijd hebben gehad. Ik hoop dat het weer beter was dan toen wij er waren. Maar het zwembadje zullen jullie wel niet vaak nodig hebben gehad...
Jullie brood ligt veilig gescheiden van de vleesjes in de vriesderd. We spreken wel een keertje af, inderdaad voor een megaruil!
zhiva schreef: Ow lekker zelf gebakken brood, we hebben hier een bakkerdmashien van schoonmoeders gekregen. Heerlijk!
Favoriet hier : meergranenbrood aangevuld met notenmix (in stukjes gehakt) en honing.
Radja schreef:Suiker? euh.... Men neme een pak meergranenbrood van koopmans, gooit er boter en water bij zoals op de verpakking staat. Goeie scheut honing en een handvol gehakte noten, bakken en klaar!
Dat klinkt heerlijk!! Doe jij die honing(vloeibaar)ipv suiker en wat minder vocht? Ik ben nu broden met melk ipv water te maken,wat een heerlijke smaak geeft dat!
Anne in Duitsland schreef: Yep, de kan is van glas. Het is deze: http://www.blokker.nl/nl/blknl/blender/ ... tAodJZQPCgHelemaal vergeten...
We komen morgenmiddag langs Venlo. Effe ergens afspreken?
Ruisje schreef: Helemaal vergeten...Jahoor, hebbemnog. Hebbe?
Hebbiemnog?